Muğla
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA YIL­MAZ KAR­DEŞ­LER ANA­DO­LU,LİSESİ'NDE MEZUNİYET TÖRENİ

DATÇA YIL­MAZ KAR­DEŞ­LER ANA­DO­LU,LİSESİ'NDE MEZUNİYET TÖRENİ
Sebiha ARSLAN : Datça Yıl­maz Kar­deş­ler Ana­do­lu Li­se­si 12. sınıf öğ­ren­ci­le­ri için ,2022-2023 Eği­tim-Öğ­re­tim yılı me­zu­ni­yet tö­re­ni ya­pıl­dı.

anlam ve öne­mi­ni be­lir­ten ko­nuş­ma­yı Okul Mü­dü­rü Hü­se­yin Mucu yaptı. Mucu '' Pro­to­ko­lü­mü­zün çok kıy­met­li mi­sa­fir­le­ri, de­ğer­li öğ­ret­men­le­ri­miz, kıy­met­li ha­nı­me­fen­di­ler, be­ye­fen­di­ler sev­gi­li genç­ler.2022-2023 Eği­tim-Öğ­re­tim yılı me­zu­ni­yet prog­ra­mı­mı­za he­pi­niz hoş gel­di­niz.?Siz­le­ri oku­lu­muz­da ağır­la­mak­tan mut­lu­luk ve onur du­yu­yo­ruz.?Ge­ri­de bı­rak­tı­ğı­mız 2022-2023 eği­tim öğ­re­tim yılı so­nun­da DYKAL AİLESİNİN me­zun­la­rı ar­şi­vi­ne yeni genç­ler kat­ma­nın coş­ku­su­nu ya­şı­yo­ruz.
Sev­gi­li Genç­ler 2018-2019 eği­tim-öğ­re­tim yı­lın­da baş­la­dı­ğı­nız lise ha­ya­tı­nı­zın so­nu­na gel­di­niz. Siz­le­re 4 yıl­lık Lise ya­şa­mı­nız­da iyiyi, doğ­ru­yu, gü­ze­li, öğ­ret­me gay­re­tin­de olduk.?Başa­rı­lı ol­ma­nız, ha­ya­ta ve zor­luk­la­rı­na karşı mü­ca­de­le az­min­de ol­ma­nız adına yol olduk, ışık olduk, Şimdi okul­da edin­di­ği­niz bilgi ve tec­rü­be­le­ri pra­ti­ğe dö­nüş­tür­me­ye geldi.?Siz­le­re ina­nı­yo­ruz ve çok gü­ve­ni­yo­ruz. Bu kadim coğ­raf­ya­nın var­lı­ğı­nı, bir­li­ği­ni, dir­li­ği­ni ge­lecek yüz­yıl­la­ra ta­şı­ma gö­re­vi artık siz­ler­de.?Bay­ra­ğı dev­ral­ma vakti geldi. Önü­nüz­de çok önem­li bir sı­na­vı­nız var.?Başa­rı­lı ola­cak ve ha­ya­li­ni kur­du­ğu­nuz fa­kül­te­le­re yer­le­şe­cek­si­niz. Bunu ba­şa­ra­ca­ğı­nı­za en kalbi duy­gu­la­rım­la ina­nı­yo­rum. Son­ra­sın­da mes­lek­le­ri­ni­zi icra ede­cek­si­niz, va­ta­nı­nı­za, mil­le­ti­ni­ze fay­da­lı hiz­met­ler­de bu­lu­na­cak­sı­nız…Ve biz­ler büyük DYKAL Aile­si ola­rak siz­le­re dönüp bak­tı­ğı­mız­da…Gurur du­ya­ca­ğız. De­ğer­li mes­lek­taş­la­rım, bir anne ve baba şef­ka­ti ile ku­cak­la­yıp, erdem ve bilgi ile do­nat­tı­ğı­nız bir nesli daha bugün bu­ra­dan uğur­lu­yo­ruz. On­la­ra gös­ter­di­ği­niz kı­la­vuz­luk ve ilgi için siz­le­re çok te­şek­kür edi­yo­rum.
