Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KREDİ KARTINIZ CEBİNİZDE Mİ?

26 Ağustos 2022, Cuma 12:07
*Ya çalındıysa, kaybolduysa…
*Aşağıdaki bilgileri dikkatlice okumanızı istiyorum. 
-Kredi kartınızı çaldırdınız, kaybettiniz vs. Cüzdanınıza, cebinize baktınız yok. Oysa sabah evden çıkarken, cebinizdeydi.
Fark eder etmez, Bankanızı aradınız. Bir de baktınız ki, limitinizin tamamını(diyelim ki 5000 TL olsun) çekmişler.
Çok üzüldünüz değil mi?
Şunları yapmışsanız, üzülmenize gerek yok.
 
1-24 saat içinde bankanızı aramışsanız, sadece 150 TL cereme çekeceksiniz. Diğer kalan bedeli banka, ya da bankanın sigortası ödeyecektir. Tekrar ediyorum, mutlaka 24 saat içinde bankanızı arayın ve kartınızın iptalini sağlayın. Bu durum kartınızın limitine bağlıdır. Eğer 20 TL ise, siz yine 150 TL ödeyeceksiniz. 
"…bilgilerin kaybolması veya çalınması halinde kart hamili(sahibi) yapacağı bildirimden önceki yirmi dört saat içindeki gerçekleşen hukuka aykırı kullanımdan doğan zararlardan yüzeli Türk Lirası ile sınırlı olmak üzere sorumludur. Hukuka aykırı kullanımın , hamilin ağır ihmaline veya kastına dayanması veya bildirimin yapılmaması hallerinde bu sınır uygulanmaz. (5464 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu Md: 12)
2-Çok önemli bir hususu daha anlatmak istiyorum. Tüm kredi kartlarının arkasında(BURAYI İMZALAYIN) diye bir uyarı vardır. Mutlaka imzalayın. İmzasız bir kartla para çekilmişse, size ait bile olsa hak iddia edemezsiniz. 
"…Kartın imza hanesinin kart hamili tarafından imzalanması zorunludur. Üye işyerinin talep etmesi durumunda kart hamili, kartın kullanımı sırasında kimlik belgesi ibraz etmek zorundadır. (Md: 15)
3-"…kartın kaybolması, çalınması veya iradesi dışında gerçekleşmiş herhangi bir işlemi öğrenmesi halinde kart çıkaran kuruluşu derhal haberdar etmek zorundadır" Md: 16
Bir özel not daha, 24 içinde kartınızı, kartlarınızı yerinde mi değil mi mutlaka kontrol ediniz…
Tükenmeden Tüketmeniz dileğiyle.

Okunma Sayısı: 5422

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.