Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KA­DIN­LA­RA KARŞI NAZİK DAV­RA­NI­NIZ (22)

14 Ekim 2021, Perşembe 17:20

Ka­dın­la­ra karşı nazik dav­ran­mak, bir er­ke­ğin dün­ya­da gös­te­re­ce­ği in­ce­lik­le­rin en ba­şın­da gelir. Kadın, hiç­bir zaman taş devri er­ke­ği­nin dü­şün­dü­ğü gibi, bir av ya­ra­tı­ğı de­ğil­dir. Ka­dı­na karşı ne­za­ket gös­ter­me­yen bir erkek, hiç­bir zaman, ya­şa­mın hiç­bir ala­nın­da in­ce­lik ve ne­za­ket gös­ter­mez. Yani insan ola­ma­mış­tır daha. Er­ke­ğin, nazik ve ince biri ol­ma­sı­nı sağ­la­yan da, sağ­la­ya­cak olan da ka­dın­dır. Ka­dı­nın gü­zel­li­ği,çe­ki­ci­li­ği ve cin­sel­li­ği er­ke­ği bil­me­den ter­bi­ye eder,in­cel­tir. Okul­dan baş­la­yan aşk mek­tup­la­rı, aşk şi­ir­le­ri, nazik insan ti­pi­nin te­mel­le­ri­ni ha­zır­lar. Er­ke­ği, vahşi bir hay­van ol­mak­tan kur­ta­ran ka­dı­na karşı , er­kek­le­rin borcu çok­tur. Bu borç­la­rın ba­şın­da da ka­dı­na karşı nazik dav­ran­mak gelir.
Erkek ka­dı­nın en büyük ko­ru­yu­cu­su ol­ma­lı­dır. Ka­dın­la­ra karşı kı­rı­cı ve sert olan bir er­ke­ğin, top­lum­da nazik ve ter­bi­ye­li bir insan ola­rak ta­nın­ma­sı ola­nak­sız­dır.
Bir ka­dı­nı fazla öf­ke­len­dir­me­ye gel­mez. Aman ha! Ka­dın­lar, en küçük so­run­lar­da bile çok kı­za­bi­lir­ler. Böyle du­rum­lar­da, ne aile yu­va­sı, ne koca, ne çocuk dü­şün­mez­ler. Bir er­ke­ği ipe ve­re­bil­mek için, en sert dav­ra­nış­lar­dan çe­kin­mez­ler. Cahil kadın ise, cahil er­kek­ten çok daha teh­li­ke­li­dir.
Tabii, kadın ve erkek bir­bi­ri­ni ta­mam­la­yan birer par­ça­dır. Bunu saygı ve sevgi ile yap­mak en gü­ze­li­dir.
Çünkü;
“Erkek sev­di­ği ka­dı­nı üz­mek­ten sa­kın­ma­lı­dır. Gül kok­la­nır, fakat hır­pa­lan­maz” FUZULİ


Okunma Sayısı: 4278

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.