Muğla
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ŞANLI ZAFERİMİZİN 108.YILI KUTLANDI, ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

ŞANLI ZAFERİMİZİN 108.YILI KUTLANDI, ŞEHİTLERİMİZ ANILDI
Sebiha ARSLAN :18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 108. Yıl dönümü dolayısıyla Datça'da çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı gerçekleştirildi. Tören ilk ola­rak, Cum­hu­ri­yet Mey­da­nın­da saat 10:00 'da baş­la­dı. Ata­türk Anı­tı­na çe­lenk sunma tö­re­ni­ne Kay­ma­kam Mesut Çoban, Gar­ni­zon Ko­mu­tan ve­ki­li üst­ Teğ­men Salih Doğan, Be­le­di­ye Baş­ka­nı, Gaziler, Si­ya­si parti tem­sil­ci­le­ri, Sivil top­lum örgüt tem­sil­ci­le­ri, daire amir­le­ri, Gaziler, as­ker­ler, va­tan­daş­lar, öğ­ren­ci, Şehit ve Gazi aile­le­ri­ ile yakınları ka­tıl­dı.

İlçe pro­to­ko­lün­ce, Ata­türk Anı­tı­na çe­lenk su­nul­du ,Saygı du­ru­şu ve İstik­lal Mar­şı­nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan mey­dan­da­ki tören sona erdi.
Çe­lenk sunma tö­re­ni­nin ar­dın­dan Bü­lent Ece­vit Kül­tür Mer­ke­zin­de dü­zen­le­nen anma ve  kut­la­ma­ etkinliğime, İlçe pro­to­ko­lünün yanı sıra va­tan­daş­la­rın yoğun ilgi gös­ter­di­ği gö­rül­dü. Kalabalığı almayan salonun koridorları da doldu taştı. Bir çok vatandaş etkinliği ayakta izlemek durumunda kaldı.

   Saat:10.30' da başlayan Anma ve Kutlama programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı .
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Reşadiye Kazım Yılmaz İlkokulu- Ortaokulu Müdürü   Hasan Tamcan yaptı.
Reşadiye Kazım Yılmaz İlkokulu öğrencileri,  Yaren Sütçü, Doğa  Eyibilir  ve Anıl   Bartıoğlu  ”Çanakkkale  Geçilmez “ şiirini okudu.
''Çanakkale Savaşı görüntüleri eşliğinde “DUR  YOLCU” şiirinin seslendirildiği  video gösterimi
”Kınalı Ali” hikayesinin canlandırılması, 6/B sınıfı öğrencileri tarafından gerçekleşti.
5/B sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan  Çanakkale savaşını anlatan oratoryo gösterimi, büyük bir beğeni, üzüntü ve göz yaşları ile izlendi.
”Gazi diyor Çanakkale geçilmez” adlı türkü, 4/A sınıfı öğrencileri, tarafından, ”Çanakkale'de düğün” canlandırması, 6/A sınıfı öğrencileri tarafından gerçekleşti.
Öğrenciler tarafından Gazilere ve yakınlarına  çiçek sunumu yapıldı.
 18 Mart Şe­hit­le­ri anma haf­ta­sı kap­sa­mın­da dü­zen­le­nen ya­rış­ma­lar­da de­re­ce­ye giren öğ­ren­ci­le­re ödül­le­ri­nin ve­ril­me­siy­le sona erdi.
Reşadiye Kazım Yılmaz İlkokulu – Ortaokulu  öğretmen ve öğrenci tarafından hazırlanan gösterilerin tamamı büyük bir beğeni ile izlendi. Çocukların ezbere ve hiç takılmadan gerçekleştirdiği gösteriler solandaki izleyenlerden tam not aldı. 

Ay­rı­ca,  18 Mart Ça­nak­ka­le Za­fe­ri ve Şe­hit­le­ri Anma günü do­la­yı­sıy­la, Kay­ma­kam­lık ta­ra­fın­dan il­çe­miz­de ya­şa­yan ga­zi­le­re ve eş­le­ri­ne yemek prog­ra­mı, Şehit kabri  ziyareti ile Fatih caminde Mevlid-i Şerif okundu.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!