Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

Son Dakika Haberleri

  • Sebiha ARSLAN :Mar­ma­ris'te 15'ci kez dü­zen­le­nen, Mar­ma­ris MIYC Kış Tro­fe­si Yat Ya­rış­la­rı 5. ayak Tri­ocup 2024 şam­pi­yon­la­rı belli oldu. Dat­ça­lı Kap­tan Hasan Çıp­lak (@datcayelkenli) kendi da­lın­da IRC-3 da­lın­da tüm ra­kip­le­ri­ni ye­ne­rek bi­rin­ci oldu.

    Hasan Çıp­lak ve Ekibinden Bir Şampiyonluk daha
  • Sebiha ARSLAN :Datça'da in­şa­at te­me­li­ne dü­şe­rek mah­sur kalan yavru domuz, be­le­di­ye ekip­le­rin­ce kur­ta­rı­la­rak tek­rar do­ğa­ya bı­ra­kıl­dı.

    Datça' Da İn­şa­at Te­me­li­ne Düşen Domuz Yav­ru­su Kur­ta­rıl­dı
  • Sebiha ARSLAN-Datça'da kontrolden çıkarak takla atıp şarampole devrilen araçtaki 3 kişi ağır yaralandı

    Takla atıp şarampole devrilen araçta 3 kişi ağır yaralandı!
  • Sebiha ARSLAN :Datça' da jandarma ekipleri tarafından narkotik köpek timiyle yapılan şok yol uygulamasında uyuşturucu madde ele geçirildi

    Datça'da Jandarmanın ' Şok' yol uygulamasında uyuşturucu ele geçirilde
  • Sebiha ARSLAN :Datça’da ba­ba­sı­nın ar­ka­da­şı ta­ra­fın­dan darp edil­di­ği iddia edi­len, 9 ya­şın­da­ki Otizm­li Y.I.’nın Datça Ad­li­ye­sin­de­ki ilk du­ruş­ma­sı Çarşamba günü ya­pıl­dı. Du­ruş­ma, 19.07.2024’ e er­te­len­di.Datça En­ge­lim Ol­ma­yın Der­ne­ği Baş­ka­nı Dilek Dün­dar’ ın ‘’ 9 ya­şın­da şid­det gören Otizm­li bir ço­cu­ğu­muz için, 17 Nisan Çar­şam­ba günü saat 11:30, Datça Ad­li­ye­sin­de ola­ca­ğız, mah­ke­me­miz var. Şid­de­tin her tür­lü­sü­ne kar­şı­yız. Özel­lik­le de ken­di­ni sa­vu­na­ma­ya­cak du­rum­da olan otizm­li bir çocuk şid­det­te maruz ka­lı­yor­sa. Ço­cu­ğu­mu­zun ve an­ne­mi­zin çık­ma­yan sesi ola­lım. Se­si­mi­zi her­ke­se du­yu­ra­lım ki bir daha kimse kim­se­ye böyle bir şey yap­ma­ya ce­sa­ret ede­me­sin. Des­tek­le­ri­ni­zi bek­li­yo­ruz.’’ Çağ­rı­sı üze­ri­ne, yak­la­şık 100 kişi, Datça Ad­li­ye­si önün­de, 9 ya­şın­da­ki Otizm­li Y.I. ya ve aile­si­ne des­tek olmak için bir araya geldi. Du­ruş­ma, 19 Tem­muz’ a er­te­len­di.

    DATÇA’DA OTİZMLİ ÇO­CU­ĞA ŞİDDET DA­VA­SIN­DA İLK DU­RUŞ­MA YA­PIL­DI
  • Sebiha ARSLAN :Datça' da “ Hi­sa­rüs­tü Ener­ji Ya­tı­rım­la­rı A.Ş. ta­ra­fın­dan ya­pıl­ma­sı plan­la­nan “ de­po­la­ma­lı elekt­rik üre­tim te­si­si için, hal­kın ka­tı­lım top­lan­tı­sı, 02 Mayıs per­şem­be günü Kah­ve­ci İsmail'in Kah­ve­ha­ne­sin­de ger­çek­le­şecek.

    DATÇA'DA YA­PIL­MA­SI PLAN­LA­NAN DE­PO­LA­MA­LI ELEKTRİK ÜRETİM TESİSİ İÇİN, HAL­KIN BIL­GI­LEN­DİRİL­ME­Sİ VE SÜ­RE­CE KA­TI­LI­MI TOP­LAN­TI­SI DÜ­ZEN­LE­NECEK
  • Sebiha ARSLAN :Datça İs­ke­le ma­hal­le­si Or­ki­de cad­de­sin­de bu­lu­nan Çamlı Par­kın sa­lın­cak­la­rı kim­li­ği be­lir­siz kişi yada ki­şi­ler ta­ra­fın­dan kı­rı­la­rak zarar ve­ril­di.

    DATÇA’DA ŞEHİR EŞ­KI­YA­LA­RI PAR­KIN SA­LIN­CAK­LA­RI­NI KIRDI!
  • Sebiha ARSLAN :Şez­long­suz Datça İnsi­ya­ti­fi üye­le­ri, bu gün saat 17:00' da Ber­kin Elvan Anıtı önün­de ''Şez­long­suz Datça basın açık­la­ma­sı dü­zen­le­di.

