Muğla'da Yedinci Tarhana Festivali yapıldı

Sebiha ARSLAN: Muğla'da düzenlenen Yedinci Tarhana Festivali, Menteşe Saburhane Meydanı'nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Kaymakamlığı, Menteşe Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleriyle Muğla İçin Gelecek Platformu (MİG) tarafından organize edilen festival, çevre il ve ilçelerden çok sayıda katılımcıyı ağırladı.
Festivalde katılımcılara tarhana çorbası ikram edildi, geleneksel oyunlar oynandı ve yöresel ürünler sergilendi. Muğla Valisi İdris Akbıyık ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla festival bando takımının karşılamasının ardından stantlar gezildi, zeybek gösterileri yapıldı ve Coğrafi İşareti MUTSO tarafından alınan Muğla Göce Tarhanası ikram edildi. 2 bin kişi için hazırlanan tarhana çorbasına ilgi yoğundu.
Festival, gün boyu hem yetişkinler hem de çocuklar için hazırlanan eğlenceler, konserler, söyleşiler, resim sergileri, tarihi Muğla turu ve çocuk etkinlikleriyle dolu dolu geçti. Muğla kültürü coşkuyla kutlanarak, katılımcılara keyifli bir gün yaşatıldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ BİR MESLEK: SAAT TAMİRCİLİĞİ Kapalıçarşı’da yetişti, şimdi Datça’da yaşatıyor: “Bu meslek yavaş yavaş kayboluyor”
- KÜTÜPHANELER HAFTASI’NDA ANLAMLI BULUŞMA
- Datça Cemevi’nde Perşembe Muhabbeti Gerçekleştirildi
- Gazetecilere Kimlik Kolaylığı: Basın Kartı Artık Tek Başına Geçerli
- Datça Haber Gündeme Taşıdı, MUSKİ’den O Açıklama Geldi!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.