LAÇİNNN
kalp ucu datça
Muğla
17 Kasım, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    42.31
  • EURO
    49.23
  • ALTIN
    5551.4
  • BIST
    10.566
  • BTC
    95897.038$

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 87. YILINDA DATÇA’DA ANILDI

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 87. YILINDA DATÇA’DA ANILDI
Simge AYBEY: Datça’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yılında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreni ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi’ndeki anma programıyla anıldı. Etkinlikte öğrenciler şiir, metin okuma, dans ve koro dinletisi ile Atatürk’ü yad ederken, başarılı öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Çelenk Sunma Töreni
10 Kasım Pazartesi günü saat 09:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Kaymakam Murat Atıcı, Garnizon Komutanı Ersan Şimşek ve Belediye Başkanı Aytaç Kurt, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saat 09:05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma programı resmi tören akışıyla sona erdi.
– Anma Programı –
Datça’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 87. yılında Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk töreni ve saat 10:00’da Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde devam eden anma etkinlikleriyle anıldı. Programa Kaymakam Murat Atıcı, Garnizon Komutanı Ersan Şimşek, Belediye Başkanı Aytaç Kurt, kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Reşadiye İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yeşim Çapraz yaptı. Çapraz’ın konuşmasında şunlar ifade edildi: Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, değerli protokol üyeleri, kıymetli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerim ve saygıdeğer misafirler; Cumhuriyetimizin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 87. yıl dönümü.
Evet, bedenen bir ayrılış bu. Zira o; idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıkları ile 87 yıldır aramızda ve nice yıllar aramızda olmaya devam edecek. Ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde, aziz hatırasını milletçe özlemle, saygıyla, rahmetle ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.
Bugün O’nu anmak için sıradan bir gün değil; bugün O’nu daha iyi anlamak, O’nu takip edebilmek, O’nun gibi ileri görüşlü bir vatansever olabilme günü.
Atatürk; Millî Mücadele’de millî birlik ve beraberliği sağlayan bir lider, cephelerde kahramanca savaşan büyük bir komutan, Türk milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir devlet adamıdır. Atatürk; ufku, öngörüleri, eylemleri ve eserleri ile sadece milletinin kaderini değil, dünyadaki dengeleri de değiştirmiştir.
İleri görüşlülüğü, barışçı kimliği, yenilikleri, dünya gerçekliklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki görüşü ile dünyanın saygısını kazanmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak demek; onun güçlüklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak için her zaman bilinçli olmak, ülkemizi daha da ilerilere taşımak için çok çalışmak, içeride ve dışarıda ülkemizin bağımsızlığını tehdit eden hiçbir unsura fırsat vermemek, bize millet olma vasfını veren millî ve manevi değerlerimizi her daim yaşatmak demektir.
Ne mutlu ki bugün, onun fikir, öngörü ve eserlerinden aldığımız ilham ile Türkiye’mize barış, huzur ve refah içerisinde daha nice yüzyıllar yaşatmak ve yüceltmek için engel tanımaksızın yolumuza devam etmekteyiz.
Yakın zaman içerisinde ülkemizin her alanda Türkiye Yüzyılı’na büyük gelişme ve ilerlemeler yaşaması; bölgemizde ve dünyada her geçen gün artan saygınlığımızı ve muasır medeniyet istikametinde milletçe attığımız dev adımlar bunun bariz göstergesidir.
Bu düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.’’
Konuşmanın ardından “Atatürk” konulu video gösterimi sunuldu. Öğrenciler “Atama Sesleniş” adlı metin okumalarını gerçekleştirdi. “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” adlı oratoryo beğeni topladı. Reşadiye Kazım Yılmaz İlkokulu öğrencileri şiir sunumu ve Zeybek dansıyla izleyicilerin beğenisini kazandı. “Son Hali” adlı modern dans gösterisi sahne aldı ve Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan koro dinletisi gerçekleştirildi.
Program, resim, şiir ve kompozisyon dallarında başarı elde eden öğrencilere ödül takdimi ile sona erdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!