Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

3600 EK GÖS­TER­GEYİ KİM HAK EDİYOR?

01 Şubat 2019, Cuma 10:48

*Kay­ma­kam yazı iş­le­ri mü­dü­rü­nün ek gös­ter­ge­si kaç­tır?*En çok işi­mi­zin düş­tü­ğü nüfus mü­dü­rü­nün ek gös­ter­ge­si kaç­tır?
Bana göre dev­let me­mur­la­rı­nın hepsi 3600 ek gös­ter­ge­yi hak edi­yor. Ama ba­zı­la­rı daha çok hak edi­yor.?Seçim mey­dan­la­rın­da,tüm si­ya­si­ler önce po­li­sin,sonra sağ­lık­çı­nın,öğ­ret­me­nin vs. ek gös­ter­ge­le­ri­ni 3600 ya­pa­cak­la­rı­nın sö­zü­nü ve­ri­yor­lar. Ve­ri­yor­lar da ne olu­yor? Bir şey ol­du­ğu yok. Ama benim bu ya­zı­yı yaz­ma­mın bir ne­de­ni var,3600 ek gös­ter­ge­den söz edi­lir­ken çok ça­lı­şan bazı dev­let me­mur­la­rın­dan söz edil­mi­yor.
Pe­şi­nen şunu ya­za­yım. Ben eği­tim­ci­yim,ya­za­ca­ğım mes­lek­ler­de ça­lı­şan bir ya­kı­nım ak­ra­bam da yok. Ama du­ru­mu gö­rün­ce ve bu in­san­la­ra hiç kim­se­si yok­muş mu­ame­le­si ya­pıl­ma­sı ca­nı­mı sı­kı­yor…

Bir za­man­lar Kay­ma­kam ye­ri­ne ve­ka­let eder­ler­di. Yani Kay­ma­kam bir yere gi­der­ken tüm so­rum­lu­lu­ğu on­la­ra bı­ra­kır­dı. Adın­dan söz et­ti­ği­miz Yazı İşleri Mü­dür­le­ri…Ek gös­ter­ge­le­ri hala 2200…Vic­dan ve ada­le­te sığar mı?
Peki bu­lun­du­ğu­nuz il­çe­de sağ­lık so­run­la­rı­nız dı­şın­da en çok işi­niz ol­du­ğu daire han­gi­si­dir der­sem,”Nüfus Mü­dür­lü­ğü” di­ye­ce­ği­niz­den emi­nim. Kim­lik iş­le­ri,ika­met­gah bel­ge­si,pa­sa­port vs. hepsi on­la­ra yük­len­miş. Peki Nüfus mü­dür­le­ri­nin ek gös­ter­ge­le­ri kaç ,o da 2200,vic­da­na sığar mı?
Ben bun­la­rı val­la­hi yeni öğ­ren­dim. Hemen de ya­zı­yo­rum. Dev­le­ti yö­ne­ten bir vic­dan­lı­nın eline geçer belki!


Okunma Sayısı: 3903

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.