Sev­gi­li Genç­ler, Okula ilk baş­la­dı­ğı­nız gün­den bu­gü­ne kadar, eği­til­di­niz, bilgi ve er­dem­le do­na­tıl­dı­nız, bugün bir me­zu­ni­yet ya­şı­yor­su­nuz. Bi­li­niz ki her me­zu­ni­yet bir başka ba­sa­ma­ğın baş­lan­gı­cı­dır. Okul gün­le­ri­niz, okul anı­la­rı­na dö­nü­şe­cek­tir. Siz­le­ri ge­le­cek­te ba­şa­rıy­la oku­lu­nu­zu, biz­le­ri ve aile­le­ri­ni­zi en iyi şe­kil­de tem­sil ede­ce­ği­ni­ze olan inan­cım tam­dır.
De­ğer­li genç­ler, Bütün top­lum­la­rın ve ulus­la­rın umut­la­rı ve gü­ven­ce­le­ri genç ne­sil­ler­dir. El­bet­te bizim de ge­le­ce­ği­miz ve gü­ven­ce­miz siz­ler­si­niz. Bu ger­çe­ği Ulu Önder ATA­TÜRK “Bütün umu­dum genç­lik­te­dir” di­ye­rek ül­ke­yi ve bütün de­ğer­le­ri­ni genç­le­re ema­net ede­rek gös­ter­miş­tir. İna­nı­yo­rum ki; siz­ler de umut­la­rı ve gü­ve­ni boşa çı­kar­ma­ya­cak ül­ke­mi­zi çağ­daş, refah ve me­de­ni uy­gar­lık dü­ze­yi­ne çı­ka­ra­cak­sı­nız. Buna bütün kal­bim­le ina­nı­yo­rum.
GENÇ­LER se­vil­dik­çe büyür insan
Sev­dik­çe yü­ce­lir­si­niz…
Bir cen­net­tir ül­ke­miz
Ve asil­dir mil­le­ti­miz
Di­li­miz ki;
Ana sütü kadar saf,
Ana sütü kadar temiz
Türkü söy­ler tür­kü­le­ri­miz
Size ema­net al bay­ra­ğı­mız
Bütün de­ğer­le­ri­miz
Size ema­net cum­hu­ri­ye­ti­miz ve ge­le­ce­ği­miz
Ço­cuk­lar bu son der­si­miz.
He­pi­ni­zin yolu, bahtı, şansı hep açık olsun. Rab­bim daima yar ve yar­dım­cı­nız olsun.?Biz­le­re hep güzel ha­ber­le­ri­niz gel­sin.?He­pi­ni­zi tek tek al­nın­dan öpü­yo­rum…Me­zu­ni­ye­ti­niz Kutlu ve Şen Olsun….
Söz­le­ri­me son ver­me­den önce ev­ve­la 6 Şubat dep­rem­le­rin­de ha­ya­tı­nı kay­be­den tüm yurt­taş­la­rı­mı­za, daha sonra da 31 Mart ak­şa­mı ge­çir­di­ği kalp krizi so­nu­cu ha­ya­tı­nı kay­be­den Fel­se­fe Öğ­ret­me­ni­miz Mus­ta­fa De­mi­re­zen e Al­lah­tan rah­met, ya­kın­la­rı­na ve se­ven­le­ri­ne he­pi­ni­zin hu­zu­run­da bir kez daha sabır di­li­yo­rum.’'dedi.
Okul bi­rin­ci­si, 12/C sı­nı­fı öğ­ren­ci­si Öznur Emir, ise duygu, dü­şün­ce ve mut­lu­lu­ğu­nu pay­la­şan bir ko­nuş­ma ger­çek­leş­tir­di.
Daha sonra eği­tim öğ­re­ti­min de­vam­lı­lı­ğı­nı sem­bo­li­ze eden bay­rak flama devir tes­lim tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di. 12. sınıf öğ­ren­ci­le­ri adına Öznur Emir, bay­ra­ğı ve fla­ma­yı 11. sınıf öğ­ren­ci­le­ri adına Derya Öbek , Nehir Ma­lat­ya­lı­oğ­lu, Simay Ekin Ka­ra­bı­yık' a tes­lim etti.
Dip­lo­ma tö­re­ni ve Kep atma tö­re­niy­le prog­ram sona erer­ken öğ­ren­ci­ler oku­lun bah­çe­sin­de­ki eğ­len­ce­le­ri­ne devam etti.Tö­re­ne, Be­le­di­ye Baş­ka­nı, yar­dım­cı­sı, İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü, Okul Mü­dü­rü, Öğ­ret­men­ler, Öğ­ren­ci­ler, öğ­ren­ci ve­li­le­ri ve ya­kın­la­rı ka­tıl­dı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!