s
Muğla
16 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ, GELECEĞİ İNŞA EDECEK EĞİTMENLER ARIYOR!

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ, GELECEĞİ İNŞA EDECEK EĞİTMENLER ARIYOR!
Sebiha ARSLAN: Muğla DENEYAP Teknoloji Atölyeleri geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek üzere, Muğla geneli dahil, 81 ilde  başlatılan,139 Teknoloji Atölyesi'nde 6 ay süreyle eğitim verecek eğitmenlerini arıyor. Projenin amacı ise, öğrencileri genç yaşta teknoloji ile buluşturmak, bilim ve teknoloji alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek.

 Deneyap Teknoloji  Atölyelerinde, Ülkemizin  gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda ve yarının teknolojisini üretecek gençleri yetiştirme hedefinde, birlikte olmak isteyen tüm eğitmenlerin başvuruları değerlendiriyor, belirlenen aşamaları başarıyla tamamlayan eğitimciler, ekibe dahil ediliyor.
"Geleceğin Teknoloji Yıldızlarını yetiştirmek için eğitmenlerini arıyoruz"
Yapılan açıklamada "DENEYAP eğitmenleri, öz düzenleme becerilerine sahip, yaratıcı düşünme becerileri gelişmiş, özgün fikirler ortaya koyabilen ve eleştirel düşünme yeteneklerine sahip kişilerdir. Ayrıca öğrenmeyi ve öğretmeyi seven, takım çalışmasına yatkın, sorunları etkin bir şekilde çözebilen eğitmenlerden oluşmaktadır. Bu eğitmenler, DENEYAP Türkiye Projesi ve Milli Teknoloji Hamlesi'nin Türkiye’nin geleceği için kritik önemde olduğunun bilincindedirler.DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde görev alan eğitmenler; öğretmenler, sektörde çalışan alanında yetkin kişiler, üniversitelerin ilişkili bölümlerinde okuyan lisans ya da lisansüstü üniversite öğrencileri ve mezunlarından oluşmaktadır.
DENEYAP Türkiye Eğitmen Seçim Modelinde DENEYAP Eğitmeninin çalışma saatleri hafta sonu yüz yüze 2 tam gün (8+8 saat), hafta içi de çevrimiçi çalışmalar için 4 saat olmak üzere toplamda 20 saatten oluşacak.İlk 6 aylık dönemde 3D yazıcı gibi ekipmanlarla tasarım ve üretim eğitimi, lego EV3 setleri, robotik ve kodlama eğitimleri gerçekleşecek.
Son Başvuru Tarihi ise 22 Mayıs.
Detaylı Bilgi ve Başvuru için: https://deneyap.org/tr/basvurular/egitmen/
 

  Deneyap nedir?
Deneyap, Türkiye'de teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak üzere 2017 yılında hayata geçirilen bir eğitim girişimidir.Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın "Geleceğin Teknoloji Yıldızları" programı kapsamında gerçekleştirilen teknoloji atölyelerini içerir. Uygulamalı ve yazılı iki aşamalı sınavla kabul edilen, ortaokul ve lise öğrencisi katılımcı gençlere 36 ay boyunca teknoloji eğitimleri verilir. Amacı, öğrencileri genç yaşta teknoloji ile buluşturmak, bilim ve teknoloji alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmektir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!