Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BİR GARİP DURUM!

14 Aralık 2020, Pazartesi 16:28

Yerel Tohum Der­ne­ği­nin ek­ti­ği…Ya da Be­le­di­ye­nin ver­di­ği…
Sos­yal med­ya­da ve de­ği­şik ka­nal­lar­da,Yerel Tohum der­ne­ği ile Datça Be­le­di­ye­si ara­sın­da bir arazi(yer) tar­tış­ma­sı sü­rü­yor.
An­la­dı­ğım ka­da­rıy­la ara­la­rın­da ya­zı­lı bir söz­leş­me yok.
Di­ye­cek­si­niz ki, olsa ne olur?
Bu­ra­da ba­şım­dan geçen bir olayı an­lat­mak is­ti­yo­rum:
“Erol Ka­ra­kul­luk­çu'nun be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı dö­ne­mi­dir. 2007-2008 gibi. Bir gün bana:
-Sana Be­le­di­ye­nin bir yeri var, orayı ve­re­yim, der­nek adına lokal aç. Genç­le­rin bir kıs­mı­na iş olur, gelip orada top­lan­tı falan da ya­par­lar…gibi
İşlet­me­ci­yi de bul­muş­tu.
Tü­ke­ti­ci Hak­la­rı Der­ne­ği için çok büyük bir yer. Bir de ki­ra­sı­nın al­tın­dan kal­ka­ma­yız. Falan de­diy­sem de, bul­du­ğu iş­let­me­ci­yi(müc­te­cir) bul­dum. Gö­rüş­tük.
Ara­mız­da kira, elekt­rik, su(su pa­ra­sı yoktu ga­li­ba) hiç­bir şeye ka­rış­ma­ya­ca­ğı­mı an­lat­tım. Hatta söz­leş­me de yap­tık.
Müs­te­cir(adını ver­mem uygun düş­mez) al­dı­ğı bir ceza ne­de­niy­le bı­rak­mak zo­run­da kaldı. Ben de, baş­ka­na, artık orada ka­la­ma­ya­ca­ğı­mı falan an­lat­tım. O da, kal­sın de­yin­ce bizim üze­ri­miz­de kaldı. Zaten sim­ge­sel bir kira idi. Ce­bim­den bile öde­ye­bi­lir­dim. Ancak, THD Ka­mu­ya Ya­rar­lı der­nek­ler­den ol­du­ğu için, kira alın­ma­ya­bi­lir­di.
Şener Tok­can za­ma­nın­da da üze­ri­miz­de kaldı. Ben de, bazı der­nek ve sen­di­ka­la­rın­da bu­ra­da ka­la­bi­le­cek­le­ri­ni söy­le­dim. Ni­te­kim, ba­zı­la­rı kal­dı­lar. Hatta, boş kalan bir odayı da Cum­hu­ri­yet Ka­dın­la­rı Der­ne­ği'ne öner­dim. Kabul et­ti­ler.
Bir zaman sonra CKD baş­ka­nı ve üye­le­ri­nin ba­zı­la­rı, der­ne­ğin çok yük­sek ol­du­ğu­nu , daha aşa­ğı­lar­da bir yer için Be­le­di­ye baş­ka­nı­na mü­ra­ca­at 

 


