Muğla
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA BRİÇ KULÜPLERİ YETİM Mİ? ÖKSÜZ MÜ?

05 Ağustos 2022, Cuma 11:32
 
 
"…Datça Briç Kulübümüz dünya çapında ödül aldı. Kupalarımız var. Dünyaya nam olmuşuz. Datça'yı dünyaya tanıtmışız. Fakat Briç Kulübü'nün son günlerde artan kiralarla birlikte artan kiralarla birlikte, çalışma ve spor yapabilecekleri bir alana ihtiyaçları olduğunu öğrendim.Ellerinden tutmamız gerekli olduğunu düşünüyorum. Biz yerel yönetim olarak bir yer gösterebilir miyiz?Ben şahsım adına Datça'mızı ve Türkiye'yi dünya çapında başarı ve gururla tanıttıkları için teşekkür ediyorum…"
Bu konuşmayı Haluk Laçin Belediye Meclisinde gündem dışı yapmıştır. 5 temmuz 2022 tarihinden sonra bu konuşma öneriye Datça Belediyesi'nden müspet veya menfi bir yanıt gelmemiştir. 
Belediye başkanı, ya da CHP üst yönetiminin Briç Kulübü yöneticilerini çağırmaları, hatta ziyaret edip, bir çaylarını, kahvelerini içmek bu kadar zor mudur? 
Artık herkesin duyması gerekir diyerek paylaşıyorum.
 
İlçemiz, turizmin gözde beldelerinden biridir. Ancak, hep şikayet ettiğimiz nitelikli turiste ulaşmada başarılı değiliz.
Bilindiği gibi, turist(yerli /yabancı) nitelikli hizmet aldığı, nitelikli işlerin yapıldığı yerlere gider. Örneğin; Paris dünyanın güzel yerlerinden biri midir? Hayır. Datça'nın bir mahallesini değişmem. Ancak, hizmetin en kalitelisi verilir, insanlar niteliklidir. Sanatı, edebiyatı, zekasal şeyleri benimser. 
Datça'nın bu şansı var mı? Fazlasıyla var.
Ama , bunun değerini bilmiyoruz. Datça'da şu anda iki Briç Kulübü var. Knidos Briç Kulübü, Datça Briç Satranç ve Tenis Kulübü. 
Datça Briç Kulübü, TBF Yönetim kurulunda temsil edilmektedir. Datça Briç Kulübü Başkanı Sayın Halil Atalay yönetim kurulu üyesi, Turhan Aküzüm ise disiplin Kurulu üyesidirler.
Türkiye'deki 300 Briç kulübünden biridir Datça Briç Kulübümüz, Türkiye ve dünya çapında ünlüdür. En son Dünya Kadınlar şampiyonasında, final oynayan ekibin içindedir.Türkiye Kadın Briç takımımız Dünya İkinciliği kazanırken, o çorbada herkesten çok, Datça Briç Kulübü'nün tuzu olmuştur.
Antalya'da yapılan seçme turnuvasında ise, ikinci sırayı alarak elemeleri kazanmıştır.
Her yıl (pandemi dönemi hariç) değişik turnuvalar yapmaktadır. Türkiye'nin birçok yerinde yapılan turnuvalara, şampiyonalara katılmaktadır.Tüm bu katılımlarda DATÇA adı en ön sırada yer almaktadır.
Ancak, bu değin Datça'ya yararlı olan, bu derneklerimize yeterli destek  sağlanmıyor.: Örneğin, bu derneklerin bir binası bile yok. Kiralayacak yer bulamıyorlar. Bir dükkan kirasını bilmeyenimiz yok. Briç kulübüme bir binanın tahsis edilmesi, ya da onlara yer tahsis edip, bina yapmalarının önünü açmak çok mu zordur?
Şu anda okullarımızda Satranç kolları vardır. İleriki yıllarda Briç kolları da olacaktır. Çünkü gelişmiş ülkelerin çoğunda artık ilk okulların ileri sınıflarında(11 yaş üzeri) bile briç dersleri var.
Belediyemizin, Briç Kulübüne tahsis edeceği binası, arsası yok mudur?
Belediyemizin şu anda, böyle binası yok mudur?
Ne kadar uygun olur bilmiyorum;
Şu anda Gençlik merkezi olarak kullanılan (eski Beyaz Amca'nın yeri) neden olmasın. Yine gençler işletsin. Kulüplerin müsteciri olsun gençler. Briç kulübü üyeleri ve yakınları başka yerlerde oturacaklarına, çaylarını, tostlarını burada yiyemezler mi? 
Haydi orası olmadı diyelim, Özbel Mevkiinde Doğuş Sitesi içinde Belediye'nin uygun yeri var. Burası Kulübe verilemez mi? Ya da başka bir yer de 100-200 metrekarelik bir alan…
Briççilere verilen önemi anlatmak için size , belediye çevrelerinin bildiği , tanıdığı bir insanın dediklerini aktarmak istiyorum;
Şu anda Muğla M.Vekili olan Burak Erbay'ın babası, önceki Köyceğiz Belediye başkanı Salih Erbay, bir konuşmamızda, şunları söylemiştir. Arayıp sorun isterseniz:
-En memnun olduğum turist diyebileceğim insanlar Briççilerdir. Ben onlara çok şey yapmıyorum. Küçük katkılar sunuyorum. Geliyorlar, otellerini kendileri buluyorlar, ücretlerini kendileri ödüyorlar. Belediyeden bir kuruş çıkmıyor dersem abartı olmaz. Yani hepsi uygar, çağdaş insanlar,..Hepsinden çok memnunum.
Küçük bir not daha,Köyceğiz  Belediyesi şu anda bu geleneği sürdürmektedir.
Yazının başında açıkladığım konuşmayı yaparak, gündeme taşıyan Ak Parti Belediye Meclis Grubu Başkanı Haluk Laçin'e teşekkür ederim. 

Okunma Sayısı: 5059

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.