Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ARTIK İSTE­MEM!

10 Nisan 2020, Cuma 14:06

Siz bu ya­zı­yı oku­yor­ken,bizim,yani 65 yaş üstü olan­la­rın ka­ran­ti­na günü 20.?inci güne var­mış ola­cak.
Ben ve eşim 65 yaş üze­rin­de­yiz. Bu ku­ral­la­ra uyduk. Uyu­yo­ruz. Sa­de­ce evi­miz ve çev­re­sin­de,yaban bir şe­kil­de ya­şı­yo­ruz. Sağ ol­sun­lar, bir­çok dos­tum arı­yor,ha­li­mi­zi ha­tı­rı­mı­zı so­ru­yor.
Dev­let-i Ali'nin en te­pe­sin­den en aşa­ğı­sı­na kadar,bir sürü va­at­ler­de bu­lu­nu­lu­yor.?Bu va­at­le­re de gü­ven­mi­yo­rum artık! Çok şükür, bizim mad­den bir ge­rek­si­ni­mi­miz yok. Ancak,ala­ma­dık­tan sonra paran olmuş neye yarar!Da­ha­sı böyle du­rum­lar­da, insan var ol­du­ğu­nu his­se­de­bil­mek için anım­san­mak ister.
Bu­ra­dan hem Datça Kay­ma­kam­lı­ğı­nın ,hem yerel yö­ne­tim­le­rin yap­tık­la­rı­nı övdüm. Ba­şın­da bu çok ciddi ya­pı­lı­yor iz­le­ni­mi edin­dim. Ancak,şimdi o ka­nı­da de­ği­lim.
Tamam Kay­ma­kam­lık ve em­rin­de­ki­ler resmi ola­rak bir­çok yere ulaş­mak du­ru­mun­da. Ya yerel yö­ne­tim!
Ar­ka­daş­lar; Datça'nın %10'nun 65 yaş üstü ol­du­ğu bi­li­ni­yor. Bu 2 bin kişi yapar. Bun­la­rın çoğu da ev­le­rin­de ken­di­le­rin­den baş­ka­sıy­la ya­şı­yor. Yani bu yaş grubu al­tın­da olan­la­ra ge­rek­si­nim­le­ri­ni kar­şı­la­ta­bi­li­yor­lar. Ge­ri­ye ile­ti­şim ku­ru­la­cak en çok bin kişi ka­lı­yor… Bu­ra­da iş be­le­di­ye­le­re dü­şü­yor.
Şimdi bir sürü ba­ha­ne­nin ar­ka­sı­na sı­ğı­nıp,ol­ma­dık şey­ler söy­le­ne­cek­tir. Peki usu­len de olsa, bir te­le­fon edip. Hem de baş­kan veya baş­kan yar­dım­cı­sı ta­ra­fın­dan”Na­sıl­sı­nız? Bir ih­ti­ya­cı­nız var mı? “demek bu kadar zor mudur?
Hani bir anons sis­te­mi dev­re­ye so­ka­ma­dı­nız. Hani in­san­la­ra ulaş­ma­da zor­luk çe­ki­yor­su­nuz. Datça'da ula­şa­ca­ğı­nız insan sa­yı­sı taş çat­la­sa bin ki­şi­dir. Bunun plan­la­ma­sı­nı yap­mak bu kadar zor mudur?
Bana kimse yar­dım et­me­sin!(Be­le­di­ye­den) İste­mem artık.
Sa­de­ce şunu is­ti­yo­rum Şair Eşref'in de­di­ği gibi:
“İste­mem ben Fa­ti­ha çal­ma­sın­lar ta­şı­mı”


Okunma Sayısı: 2984

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.