Muğla
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

HACI BEKTAŞİ VELİ KÜLTÜR VAKFI GEZİ DİRENİŞİNİ ANDI

0
İlçe­miz Hacı Bek­ta­şi Veli Ana­do­lu Kül­tür Vakfı şu­be­si Gezi di­re­ni­şi­nin 2. Yılı do­la­yı­sıy­la bir açık­la­ma­da bu­lun­du.

Dün öğle sa­at­le­rin­de İlçe­miz Hacı Bek­ta­şi Veli Ana­do­lu Kül­tür Vakfı Şu­be­si Şube bi­na­sın­da il­çe­miz Kül­tür Vakfı Baş­ka­nı Murat Yıl­dı­rı­m­2ın yap­tı­ğı bir açık­la­may­la gezi di­re­ni­şi­nin 2. Yılı anıl­dı.

Ya­pı­lan açık­la­ma­lar eşi­ğin­de Gezi di­re­ni­şi­nin Öz­gür­lük sa­va­şı ol­du­ğu ve Tür­kü­ye ge­ne­lin­de va­tan­se­ver bin­ler­ce in­sa­nın hay­kı­rı­şı ol­du­ğu be­lir­til­di.
Yıl­dı­rım yap­tı­ğı açık­la­ma­lar­da şu ifa­de­le­re yer verdi:” 30 Mayıs 2013'te baş­la­yan ve Tür­ki­ye'yi ayağa kal­dı­ran gezi ey­lem­le­ri iki ya­şı­na girdi.?

Topçu Kış­la­sı yapma ni­ye­tiy­le baş­la­yan ve ağaç­la­rın ke­sil­me­si­ne, yeşil ala­nın yok edil­me­si­ne karşı çıkan bir grup gence po­lis­ler ta­ra­fın­dan oran­tı­sız kuv­vet uy­gu­lan­ma­sıy­la baş­la­yan, hal­kın ev­le­rin­den so­kak­la­ra akın et­me­siy­le ta­ma­men ken­di­li­ğin­den or­ta­ya çıkan di­re­ni­şin, da­ya­nış­ma­nın adı­dır “Gezi Parkı.” Ken­di­ne özgü ruhu olan bu di­re­niş hal­kın hiç­bir fark gö­zet­mek­si­zin,sa­de­ce insan olma ek­se­nin­de bu­luş­ma­sı­dır. Gezi kar­deş­lik­tir, Gezi ba­rış­tır, Gezi umut­tur.”şek­lin­de ifa­de­ler­de bu­lun­du.
 
Açık­la­ma­la­rı­na şu şe­kil­de de-vam eden Yıl­dı­rım şun­la­rı be­lirt­ti:” İşte bu umuda sı­kı­lan gaz­lar, işte bu ba­rı­şa atı­lan kur­şun­lar­la, tek­me­ler­le önce Meh­met Meh­met Ay­va­lı­taş düştü top­ra­ğa, ar­dın­dan Ethem Sa­rı­sü­lük vu­rul­du polis kur­şu­nuy­la. Hatay'da gaz kap­sü­lüy­le ba­şın­dan vu­ru­lan Ab­dul­lah Cö­mert de kal­ka­ma­dı bir daha, Es­ki­şe­hir'de sivil polis ve esnaf ta

­ra­fın­dan sı­kış­tı­rıl­dı­ğı so­kak­ta öl­dü­re­si­ye dö­vü­len Ali İsmail Kork­maz da. Tür­ki­ye, o son tek­me­yi unut­ma­dı, unu­ta­ma­dı. Ali İsmail mem­le­ke­ti Hatay'da uğur­la­nır­ken de Ahmet Ata­kan eşlik etti son yol­cu­lu­ğu­na. Ber­kin Elvan 14 ya­şın­da ve­ril­di top­ra­ğa.”

“Şimdi gezi 2 ya­şın­da”
“Barış için, kar­deş­lik için, güzel ge­lecek için ca­nı­nı veren tüm can­la­rı­mı­zı sevgi ve say­gıy­la anı­yo­ruz.Onlar, Gezi Parkı'yla bir­lik­te bu mü­ca­de­le­ye ta­nık­lık eden, bu mü­ca­de­le­ye des­tek olan, kal­bin­de sevgi, kal­bin­de kar­deş­lik, kal­bin­de barış ar­zu­su olan her­kes­le daima ya­şa­ya­cak­tır. “şek­lin­de açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!