Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

NASILSA AF ÇIKACAK! ÖNÜNE GELEN İSTEDİĞİNİ YAPSIN! KAÇAK BİNA DA OLABİLİR!

28 Nisan 2022, Perşembe 17:31
İskele Mah. 248/1 sok. No:3 Datça adresinde bulunan karşı komşumuz, Sevil Babataş adlı kişi, çatı yapıyorum diyerek, 16 Mart 2022 tarihinde , kaçak bina duvarlarını örmeye başlayınca, Datça belediyesi İmar Müdürlüğünü aradık. Gelip şöyle bir bakıp, ikaz edip gittiler.
Sanki zabıta gelmemiş, belediye yetkilileri ikaz etmemiş gibi, kaçak inşaata devam ettiler. Bunun üzerine 18 mart 2022 tarihinde elimizdeki fotoğraflarla İmar Müdürlüğüne bir dilekçeyle başvuru yaptık. 
Bunu da gün be gün medyada paylaştım. Bazı memurlar bu paylaşımlara çok bozulmuşlar! 21 Mart günü gelip mühürlediler…O da ne! Zabıtalar duvara yazıyı çakarken,inşaatçılar içeride, zabıtanın yanında inşaata devam ettiler…
Başka girişimlerimiz de oldu. Zamanı geldikçe tüm Datça' da Türkiye'de duyacak. Zaten ben "Arkası Yarın…" gibi tüm Türkiye'ye anlatıyorum. Anlatacağım. Ta ki hukuk, adalet yerini bulana kadar.
Bir not daha eklemeliyim:
Yapılan kaçak bina hiç umurumda değil. Ama komşuluk hukukuna uymayan durum var. Bu kaçak yapıyla güneşimiz çalınmıştır. Yani güneş, aydınlık hırsızlığı söz konusudur. İtirazımız ve şikayetimiz çalınan güneşimizin iadesidir…Evinin yanına, sağına soluna yüzlerce kaçak yapı yapabilir, hiç beni ilgilendirmez…Ama kimse benim, bizim güneşimizi çalamaz, bu hırsızlığa izin veremem, veremeyiz…
Kaçak yapı sahibi" Benim belediyede adamlarım var, bana akıl verenler var…Şimdi durdursam bile imar affından sonra-onun ifadesine göre Temmuz-Ağustosta çıkacakmış-tekrar yaparım…Bana bir şey olmaz diyesiymiş. Böyle haberler de gönderiyor…
Bakın başkanım size bir anekdot aktarayım;
"Kanuni Sultan Süleyman sefere çıktığında, atının özengisi kırılmış, hemen bir yeniçeri gelip tamir etmiş…"
    KANUNİ-Vurun kellesini!
    -Niye, padişahım diyenlere:
    -Bu esnaf olmuş, bundan artık asker olmaz…
Bunu imardan bizim oralara gelen memurlarınıza okuyunuz, onlar anlayacaktır...
Bilmem anlatabildim mi?
Gördüğünüz fotoğraflar gün ve saatleriyle belediyeye bildirilmiştir. 
Dilekçemize verilen yanıtta, şöyle deniyor"……İmar Kanununun ilgili maddelerine göre gerekli olan işlemler tesis edilmiştir…
Hangi işlemler…? Açık ve net bir ifade de yok…
MESUDİYE'DE NELER OLMUŞ…
En kısa sürede bir mağdurla! Görüşüp onu da sizinle paylaşacağım…
Mesudiye Mahallesi'nde de böyle kaçak yapılar varmış, (böyle olduğunu, böyle mücadele edildiğini sanmıyorum…)belediye yıkım için tebliğlere başlamış. Oradaki durumu bilmiyorum. Sakinlerin anlattıklarına göre, ne mühürlenme, ne encümen kararı, ne de önceden bildirim yapılmamış.Bir can alıcı iddiaları var Mesudiye sakinlerinin"Listeler saklanıyor…."Bu gerçekse vahim! Kayırma var anlamı çıkar! Ancak, bu yapılar gerçekten kaçaksa, başkanın da yapacağı bir şey yoktur. Belki sıra bizim karşımıza da gelir!
Şu anda Datça'da, belki de Türkiye'nin birçok yerinde bir söylenti dolaşıyor" İMAR AFFI GELECEK…O zaman önüne gelen kaçak bina yapsın.
Şöyle bir benzetme yanlış mı olur?
-Af çıkacak, adam vurmanın tam zamanı
-Af çıkacak, piyasayı dolandırmanın tam zamanı
-Af çıkacak, yapılmayacakları yapmanın tam zamanı…Diyenlerle bir farkı var mı?
Uzmanlara bir soru sormak istiyorum(Avukatlara ve imardan anlayanlara)
Kaçak yapının sahibi sorumlu. Yani azmettiren. Peki bu kaçak yapıları yapan müteahhidin, taşeronun, ustanın, bilmem nenin hiç sorumluluğu yok mu? bunlar tetikçi olmuyorlar mı? Gerçekten öğrenmek istiyorum…
Sayın Başkan; 
Çıkın açık yüreklilikle şunu deyin(bu zaten kanun gereği)
  "BEN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK, DATÇA'DA HİÇBİR KAÇAK YAPIYA İZİN VERMEYECEĞİM. YAPIP İÇİNDE OTURANLAR OLSA DA, KANUNLARIN BANA VERDİĞİ YETKİYE GÖRE BUNU YIKACAĞIM. DATÇA'YI KAÇAK YAPI CENNETİ YAPTIRMAYACAĞIM…." 
Bunu kararlılıkla, hem de her alanda söyleyin . Bakalım bu kadar kaçak inşaat olacak mı? Biz de size sosyal medya da, diğer alanlarda destek olalım.
Balkonuna, cam takmış, 10 metrekare pergole yapmış, 8 metrekare depo yapmış, bunların görülmemesi tamam. Ancak, Datça'da 1+1 dairenin fiyatı 1,5 milyondan aşağı değil. Çık terasa bir kat, al sana 2 milyon…Oh ne ala…Bu haksız yere rant yaratmaktır. İmar affı çıkmamalı, çıkacaksa da koşullu çıkmalı, son yıllarda yapılan binalar için uygulanmamalı…Zaten son yıllara kadar kaçak yapı kalmışsa bu da belediyelerin suçudur. Yıkmaları gerekliydi. 
 
Geciken adalet, adalet değildir. 

Okunma Sayısı: 6627

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.