Muğla
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

‘’YOLUNDA SUYUNDA SİYASETİ OLMAZ!’’

‘’YOLUNDA SUYUNDA SİYASETİ OLMAZ!’’
Sebiha ARSLAN :Laçin’’MUSKİ' nin ihmalkarlığı yine vatandaşa eziyet’’‘’Bu meclis’ten, Cumhurbaşkanının önünde iki haftadır bekliyor denilerek, kamuoyunu yanıltarak, algı siyaseti yapılmak istenmiştir!’’‘’Sokak hayvanları için ormandan 10 dönüm yer verilmişti. Korunaklı bir alan yapıldı mı ?’’‘’2023 yılında ne­le­rin te­me­li atı­la­cak, hangi pro­je­le­rin kur­de­le­si­ni ke­se­ce­ğiz ?’’ ‘’Bit Pazarı Satıcılarına Neden Pazar Yerinde Yer Verilmiyor!?’’Datça Be­le­di­ye­si­ ola­ğan Aralık ayı Mec­lis top­lan­tı­sı Salı (06.12.2022) günü be­le­di­ye bi­na­sın­da ger­çek­leş­ti. Saat 10:00 ' da baş­la­yan mec­lis top­lan­tı­sı, gün­dem mad­de­le­ri­ne ge­çil­me­den önce AK Parti gurup baş­ka­nı, İl ve İlçe mec­lis üyesi Haluk Laçin, MHP mec­lis üyesi grup baş­ka­nı Ser­dar Ören ve CHP meclis üyesi grup başkanı Can Canbey, il­çe­nin so­run­la­rını, öneri - görüş ve is­tek­le­ri­ni gün­de­me ge­ti­rirdi.

Laçin konuşmasına ''Geç­ti­ği­miz ay ve bu ay çe­şit­li ope­ras­yon­lar­da kay­bet­ti­ği­miz şe­hit­le­ri­mi­ze Allah'tan rah­met, aile­le­ri ve aziz mil­le­ti­mi­ze baş sağ­lı­ğı ve sabır di­li­yo­rum söz­le­ri ile baş­la­dı.
Bu meclisten Cumhurbaşkanının önünde iki haftadır bekliyor denilerek, kamuoyunu yanıltarak, algı siyaseti yapılmak istenmiştir.

Laçin ko­nuş­ma­sı­nın de­va­mın­da ''yolun ve suyun 
si­ya­se­ti olmaz. Yerel yö­ne­ti­min ön­ce­lik­li gö­rev­le­ri ara­sın­da­dır. Geçen mec­lis­te Sayın ''Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın önün­de iki haf­ta­dır ka­mu­laş­tır­ma dos­ya­sı bek­li­yor'' de­nil­me­si­nin üze­ri­ne hemen ha­re­ke­te ge­çe­rek, ge­rek­li ku­rum­la­rı­mız­la gö­rüş­me yapıp, takip ettik. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ma­ka­mı­na su­nul­mak üzere, acele ka­mu­laş­tı­rıl­ma­sı talep edil­miş bir konu var mı diye sorup so­ruş­tur­duk. Böyle bir yazı bu­la­ma­dık.
Kasım mec­lis top­lan­tı­sın­da CHP Grup baş­ka­nı Can Can­bey , 2 haf­ta­dır Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın önün­de acil ka­mu­laş­tır­ma bek­li­yor 
de­miş­ti oysa.

Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si ilk ka­mu­laş­tır­ma ta­le­bi­ni, 10.10.2022'de Muğla Çevre Şe­hir­ci­lik ve İklim De­ği­şik­li­ği Mü­dür­lü­ğün­ce , Çevre Şe­hir­ci­lik ve İklim
 de­ği­şik­li­ği Ba­kan­lı­ğı­na ilet­miş, Bü­yük­şe­hir'in eksik evrak sun­ma­sı ne­de­niy­le, 18.11.2022 ta­ri­hin­de ek­sik­ler gi­de­ri­lip, Çevre Şe­hir­ci­lik ve İklim de­ği­şik­li­ği Ba­kan­lı­ğı­na (Yerel Yö­ne­tim­ler Genel Mü­dür­lü­ğü­ne) ile­til­miş­tir.
Yani daha be­le­di­ye ya­zı­yı yaz­ma­dan, 1 Kasım da ger­çek­le­şen bu mec­lis­ten, Cum­hur­baş­ka­nı­nın önün­de iki haf­ta­dır bek­li­yor de­ni­le­rek, ka­mu­oyu­nu ya­nıl­ta­rak, algı si­ya­se­ti ya­pıl­mak is­ten­miş­tir, Bunu doğru bul­mu­yo­rum. Ger­çek­çi ol­ma­lı­yız. Suyun ve yolun si­ya­se­ti olmaz.

