Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

NOSTALJİ GAZETELER SERGİSİ KUŞADASI'NDA

13 Ocak 2023, Cuma 13:21
NOSTALJİ GAZETELER SERGİSİ KUŞADASI'NDA

Gazetemiz yazarı , Eğitimci-Yazar Ali Gençli  21. Kişisel Sergisi “ NOSTALJİ GAZETELER 8” i  Kuşadası İbramaki Sanat Evinde sergiliyor. Altmışlı yıllardan bu yana biriktirdiği, bir çoğunun yayın hayatı sonlanmış gazeteleri sekizinci kez meraklılarıyla buluşturdu.
       Aya İlk Adım'dan Kıbrıs Barış Harekatına, Gölcük Depreminden 12 Eylül 1980 Darbesin kadar  manşetlendiği Elli adet  gazetenin sunumundan oluşan sergi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği içinde açıldı. Geniş bir sanatseverin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen sergi 13 Ocak Cuma gününe kadar gezilebilecek.   
        “Nostalji Gazeteler” sergisi  geçtiğimiz yıllarda Didim'de, Akbük'te ve Söke'de de açılmıştı. Eğitimci -Yazar Ali Gençli, etkinlikte “BASINDA BİR ÖMÜR” adlı kitabını okurlarına imzalarken,  daha önce TRT 2 tarafından yapılan söyleşinin videosu da izleyicilere gösterildi.
          Ali Gençli  biriktirdiği beş bine yakın gazetenin bir müze oluşturularak değerlendirilmesi için baş vurduğu, yirmi kadar belediyeden olumlu bir cevap alamamanın hayal kırıklığını yaşarken, geçtiğimiz günlerde Keşan Belediye'sinin bu birikimi bir müzede değerlendirilebileceği yanıtını aldığını açıkladı.  


Okunma Sayısı: 3106

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.