Muğla
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DATÇA DİYALİZ MERKEZİ AÇILDI

14 Haziran 2021, Pazartesi 16:41

 

*Sabahın bilmem kaçında yollara düştünüz mü? Yanınıza birini alarak…
*Aracınız da yoksa yandınız. Marmaris, gidiş geliş 150 km…
*Maddi zararlarınızı saymıyorum bile…
Ne çileler çektiniz. Sizler Diyaliz hastaları…
Ne çileler çektiniz sizler, hasta yakınları..
Kiminizin aracı bile yoktu, Marmaris'e kadar gitmeye. Kiminiz otobüs sıralarında rahatsızlandınız. Karda, kışta, yazda, sıcakta, ne çileler çektiniz.
Gitmeniz bir dert, dönmeniz bir dertti.
Bu salgın döneminde daha zorlandınız…
Artık hepsi bitti!
Nihayet açıldı. Datçalı böbrek hastalarına müjde. Yıllardır beklenen hasret sona erdi. Datça Devlet Hastanesi bünyesinde, Diyaliz merkezi açıldı. Aynı anda, En az beş ünitede,  20 hastaya tedavi imkanı doğdu.Yani bir günde 20 diyaliz hastası hizmet alacak. Datça'nın gereksinimi karşılanmış oldu. 
Bunu gerçekleştiren,Datça Devlet Hastanesi Baş Hekimi  Dr. Mesut Armağan Ada'ya(Kendisi aynı zamanda hemodiyaliz Hekimidir)  sonsuz teşekkür ederiz.
Yeri gelmişken yazmadan geçmeyelim; Datça Devlet hastanesi, ekip olarak bu salgın döneminde çok iyi bir sınav vermiştir. Gerek anında müdahale ve gerekse aşılama sürecinde çok organize bir çalışma yaptılar. 
Başka yerleri bilmiyorum. Ancak salgın kriz yönetimine Türkiye'de örnek oldular diyebilirim.
Her ne kadar Hastanemiz dışında kalsa da, Datça Kaymakamı sayın Mesut Çoban,Emniyet Müdürümüz İsmail Toygun  ve Jandarma Komutanımız Necmettin Erdoğan da müthiş işlere imza attılar. Kimsenin canı yanmadı. Kimseye ayrıcalık tanınmadı. Herkes, gerekli olduğu zaman yetiştiler..(Tabii yönettikleri ekiplerle…O mutfakta çalışan memur ve polis, jandarma bekçilerin de hakkını yemeyelim)


Okunma Sayısı: 7991

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.