MUSKİ' nin ih­mal­kar­lı­ğı yine va­tan­da­şa 
ezi­yet
Betçe böl­ge­si­ne , su ve­ril­me­si için ne ge­re­ki­yor­sa,  şah­sım ve par­tim adına  her zaman söy­lü­yo­rum. Tam des­tek, ama yeter ki ciddi ola­lım. Köy­lü­mü­zü, en çok her zaman ol­du­ğu gibi, yine biz dü­şü­nü­yo­ruz. Fakat bu­ra­da acil ka­mu­laş­tır­ma, do­ğal­gaz gibi ko­nu­la­rı kap­sa­dı­ğı için ba­kan­lık ko­nuy­la il­gi­li ça­lış­ma­la­rı devam et­mek­te. As­lın­da asıl konu, ihale ol­ma­dan, ka­mu­laş­tır­ma­la­rın ya­pıl­mış ol­ma­sıy­dı. Ku­ru­mun  MUSKİ' nin ih­mal­kar­lı­ğı yine va­tan­da­şa ezi­yet ol­muş­tur. Bir değil yine söy­lü­yo­rum 11 va­tan­da­şın ara­zi­si, Hı­zır­şah ma­hal­le­miz­de, bir o kadar da Sındı ma­hal­le­miz­de­ki va­tan­daş­la­rı­mız , hiçe sa­yı­la­rak ihale edil­miş­tir. Şimdi' de ka­mu­laş­tır­ma ile il­gi­li sı­kın­tı­yı gidermek için, Cum­hur­baş­kan­lı­ğı ma­ka­mın­da yet­ki­li bu­lu­na­bi­lir mi diye ba­kı­lı­yor.
Ka­mu­laş­tır­mak için ge­re­ken dava açıl­mış so­nu­cu bek­len­mek­te. Olan yine benim va­tan­da­şı­ma olu­yor ma­ale­sef.

Sokak hay­van­la­rı için re­ha­bi­li­te mer­ke­zi ya­pıl­ma­sı için or­man­dan 10 dönüm yer ve­ril­miş­ti. Oraya ko­ru­nak­lı bir alan ya­pıl­dı mı ? Kı­sır­laş­tır­ma ye­te­ri kadar ya­pı­lı­yor mu? Be­le­di­ye­miz ne zaman ve­te­ri­ner hekim alı­na­cak?
So­kak hay­van­la­rı sa­hip­siz. Be­le­di­ye­miz ne kadar mama yar­dı­mı ya­pı­yor. Hı­zır­şah ma­hal­le­miz­de, Or­man­dan 10 dönüm yer ve­ril­miş­ti. Oraya ko­ru­nak­lı bir alan ya­pıl­dı mı ? Kı­sır­laş­tır­ma ye­te­ri kadar ya­pı­lı­yor mu? Be­le­di­ye­miz ne zaman bünyesine ve­te­ri­ner hekim alı­na­cak? Kı­sır­laş­tır­ma ol­ma­yın­ca bazı hay­van­lar sal­dır­gan­la­şı­yor. Bun­lar için plan­la­rı­nız ne­ler­dir ?

Bit Pa­za­rı Sa­tı­cı­la­rı­na Neden Pazar Ye­rin­de Yer Ve­ril­mi­yor!?
Ata­türk Kent Park'ta her ayın ilk pazar günü ku­ru­lan Datça Bit Pa­za­rı, yazın gü­neş­ten, kışın' da yağ­mur yü­zün­den sa­tı­cı­lar ve müş­te­ri­ler sı­kın­tı çe­ki­yor. Zor du­rum­da ka­lı­yor­lar. Daha ko­ru­nak­lı olan mev­cut pazar ye­ri­ne alın­ma­ma­sı­nın bir ne­de­ni var mı?

