Muğla
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

“ANAYASA MAHKEMESİNDEN ÇIKAN İMAM NİKÂHI KARARI'NI KINIYORUZ”

0
Dün öğle sa­at­le­rin­de il­çe­miz Vatan Par­ti­si Öncü Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Ga­ni­me Altun pek­mez­ci ana­ya­sa mah­ke­me­si­nin ver­di­ği Dini nikah ile il­gi­li karar hak­kın­da bir açık­la­ma­da bu­lun­du.

Pek­mez­ci yap­tı­ğı açık­la­ma­lar­da dini ni­ka­hın ser­best­leş­ti­ril­me­si güzel bir şey fakat kadın erkek eşit­li­ği ne­re­de kaldı şek­lin­de ifa­de­ler­de bu­lun­du.

Açık­la­ma­la­rı­na şu şe­kil­de de-vam eden Pek­mez­ci şun­la­rı be­lirt­ti:”Ana­ya­sa Mah­ke­me­si, resmi nikâh ol­ma­dan dini nikâh ya­pan­la­ra ve bu ni­kâ­hı kıyan gö­rev­li­le­re 2 aydan 6 aya kadar hapis ce­za­sı ve­ril­me­si­ni ön­gö­ren kanun hü­küm­le­ri­ni iptal etti.
Büyük Ata­türk diyor ki; “Sos­yal ya­şa­mın mem­baı, asri aile ha­ya­tı­dır”. Yani asrın ge­rek­tir­di­ği, ka­dın-er­kek eşit­li­ği­ne da­ya­lı bir bi­çim­de ya­şan­ma­sı­dır. Ata­türk, pek çok me­de­ni ka­nu­nu

­nu ka­dın­la­rı­mı­za bazı Av­ru­pa ül­ke­le­rin­den bile önce ver­miş­ken, Ana­ya­sa Mah­ke­me­si'nden çıkan bu ka­ra­rı; “bir or­ta­çağ ka­ra­rı ola­rak gö­rü­yor ve kı­nı­yo­ruz.” 
Bu ka­ra­ra yine yüce Ata­türk'ün, şu güzel öz­de­yi­şiy­le cevap verip ken­di­si­nin ne büyük bir lider ve ön­gö­rü sa­hi­bi ol­du­ğu­nu gö­rü­yo­ruz: “Me­de­ni­yet yo­lun­da yü­rü­mek ve Mu­af­fak olmak hayat şar­tı­dır. 

Bu yol üze­rin­de du­ran­lar veya bu yol üze­rin­de ile­ri­ye değil, ge­ri­ye bak­mak ce­ha­let ve gaf­le­tin­de bu­lu­nan­lar umumi me­de­ni­ye­tin çoş­kun seli al­tın­da bo­ğul­ma­ya mah­kûm­dur­lar.”Bu kara gün­le­ri ve ka­rar­la­rı ve­ren­le­ri; Vatan Par­ti­si mec­li­se gir­di­ğin

­de, o çok be­ğen­dik­le­ri or­ta­ça­ğa gön­de­re­cek­tir.”şek­lin­de açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. 
Ata­türk dev­rin­den sonra ge­ri­lik ve ce­ha­le­tin tüm hı­zıy­la devam et­ti­ği ül­ke­miz­de ka­ran­lı­ğa tam gaz devam.Söz­le­ri­nin de­va­mın­da şun­la­rı be­lir­ten Pek­mez­ci:”Sev­gi­li ka­dın­la­rı­mız bu ka­rar­lar­la neler kay­bet­ti­ği­ni­zi bi­li­yor mu­su­nuz? Bir defa miras dahil bütün hak­la­rı­nız­dan olup, ka­dı­nı er­ke­ğin kö­le­si ya­pa­cak­tır. 

Aynı za­man­da er­kek­le­ri çok eş­li­li­ğe özen­di­recek hatta bu du­ru­mu pat­la­ta­cak­tır. Ço­cuk­la­rın cin­sel is­tis­ma­rı­nı art­tı­ra­rak, çocuk ge­lin­le­ri ço­ğa­la­cak­tır. Kadın ve ço­cuk­lar açı­sın­dan miras hak­la­rı, sonu gel­me­yen ,uyuş­maz­lık­la­ra sahne ola­cak­tır. Ço­cuk­la­rın ba­ba­la­rı ile ku­ra­cak­la­rı soy­ba­ğı te­si­si ise çok büyük sı­kın­tı ya­ra­ta­cak­tır. Bu “Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Ka­dın­la­rı”na ya­pı­lan bir te­ca­vüz­dür. Bunu bakın yüce ön­de­ri­miz Ata­türk nasıl ifade etmiş; “Say­gı­sız­lı­ğın, te­ca­vü­zün kü­çü­ğü, bü­yü­ğü yok­tur”. 
Kaldı ki bu ka­dın­la­ra ya­pı­lan en büyük te­ca­vüz ve say­gı­sız­lık­tır.”Şek­lin­de ifa­de­ler­de bu­lun­du.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!