Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

2 - BU SO­RU­LA­RIN YA­NIT­LA­RI­NI BİLEN VAR MI?

04 Aralık 2020, Cuma 12:11

*Neden öğ­ren­ci­ler il­köğ­re­ti­min be­şin­ci sı­nı­fı­na kadar öğ­ret­me­ne ”öğ­ret­me­nim ”diye ses­le­nir­ken, al­tın­cı sı­nıf­ta bir anda “hocam” diye ses­len­me­ye baş­lar­lar?
*Neden sı­nav­lar­da”4 yan­lış bir doğ­ru­yu gö­tü­rür” şek­lin­de bir uy­gu­la­ma ile öğ­ren­ci­ler ce­za­lan­dı­rı­lır­lar da;”4 doğru bil, bir doğru da biz­den” şek­lin­de bir kam­pan­ya baş­la­tı­lıp ze­ka­ya ve riske girme se­sa­re­ti­ne ödül ve­ril­mez?
*Neden in­san­lar ka­pa­lı bir alan­dan yağ­mur yağan alana çı­kın­ca ka­fa­la­rı­nı eğer­ler? Yağ­mu­ra du­yu­lan say­gı­dan mıdır, yoksa ondan tırs­tı­ğı­mız için midir?
*Neden dü­ka­nı­nı ka­pa­tıp giden esnaf,ka­pı­ya” 10 da­ki­ka sonra dö­nü­cem” yazar, ne zaman git­ti­ği­ni nasıl an­la­rız?
*Dü­ğün­ler­de neden ”Dom dom Kur­şu­nu” ile göbek atıl­mak­ta­dır? “Bir avcı vurdu beni, bin avcı beni yedi” gibi söz­ler eş­li­ğin­de ken­din­den geçen başka mil­let­ler var mıdır?
*Neden bazı kız­la­rı­mız şirin bir hay­van­ca­ğız gör­dük­le­rin­de “inan­mı­yo­rum!” der­ler. İna­nıl­ma­ya­cak olan nedir?
*Cu­mar­te­si ve Pa­zar­te­si­nin neden kendi ad­la­rı yok­tur?
*Dol­muş­lar­da­ki fiyat ta­ri­fe­sin­de ”en kısa me­sa­fe” neden “in­di-bin­di” ola­rak tabir edi­lir? Önce ini­lip sonra mı bi­ni­lir? Bir ters­lik yok mudur?
*Neden ilan­lar­da “dok­tor­dan temiz araba” diye ya­zı­lır. Hi­pok­rat ye­mi­nin­de “ara­ba­mı temiz kul­la­na­ca­ğım” şek­lin­de bir madde mi var­dır? Bi r ara­ba­yı sa­de­ce dok­tor­lar mı temiz kul­la­nır?
*Bazı si­ya­set­çi­le­rin ço­cuk­la­rı çok kısa sü­re­de nasıl zen­gin olur­lar? Çok mu ze­ki­dir­ler?
*Si­ya­set yalan ko­nuş­ma sa­na­tı mıdır? Öy­ley­se müs­lü­man­dan si­ya­set­çi olur mu? Ya da Müs­lü­man yalan ko­nu­şur mu?


Okunma Sayısı: 3521

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.