9 yıla ya­kın­dır imar planı ya­pıl­ma­yan köy­le­ri­miz­de tek­rar ge­çi­ci ya­pı­lan­dır­ma ko­şul­la­rı ge­ti­ri­le­bi­lir mi?
İmar planı ça­lış­ma­la­rı ne du­rum­da. Ne zaman bi­tir­me­yi plan­lı­yor­su­nuz. Bir tarih var mıdır ? Me­su­di­ye gibi 9 yıla yakın süren ça­lış­ma­lar, yakın za­man­da da bit­me­yecek gibi gö­rü­nü­yor. Ha­liy­le kaçak ya­pı­laş­ma önüne geç­mek için tek­rar bu ma­hal­le­le­ri­miz­de ge­çi­ci ya­pı­lan­dır­ma ko­şul­la­rı uy­gu­lan­ma­lı. Va­tan­da­şı­mız bir nebze daha ra­hat­lar diye dü­şü­nü­yo­rum. Kız­dan altı 18 uy­gu­la­ma­sı ne du­rum­da ne zaman bi­tir­me­yi plan­lı­yor­su­nuz?

2023 yılında ne­le­rin te­me­li atı­la­cak, hangi pro­je­le­rin kur­de­le­si­ni ke­se­ce­ğiz ?
2022'nin son mec­lis top­lan­tı­sı­nı ya­pı­yo­ruz. Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100'cü  yı­lı­na
 gi­rer­ken prog­ra­mı­nız­da hangi pro­je­ler var. 2023 yılında ne­le­rin te­me­li atı­la­cak, hangi pro­je­le­rin kur­de­le­si­ni ke­se­ce­ğiz. Bu­ra­dan va­tan­da­şa ve­re­ce­ği­miz müj­de­ler var mı ? 
Kı­sa­ca öğ­ren­mek is­te­riz.

Cum­hur it­ti­fa­kın­dan, eski Be­le­di­ye baş­kan­la­rı­nın isim­le­ri­nin sokak ve cad­de­ adı ola­rak ve­ril­me­si için öner­ge

AK Parti ve MHP grup baş­kan ve­kil­le­ri ortak öner­ge su­na­rak, eski Be­le­di­ye baş­kan­la­rın­dan Savaş Özalp, Demir Yıl­maz, Demir Yıl­maz, Nail Öze­rim, Erol Ka­ra­kul­luk­çu, ve Dat­ça­lı es­naf­lar­dan Erhan Okur'un isim­le­ri­nin cadde ve sokak isim­le­ri­ne ve­ril­me­si­ni, Mus­ta­fa Soy­tok' un is­mi­nin ise Amfi Ti­yat­ro­ya ve­ril­me­si­ni talep edi­len öner­ge­yi, mec­li­se su­na­rak gün­de­me alın­ma­sı­nı talep etti. Mec­lis baş­ka­nı­nın ta­le­bi üze­ri­ne lis­te­ye Şener Tok­can'da ek­len­di.
2023 yılı evsel katı atık be­de­li ile il­gi­li plan ve bütçe ko­mis­yo­nu, ko­mis­yon baş­ka­nı Can Can­bey baş­kan­lı­ğın­da top­lan­dı. Ak Parti grup baş­ka­nı Haluk Laçin , be­lir­le­nen birim fi­yat­la­rı­nın enf­las­yo­nun üze­rin­de ol­ma­sı ve kır­sal ma­hal­le­le­rin göz önün­de bu­lun­du­rul­ma­ma­sı ne­de­niy­le, ko­mis­yo­nun gö­rü­şü­ne ka­tıl­ma­dı.
Ko­mis­yo­nun ra­po­ru­na, Ak Parti mec­lis üye­le­ri (3) ve MHP mec­lis üye­le­ri' nin (2) 5 red oyuna karşı CHP mec­lis üye­le­ri­nin ta­ma­mı­nın onay­la­ma­sı ile oy çok­lu­ğuy­la kabul edil­di.