    ''Şez­long­suz Datça ' basın açık­la­ma­sı­na karşı ''Şez­long­lu Datça'’POZU
  • Sebiha ARSLAN:Mer­sin'de gö­re­vi ba­şın­da ka­za­da ya­ra­la­nan Baş­ça­vuş Nebi Çullu, Şehit Oldu. Çullu'nun ce­na­ze­si yarın (4.4.2024) Adana Çu­ku­ro­va Ka­ba­sa­kal Me­zar­lı­ğı'na def­ne­di­lecek.

    Ka­za­da ya­ra­la­nan Nebi Baş­ça­vuş Şehit Oldu.
  • Sebiha ARSLAN :Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığının resmi sitesinde yer alan bilgiye göre (AFAD) Ege Denizi  Datça açıklarında 4.1  deprem meydana geldi.

    EGE DENİZİNDE KORKUTAN DEPREM !
  • Sebiha ARSLAN :Türkiye, yarın (31 Mart Pazar) 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gidiyor. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak. 21.197 seç­men bu­lu­nan Datça ge­ne­lin­de ise bu rakamın 12.037'sini, İskele ma­hal­le­si oluş­tu­ru­yor.

    Türkiye Yarın Sandık Başına Gidiyor.
  • Sebiha ARSLAN:1 Mart 2024 tarihli 2234 sayılı gazetemizde"GÜNLERDİR BOŞA AKAN SU,VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ" başlığıyla Mesudiye Mahallesi'nde, MUSKİ' ye ait su deposundaki arıza nedeniyle günlerdir devam eden su israfını ve vatandaşların israf edilen suya isyanını sütunlarımıza taşımıştık.Aradan gecen sürede hiç bir çivi çakılmadığını, üstüne üstelik yine aynı bölgede, farklı bir depo'da daha fazla suyun boşa akarak, dereler oluşturduğu belirtildi.

    Ey Ahali! Duyduk duymadık demeyin! Karaköyün suyu Mesudiye'de derelere akıyor...
  • Sebiha ARSLAN:Datça' da, 2023 yılı Kasım ayında ormanlık alandaki evinin yakınında öldü bulunan Halil Çevik'in (53) ölümünün üzerinden yaklaşık 5 ay geçti. Faili meçhul ölüm, 5 aydır çözülemedi!

    "Katil yada katiller aramızda mı dolaşıyor !"
  • Sebiha ARSLAN:Datça'da yaşayan iş insanı Hamit Savaş Çakıcı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

    İş insanı Hamit Savaş Çakıcı hayatını kaybetti
  • Sebiha ARSLAN :31 Mart 2024 yerel seçim ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­ren si­ya­si par­ti­ler, mec­lis üye lis­te­le­ri­nin son günü olan bugün (20.02.2024) saat 17:00’a kadar, İlçe seçim ku­ru­lu­na tes­lim etti.Edi­ni­len bil­gi­ye göre, CHP (Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si) ve Cum­hur İtti­fa­kı mec­lis üye lis­te­si şu şe­kil­de;

    CHP VE CUM­HUR İTTİFAKI MECLİS ÜYE LİSTESİ, İLÇE SEÇİM KU­RU­LU­NA TESLİM EDİLDİ.
  • Sebiha ARSLAN:Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Datça'da Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı. Ayaydın, Datça Belediye Başkan adayı Feyzullah Gülada ile birlikte ilçenin sorunlarını çözeceklerini söyledi.

    Otura otura değil, Gülüşe gülüşe de değil! Çalışa çalışa kazanacağız!"
  • Sebiha ARSLAN :CHP'li Yar, bağımsız' dan Datça belediye başkan aday başvurusunu bugün öğleden sonra yapacağını açıkladı.

    Mesut Yar Bağımsız aday oldu.
  • Sebiha ARSLAN:Cum­hu­ri­yet Halk Par­ti­si, 31 Mart 2024 Ma­hal­li İda­re­ler Genel Se­çim­le­ri için, Datça Be­le­di­ye baş­kan adayı Aytaç Kurt'u gös­te­rir­ken, Bod­rum Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Aras, Muğla Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Adayı ola­rak gös­te­rdi.

    CHP Datça Belediye Başkan Adayı Aytaç Kurt oldu
  • AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlıkiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası sorun yaşayan işletmelerin talepleridoğrultusunda, uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.En son olarak; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’la görüşenMilletvekili Otgöz sürenin uzatılacağı müjdesini vermişti.Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile bağımsız birim olan, villa, ev gibi konut sahiplerinin başvuruları halinde turizm amaçlı kullanmaları için bir yıl süreverildi.

    VİLLALARIN TURİZM AMAÇLI KULLANILMASI SÜRESİ BİR YIL UZATILDI
  • Sebiha ARSLAN :Mer­kez üssü Datça'da, 3.5 şiddetinde dep­rem mey­da­na geldi.

    Datça'da 3.5 büyüklüğünde deprem!