Muğla
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

HEDİYE FUARI GİBİ SERGİ...

31 Ağustos 2023, Perşembe 17:25
HEDİYE FUARI GİBİ SERGİ...

Sergiye geçmeden önce, Datça/Liman Sanat  Evi, Sergi salonunda sergi açan sayın Filiz Yaşaroğlu hakkında birkaç cümle etmek adettendir.
    -Aslen Ankaralıdır. Ama o da sonradan Datçalı olanlardan…Ankara Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Resim Bölümü mezunudur. Burada bir parantez açmak gerekiyor. Filiz Hanım'ın okuduğu yıllar Ankara Zübeyde Hanım Lisesi deyince durmak gerekiyordu. Tıpkı Galatasaray lisesi, Kabataş Lisesi gibi…bir eğitim yuvasından söz ediyorum. 
    -2  yıl Makine Teknik resim okumuştur.
    -Ankara'da Vakko, Urart,  Toprakbank, Mi-Ge kurumlarda Sanat Galerisi yöneticiliği yapmıştır
    -Bu alanda Türkiye'nin sayılı sanatçılarıyla birlikte olmuş, onlarla çalışma fırsatı bulmuş, değişik sempozyumlar düzenlemiş, bu etkinliklerde fiilen görev almıştır. 
    -Seramik işi, ağaç işi, ekmek yapmak gibidir. Hamuru, çamuru iyi yoğurup, iyi süsleyip, doğru pişirirsen, lezzetli ekmek olur. Seramik de öyledir. Sayın Yaşaroğlu bu işin uzmanlarından…
    -2011 yılından bu yana Datça'da yaşamaktadır. Bu işe o kadar fazla gönül vermiş ki, evinin altını atölye yapmıştır. Vallahi sormadım, bu bir fırındır galiba. İkinci röportajda sorarım. 
    -Bu atölyede, seramik çalışması, ahşap işleri yapmaktadır. Gazetede ,sizin  siyah-beyaz olarak gördüğünüz eserlerin tamamı rengarenktir. 
    -İşte 28 Ağustos/ 3 Eylül 2023 tarihleri arasında saat: 18 den sonra açık olan bu sergide benim anlattıklarımdan daha fazlasını göreceksiniz.
    
    Datça bu konularda çok şanslı. Resim sergileri, başka sergiler…Ben gerçek bir seramik sergisini ilk kez gezdim. Hepsini getirmemiş zaten. Hani Datça'ya gidip şöyle okkalı bir hediye nasıl bulurum diyorsanız, tam yerindesiniz. Bu biraz reklam gibi oldu. Ama mutlaka gezin,  izleyin, hiçbir şey almasanız da resim çekersiniz. Bu  bedava!
    Orada sizi güler yüzle bekleyen en üç kadın bulacaksınız…


Okunma Sayısı: 514

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.