Laçin söz­le­ri­ne , Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ku­ru­cu­su Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk'ü ve­fa­tı­nın 84 yı­lın­da, saygı, rah­met ve min­net­le andık. İstik­lal Cad­de­si'nde mey­da­na gelen hain pat­la­ma so­nu­cu, ha­ya­tı­nı kay­be­den va­tan­daş­la­rı­mı­za Allah'tan rah­met ya­ra­lı­la­rı­mı­za acil şi­fa­lar di­li­yo­rum.
Ön­ce­ki dönem Be­le­di­ye baş­kan­la­rın­dan Erol Ka­ra­kul­luk­çu'ya Allah'tan rah­met se­ven­le­ri­ne baş­sağ­lı­ğı di­li­yo­rum.
Başta ba­şöğ­ret­me­ni­miz Mus­ta­fa Kemal Ata­türk olmak üzere şehit olan öğ­ret­men­le­ri­mi­ze, Allah'tan rah­met, ha­yat­ta olan­la­ra da sağ­lık­lı uzun ömür­ler di­li­yo­rum. Bütün öğ­ret­men­le­ri­mi­zin gü­nü­nü teb­rik edi­yo­rum.
Kuzey Kıb­rıs Türk Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin ku­ru­lu­şu­nun 39'cu yı­lı­nı kut­lu­yor, ku­ru­cu­su Cum­hur­baş­ka­nı Rauf Denk­taş'ı ve vatan top­rak­la­rı için ca­nı­nı hiçe sayan, tüm şehit ve ga­zi­le­ri­mi­zi saygı ve min­net­le anı­yo­rum.
5 Ara­lık Kadın Hak­la­rı Günü, Türk ka­dı­na seçme ve se­çil­me hak­kı­nın ta­nın­ma­sı­nın 88'ci yıl dö­nü­mü kutlu olsun’’dedi.

MHP Meclis üyesi grup baş­ka­nı Ser­dar Ören 'ise yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da özet­le
Bu­ra­dan MUSKİ ve Bü­yük­şe­hir Fen İşleri Daire baş­kan­lı­ğı­na ses­len­mek is­ti­yo­rum. Bir kaç defa söy­le­me­mi­ze rağ­men , Yaka ma­hal­le­miz­de , me­zar­lık­tan yaka de­po­su­na kadar olan böl­ge­nin yo­lu­nun ma­ale­sef ta­mi­ra­tı ya­pıl­ma­dı. Bu­ra­dan mec­lis­ten de tek­rar ilet­mek is­ti­yo­ruz. Yolun bir an önce ya­pıl­ma­sı­nı talep edi­yo­ruz. Ay­rı­ca yeni ya­pı­lan Pa­la­mut­bü­kü yo­lun­da da, yağ­mur­la be­ra­ber çö­kük­ler ve laka de­di­ği­miz çu­kur­lar mey­da­na geldi. Can ve mal gü­ven­li­ği açı­sın­dan teh­li­ke arz et­mek­te. İlgi­len­me­si­ni is­ti­yo­ruz'' dedi.

CHP Meclis üyesi grup baş­ka­nı Can Can­bey ise yap­tı­ğı özet ko­nuş­ma­sın­da özetle ''
5 Aralık Kadın Hakları Günü, Türk kadına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 88'ci yıl dönümü ve öğ­ret­men­ler gü­nü­nü kut­la­dı. Önceki dönem Belediye başkanlarından Erol Karakullukçu'ya Allah'tan rahmet sevenlerine başsağlığı diledi.

  Kent Kon­se­yi Kadın    
        Mec­li­sin­den
 Ga­ze­te­mi­ze kut­la­ma

Mec­lis top­lan­tı son­ra­sı , Datça Kent Kon­se­yi Kadın Mec­li­si üyesi ve üye­le­ri adına söz alan Av. Gül­han Keleş yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da özet­le ''Kasım ayın­da Datça Be­le­di­ye­si­nin ha­zır­la­mış ol­du­ğu bir proje oku­lun­da, STK'ların ka­tı­lı­mıy­la, Özgür Mutlu ho­ca­mı­zın eği­tim­ci ol­du­ğu'' Hibe proje ne demek , proje dön­gü­sü eği­ti­mi'' Bizim için çok ve­rim­li bir eği­tim­di. Emeği ge­çen­le­re te­şek­kür edi­yo­ruz.
Kızıl Kiraz Kuşu adını ver­di­ği­miz, ço­cuk­la­ra yö­ne­lik orman yan­gın­la­rı ko­nu­sun­da far­kın­da­lık atöl­ye­le­ri pro­je­si ha­ya­ta geçti ve şuan ça­lış­ma­la­rı­mız baş­la­dı. Önü­müz­de­ki gün­ler­de sık­lık­la Kızıl Kiraz Kuşu is­mi­ni du­ya­cak­sı­nız. Emeği geçen her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum.

Geç­ti­ği­miz ay içe­ri­sin­de, Datça Haber Ga­ze­te­si, 15'ci ya­şı­nı kut­la­dı. Teb­rik edi­yo­ruz. Se­bi­ha Ars­lan'ın şah­sın­da tüm basın emek­çi­le­ri­ni kut­la­mak is­ti­yo­ruz. Bir kadın ola­rak ba­şa­rı­la­rın­dan gurur du­yu­yo­ruz'' dedi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!