s
Muğla
16 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA BELEDİYESİ RAUF BA­LIK­ÇI SOKAK İŞLET­MECİLERİYLE TURİZM TOP­LAN­TI­SI DÜ­ZEN­LEDİ

DATÇA BELEDİYESİ RAUF BA­LIK­ÇI SOKAK İŞLET­MECİLERİYLE TURİZM TOP­LAN­TI­SI DÜ­ZEN­LEDİ
Simge AYBEY: Datça Be­le­di­ye­si tu­rizm ge­li­şi­mi­ne yö­ne­lik dü­zen­le­di­ği top­lan­tı, Rauf Ba­lık­çı Sokak iş­let­me­ci­le­ri ile bir araya ge­le­rek ger­çek­leş­ti­ril­di.

Be­le­di­ye Baş­ka­nı Aytaç Kurt’un ön­cü­lü­ğün­de ger­çek­leş­ti­ri­len top­lan­tı­da, Rauf Ba­lık­çı Sokak’ın tu­rizm des­ti­nas­yo­nu ola­rak daha çe­ki­ci ve so­run­suz hale gel­me­si için neler ya­pı­la­bi­le­ce­ği kap­sam­lı bir şe­kil­de tar­tı­şıl­dı. Rauf Ba­lık­çı Sokak’ta iş­let­me­ci ve mes­ken sa­hip­le­ri so­ka­ğın dü­zen­siz­lik­le­riy­le il­gi­li ola­rak Datça Be­le­di­ye­si'ne çe­şit­li ta­lep­ler­de bu­lun­du. İşlet­me sa­hip­le­ri, şu ko­nu­lar­da is­tek­le­ri­ni dile ge­tir­di, ''Hali ha­zır­da tra­fi­ğe ka­pa­lı olan so­ka­ğın mo­tor­lu, elekt­rik­li araç­la­rın ya­rat­mış ol­du­ğu teh­li­ke se­be­biy­le ta­şıt­la­rın so­ka­ğa gi­ri­şi­nin ya­sak­lan­ma­sı ve sık sık de­net­len­me­si, So­ka­ğın ye­te­rin­ce ilaç­la­ma ve te­miz­li­ği­nin ya­pıl­ma­ma­sı kay­nak­lı gö­rün­tü, hij­yen kir­li­li­ği­nin önüne ge­çil­me­si, So­kak­ta bu­lu­nan ay­dın­lat­ma­la­rın ço­ğu­nun ça­lış­ma­ma­sı, ay­dın­lat­ma di­rek­le­ri­nin üs­tün­de bu­lu­nan ba­kım­sız ve atıl du­rum­da olan sak­sı­la­rın kal­dı­rıl­ma­sı, İskele ma­hal­le­si Ata­türk Cad­de­si ile Vatan Cad­de­si­nin ke­siş­ti­ği yerde bu­lu­nan Datça Be­le­di­ye­si­ne ait atıl du­rum­da­ki ta­be­la­nın ye­ni­le­ne­rek Rauf Ba­lık­çı so­ka­ğı­nın ta­nı­tı­mı­nın ve yön­len­di­ril­me­si­nin ya­pıl­ma­sı, So­ka­ğın her iki baş­lan­gıç bö­lü­mün­de bu­lu­nan (el şek­lin­de­ki sak­sı­lar vs) dü­zen­siz­lik­ler kay­nak­lı kötü gö­rü­nü­me sahip ob­je­le­rin kal­dı­rıl­ma­sı­na ve ye­ri­ne al­ter­na­tif se­çe­nek ola­rak mo­tor­lu taşıt park yeri ya­pıl­ma­sı, AYDEM’ e ait olan elekt­rik pa­no­la­rı­nın gayri ni­za­mi ol­ma­sı ve teh­li­ke arz et­me­sin­den kay­nak­lı elekt­rik pa­no­la­rı­nın kal­dı­rıl­ma­sı ya da ta­şın­ma­sı, Sokak içi­nin dü­ze­ni­ni bozan, kötü bir gö­rün­tü­ye sebep olan iş­yer­le­ri­nin işgal ala­nı­nın bi­linç­siz­ce dı­şa­rı­ya taş­ma­sı ne­de­niy­le olu­şan gece kondu tarzı kötü gö­rün­tü­ye engel olun­ma­sı ve sık sık de­net­len­me­si, - İşga­li­ye üc­ret­le­ri­ne ya­pı­lan ar­tış­la­rın göz­den ge­çi­ri­le­rek, es­na­fın sır­tın­da kam­bur ha­li­ne gel­miş eko­no­mik sı­kın­tı­la­ra karşı des­tek de bu­lu­nul­ma­sı bu mad­de­ler dı­şın­da bir sürü so­ru­nu­muz var bizim ama­cı­mız sezon ge­li­yor­ken ya­pıl­ma­sı ge­re­ken­ler ya­pıl­sın en hızlı bir şe­kil­de'' de­nil­di.
Be­le­di­ye Baş­ka­nı Aytaç Kurt, top­lan­tı­nın açı­lış ko­nuş­ma­sın­da,
'' ÖNCELİĞİMİZ DATÇA’NIN TEMİZLİĞİ '’
'' Neyi daha önce de yapa bi­li­riz’ in bir sü­re­ci­ni baş­lat­tık. Bu sü­reç­te tabii ki biz­le­re ve siz­le­re düşen bazı so­rum­lu­luk­lar var. Biz şunu fark ettik, Datça, diğer il­çe­le­re göre lo­kas­yon iti­ba­riy­le es­naf­la­rın fark­lı dert­le­ri var. Bir Mar­ma­ris es­na­fı­na göre bu­ra­sı daha fark­lı. Şu­ra­da 3 ay bir se­zo­nu­muz var. Biz bun­la­rı ço­ğalt­mak için her aya bir et­kin­lik ko­ya­lım, bu­ra­sıy­la il­gi­li ça­lış­ma­lar var. Siz­le­rin de ön­gö­rü­le­ri ne­ler­dir, bun­la­rın ne ol­du­ğu­nu an­la­ma­ya ça­lı­şı­yo­ruz. Biz bu öne­ri­le­rin hep­si­ne açı­ğız. Biz­den bek­len­ti­le­ri­niz bu çer­çe­ve­de ne­ler­dir, neler ola­bi­lir, ya­şa­dı­ğı­nız alan­da­ki prob­lem­ler ne­ler­dir? Bun­la­rı hızlı bir şe­kil­de çöz­me­miz ge­re­ki­yor, önü­müz­de 15 gün kadar sü­re­miz var. Hızlı ha­re­ket et­me­miz lazım. Ön­ce­li­ği­miz Datça’nın te­miz­li­ği. Tu­rizm se­zo­nu­na gi­ri­yo­ruz, so­kak­lar­da­ki, cad­de­ler­de­ki bazı yer­ler­de is­te­me­di­ği­miz bazı so­run­lar var, özel­lik­le çöp ko­nu­su ve cad­de­le­rin, kal­dı­rım­la­rın işgal ko­nu­su. Bun­la­rı birer birer ko­nu­şup siz­ler­den gelen bil­gi­ler­le, öne­ri­ler­le karar ver­mek zo­run­da­yız. '' şek­lin­de ko­nuş­tu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!