RESTORANLARDA YENİ DÖNEM: TEK KULLANIMLIK SOS PAKETLERİ KALDIRILIYOR

Esen YILDIZ KOCAOĞLAN: Avrupa Birliği, ambalaj atıklarını azaltmak amacıyla restoran ve kafelerde kullanılan tek kullanımlık ketçap, mayonez, hardal ve şeker paketlerini kaldırmaya hazırlanıyor. Yeni uygulamanın 12 Ağustos 2026 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanıyor.
Avrupa Birliği, çevre kirliliğiyle mücadele ve ambalaj atıklarının azaltılması hedefi doğrultusunda yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Alınan karar kapsamında restoran, kafe ve benzeri işletmelerde yaygın olarak kullanılan tek kullanımlık ketçap, mayonez, hardal ve şeker paketleri kullanım dışı bırakılacak. 12 Ağustos 2026 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan düzenleme ile birlikte işletmelerde tek kullanımlık paketler yerine yeniden doldurulabilir sosluklar ve tekrar kullanılabilir kaplar kullanılacak. Böylece hem plastik hem de kâğıt bazlı ambalaj atıklarının azaltılması amaçlanıyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- MUĞLA'DA ZEHİR TACİRLERİNE JANDARMADAN DARBE: 28 OPERASYONDA 30 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- MUĞLA'DA TRAFİKTE SIKI DENETİM! BİR HAFTADA 19 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ
- AYAYDIN'DAN ADAYLIK MESAJI: "KARARI PARTİMİZ VERECEK"
- VALİ AKBIYIK 2026'NIN İLK 6 AYLIK GÜVENLİK BİLANÇOSUNU AÇIKLADI: ORGANİZE SUÇTAN UYUŞTURUCUYA, ASAYİŞTEN TRAFİĞE KAPSAMLI MÜCADELE
- Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor: Kültür, İnanç ve Dayanışma Üç Gün Boyunca Buluşacak
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.