et­tik­le­ri­ni söy­le­di­ler. Bana da ko­nu­yu aç­tı­lar. Ben de , baş­ka­na du­ru­mu ben de an­la­tı­rım dedim.
Bir gün, top­lan­tı­la­rı vardı(aynı bina için­de ayrı oda­lar­day­dık) sor­dum ne oldu yer işi diye..​Tam böyle ol­ma­mış ola­bi­lir, şöyle de sor­muş ola­bi­li­rim”-Ne zaman çı­kı­yor­su­nuz? “ gibi
Bunu gidip, be­le­di­ye mec­lis üye­le­rin­den bi­ri­ne(CKD üyesi) an­lat­mış­lar. Ga­li­ba THD baş­ka­nı bizim çık­ma­mı­zı is­ti­yor gibi…
Vay anam vay, bu mec­lis üyesi, açsın ağ­zı­nı yum­sun gö­zü­nü..
Yahu, (bir şey de­mi­yo­rum!) zaten ben öner­mi­şim, ben al­mı­şım on­la­rı oraya, senin ha­be­rin bile yok! Neyin pe­şin­de­sin?
Tabii , daha sonra öğ­ren­di­ği­me göre, CKD, bir başka yerin ve­ril­me­si için sı­kış­tır­ma is­te­miş(üye­ler­den ba­zı­la­rı bana te­şek­kür ede­rek an­lat­tı­lar)
Sonra…Be­le­di­ye baş­ka­nı Şener Tok­can, bu mec­lis üye­si­ne baş­kan ve­kil­li­ği­ni bı­ra­kıp ilçe dı­şı­na çı­kın­ca, bu baş­kan ve­ki­li­mi­zin ilk ic­ra­atı ne olmuş der­si­niz? THD Datça şu­be­si­nin be­le­di­ye­ye ait bi­na­yı tah­li­ye et­me­si ya­zı­sı…Gül­düm!
Sonra, baş­ka­nın gel­me­si­ni bek­le­dim..​Ya­zı­yı(şu anda elim­de­dir) gö­tür­düm. Yahu baş­kan bu­ra­yı ben zaten is­te­mi­yo­rum. Böyle ya­zı­lar ne olu­yor? Ha­be­ri­nin ol­ma­dı­ğı­nı, kira falan ver­mem ge­rek­me­di­ği­ni söy­le­di. Bir şey daha. Ora­nın Ki­ra­sı üç kuruş bir şeydi(aylık 70 lira gibi falan bir para) Müs­te­cir öde­me­miş bir iki yıl bi­rik­miş. O bile para değil. Öder­dim ve şu anda hala orada ka­lır­dım. Mah­ke­me­ler sür­sün git­sin di…Benim ni­ye­tim o de­ğil­di ki. Zaten üze­ri­me yı­kıl­mış bir yerdi…Ama bunu ba­zı­la­rı bil­mez­di ki…On­la­rın işi daha in­cey­di! Bu Orhan Kes­kin­soy ne­re­den çık­mış­tı? Şunu da yeri gel­miş­ken kı­sa­ca an­la­ta­yım, “Kolun kı­rı­lıp, yenin için­de kal­ma­ya­ca­ğı­nı da ile­ri­ki gün­ler­de an­la­ta­ca­ğım. Ba­ka­lım o zaman her­kes ye­rin­de rahat otu­ra­bi­lecek mi?
Küçük bir not daha..​THD benim malım değil. Dat­ça­lı­lar sahip çık­sın. Ben bugün varım,yarın yokum. Şu Ko­ro­na gün­le­rin­de, bir tek sesi çıkan De­mak­ra­tik kitle Ör­gü­tü var. THD…Ya­şa­tın…
Tüm bun­la­rı şunun için an­lat­tım sayın baş­kan­lar…
*Dev­le­tin bütün iş­le­ri kayıt al­tın­da olur. Ol­ma­dı­ğı zaman de­mok­ra­si tö­kez­ler(bunu ül­ke­miz­de ne çok gö­rü­yo­ruz!)
*Be­le­di­ye­ler de yerel ik­ti­dar, dev­le­tin bir par­ça­sı­dır. Ku­ral­lar­la yö­ne­ti­lir­ler.
*Be­le­di­ye bir yeri hibe mi edi­yor, kira ya mı ve­ri­yor, sa­tı­yor mu,,,bun­la­rın hep­si­ni ya­sa­lar­la yapar. Kayıt al­tı­na alır…
*Yerel tohum der­ne­ği­ne”-Bu­ra­sı be­le­di­ye­nin git ek;” di­ye­mez. Ancak, ortak eylem ya­pa­bi­lir. Yani si­zin­le, top­lu­ma ya­rar­lı, için­de ti­ca­ri hiç­bir çıkar ol­ma­yan ortak iş ya­pa­bi­lir.
*Ya da orayı ihale eder.
*Be­le­di­ye açık­la­ma­la­rı­nı Wat­sap grubu üze­rin­den yap­maz. Hiç­bir ge­çer­li­li­ği yok­tur.
Açık­la­ma­la­rı­nız­da siz di­yor­su­nuz ki,” Be­le­di­ye bu­ra­yı bize ver­miş­ti…” Bel­ge­niz var mı?
Son­ra­sı daha da vahim. Siz orada bir eylem ya­pı­yor­su­nuz. Yani top­lu­ma ya­rar­lı bir iş ya­pı­yor­su­nuz. Biri gelip sizin az önce ek­ti­ği­niz, biç­ti­ği­niz yeri eki­yor. O da usul­süz.
Bu­ra­ya kadar yaz­dık­la­rım, ya­pı­lan açık­la­ma­lar doğ­rul­tu­sun­da­dır. Başka bir şey­ler var mıdır yok mudur bil­mem?
Varsa, çıkıp aha belge der­si­niz…


Okunma Sayısı: 3891

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.