Muğla
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

''MİLLET MARS'A GİDERKEN, BİZ HALA KAPAKLARLA UĞRAŞIYORUZ'’

''MİLLET MARS'A GİDERKEN, BİZ HALA KAPAKLARLA UĞRAŞIYORUZ'’
Sebiha ARSLAN :Geçtiğimiz yıl yapılan ve yılını bile doldurmadan tekrar bozulan, o günden bu güne yamalarla düzeltilemeyen ve geçtiğimiz ay ortalarında tekrar çalışma yapılan, Datça - Betçe yolu şimdide havalandırma kapaklarının yüksek ve çıkıntılı olması sebebiyle vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Ağustos ayı Meclis toplantısında, MHP grup baş­kanı Serdar Ören, tehlike saçan havalandırma kapaklarının yüksek olmasını, ''Millet Mars' a giderken biz hala kapaklarla uğraşıyoruz" sözleri ile sitem etti. Ören bu durum beni üzüyor. O bölge halkını üzüyor. Can ve mal kaybı riski taşıyor. Bir an önce düzeltilmesi gerekiyor'' dedi.Ören ayrıca geçtiğimiz ay yaklaşık 40 saat boyunca AYDEM' in elektriksiz, MUSKİ' nin ise Datça halkını susuz bırakmasını eleştirerek, yetkilileri buna benzer sorunların tekrar etmemesi için göreve davet etti. CHP grup başkanı Can Canbey AYDEM' in suçlu olduğunu, MUSKİ' nin ise suçu olmadığını savundu. Meclis başkanı Gürsel Uçar ise, AYDEM' i, alt yapıyı güçlendirmediğini eleştirirken, MUSKİ' yetkililerinin beceriksiz olduğunu, dile getirdi.


Ören konuşmasının devamında, Karaköy ve Betçe yolunu ayıran  kavşakta, geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 18 kişinin yaralandığı kaza  için ise  "Hepimizin malümu, Karaköy ve Betçe yolunu ayıran  kavşak tehlikeli ve sürekli kaza meydana geliyor. Işıklandırma yapılması  şart. Bizim gördüğümüz tehlikeyi  yetkililerinde gördüğünü düşünüyorum. O yüzden bir an önce ışıklandırılmasını istiyoruz'' dedi 
Meclis başkanı Uçar, geçtiğimiz Haziran ayı meclisine katılan vatandaşlara söz vermiş, vatandaşın  yıllar önce verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz sitemiyle karşılaşmıştı. " Hatırlatmak için geldik" diyen vatandaşı azarlayan  Uçar'ın , bir daha mecliste kimseye  söz vermeyeceğini söylediği  anlar ise canlı yayını kapatmayı unutan personel vasıtasıyla canlı yayına yansımıştı. 
Bu meclis ise konuk olarak gelen Datça   Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı  Bekir Şahin' e konuşmak ister misiniz diye söz veren başkan, dalgın personelini  uyararak, canlı yayını kapatmasını istedi. 
Toplantı tek gündem maddesi olan, Hizmet Birimlerinin Yetki, Görev ve Sorumlulukları Yönetmeliğinde değişiklik yapılması  konusunun görüşülmesi  konuşulup oylanması ile sona erdi.

 

Datça Belediyesi olağan Ağustos  ayı Meclis toplantısı Salı günü (01.08.2023) belediye binasında saat 10:00 ' da gerçekleşti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!