JANDARMA’ DAN TARİHİ ESER OPERASYONU!

Sebiha ARSLAN :Muğla İl Jandarma Komutanlığı Milas’ ın Baharlı Mahallesi'nde ikamet eden H.S.’ nin evinde çok sayıda tarihi eser bulundu.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması Kanunu kapsamında yaptığı çalışmalar ve izlemeler sonucunda, çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, H. S’ nin ikametinde yapılan aramada, 42 adet Klasik, Helenistik Roma ve Bizans dönemlerine ait sikke, 5 adet Obsidyen değerli taş parçası, 2 adet antik döneme ait fibula parçası, 1 adet M.Ö. 5. yüzyıla ait 60 cm yüksekliğinde terracotta siyah figürlü lekythos, 1 adet M.Ö. 5. yüzyıla ait 15 cm yüksekliğinde çekirdek formlu cam oinokhoe, 1 adet ekinoid siyah astarlı kase, 1 adet el dedektörü, 1 adet kulaklık ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği bulundu.
Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Mesudiye’de Zeytinlik Yangını: Doğal Yaşam da Yandı
- DATÇA’DA İHMALİN BEDELİNİ YİNE VATANDAŞ ÖDEDİ! “GELİYORUM” DİYEN TEHLİKE GERÇEKLEŞTİ!
- DATÇA’DA TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ KADIN YAKALANDI
- DATÇA AÇIKLARINDA GÖÇMEN OPERASYONU: 38 KİŞİ YAKALANDI İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI!
- DATÇA’DA BİR İLK: DALYA OTEL’E “YEŞİL ANAHTAR” ÖDÜLÜ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.