Muğla
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İLÇEMİZ KAYMAKAM'LIĞINDAN MAYIS AYI 2016 DÖNEMİ ASKERLİK SEVK İŞLEMLERİNİN BAŞLADIĞI BİLDİRİLDİ

0
İlçemiz Kaymakamlığından yapılan bir duyuruya göre 2016 yılı Mayıs ayı askeri celp döneminin başladığı ve ilçemizde askerlik görevini icra edecek vatandaş-larımızın bir an önce askerlik sevk işlem-lerini tamamlamaları gerektiği bildirildi.

Edi­ni­len bil­gi­le­re göre As­ker­lik sev­ki­ne tabi tu­tu­lan yü­küm­lü­le­rin 1. Grup celp ve sevk iş­lem­le­ri için 15 Nisan ve 5 Mayıs ta­rih­le­ri arası icra edi­le­ce­ği be­lir­til­di.Ve­ri­len bil­gi­ler kap­sa­mın­da 1996 do­ğum­lu ve bun­la­ra iş­le­me tabi er sta­tü­sün­de­ki asker aday­la­rı­nın ka­yıt­lı ol­duk­la­rı As­ker­lik Şu­be­sin­de genel celp dö­ne­mi­nin Mayıs 2016 olan­lar ve As­ker­lik celp dö­ne­mi 2016 ol­ma­dı­ğı halde Mayıs 2016 dö­ne­min­de silah al­tı­na alın­mak is­te­yen aday­la­rın ve bu ta­lep­le­ri uygun bu­lu­nan­la­rın sevke tabii ol­duk­la­rı bil­di­ril­di. Ay­rı­ca Yasal ne­den­ler ge­re­ği as­ker­li­ği er­te­le­nen ve sevk­le­ri tehir edi­len er­te­le­me ve sevk tehir şart­la­rı za­man­sı dolup kay­bet­tik­le­rin­den Mayıs 2016 dö­ne­mi er celp Hük­mün­de sevke tabi olan­la­rın­da sevk edi­le­ce­ği be­lir­til­di.
Va­tan­daş­la­rı­mı­zın er celp dö­ne­mi kap­sa­mın­da sevke tabi ol­duk­la­rı anda Nüfus cüz­dan­la­rıy­la e-dev­let in­ter­net ad­re­si üze­rin­den sevk bil­gi­le­ri ve hangi grup­ta silah al­tı­na alı­na­cak­la­rı 15 Nisan'dan iti­ba­ren as­ker­lik şu­be­sin­den veya e-dev­let si­te­sin­den öğ­re­ne­bi­le­cek­le­ri be­lir­til­di.1. grup­ta sevke tabi olan va­tan­daş­la­rı­mı­zın as­ker­lik şu­be­sin­den 15 Nisan ve en geç 5 Mayıs arası e-dev­let üze­rin­den­se 15 Nisan ve en geç 28 Nisan arası sevk iş­lem­le­ri­ni yap­tı­ra­bi­le­cek­le­ri bil­di­ril­di. 2. grup­ta sevke tabi olan­lar ise As­ker­lik şu­be­sin­den 1 Haziran ve en geç 10 Haziran arası e-dev­let üze­rin­den 1 Haziran ve en geç 6 Haziran arası yap­tı­ra­bi­le­cek­le­ri be­lir­til­di.
Ya­pı­lan du­yu­ru­lar so­nu­cu İlçe­miz­de 2016 er celp dö­ne­mi kap­sa­mın­da asker aday­la­rı­nın yol ve iaşe be­del­le­ri­ni PTT şu­be­le­rin­den veya PTT kart ile PTT Ma­tik­ler­den ala­bi­le­cek­le­ri bil­di­ril­di.
1. grup ve 2. Grup için be­lir­ti­len 15 Nisan – 5 Mayıs arası ve 1 Haziran ve 10 Haziran arası er celp dö­ne­mi ta­rih­le­rin­den iti­ba­ren sonra ya­pı­lan sevk iş­lem­le­ri­nin yol ve iaşe be­del­le­ri­ni as­ker­lik şu­be­le­rin­den ala­bi­le­cek­le­ri be­lir­til­di.
Şubat 2016 er celp dö­ne­mi 1. Grup­ta yer alan ve sevke tabi tu­tu­lan va­tan­daş­la­rın en geç 5 Mayıs 2016 ta­ri­hi­ne kadar 2. Grup­ta er celp dö­ne­mi­ne tabi tu­tu­lan va­tan­daş­la­rın ise en geç 10 Haziran ta­ri­hi­ne kadar sevk iş­lem­le­ri­ni yap­tır­ma­la­rı ge­rek­ti­ği be­lir­til­di. 
Sevk ev­rak­la­rı­nı al­dık­la­rı halde be­lir­le­nen ta­rih­ler ara­sın­da sevk iş­lem­le­ri­ni yap­tır­ma­yan va­tan­daş­la­rın 1111 sa­yı­lı As­ker­lik ka­nu­nu­nun 89. Mad­de­si ge­re­ğin­ce ba­ka­ya iş­le­mi­ne tabi tu­tu­la­cak­la­rı be­lir­til­di.
Kay­ma­kam Vehbi Bakır as­ker­lik gö­re­vi­ni icra edecek va­tan­daş­la­rı­mı­zın as­ker­lik sevk ve sevk iş­lem­le­ri için be­lir­le­nen ta­rih­le­re uy­ma­la­rı ko­nu­sun­da va­tan­daş­la­rı­mı­zı uyar­dı.(ALİ DOĞAN)

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!