Muğla
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

RUSYA UKRAYNA'YA NİYE SALDIRDI?

25 Mart 2022, Cuma 14:09
Bunu vallahi ben sormadım. Pekin'de bir öğrenci öğretmenine aynen şöyle sormuş:
-Öğretmenim, Rusya neden Ukrayna ile savaşıyor?
Olay karmaşık! Öğretmen çocuğu dönüp savaş anlatacak değil ya. Şöyle anlatmaya çalışmış;
"20 yıl önce genç, güzel ve hovarda bir kadın anlaşamadığı zengin kocasından ayrılmış. Karısını seven adam, ona büyük bir servet bırakmış.Hatta borçlarını da ödemiş. Bununla da kalmamış üç çocuğunu da ona bırakmış. Böyle şımartılan bir kadın, kocasının iş rakibi ile kırıştırmaya başlamış! Bununla kalsa iyi, bir sürü serseri ile yatıp kalkmaya başlamış. Bu serserilerde, eski kocasından para sızdırmak için, adamın evinin önünden geçerek, eski kocayı rahatsız etmeye başlamışlar. Ayrıldığı karısı ve serserilere kızan eski koca, kadının elinden çocuklarının biri almış. 
  Bu duruma kızan kadın, eğer sen çocuğumu vermezsen, ben de gider bir başkası ile evlenir, kalan çocuğuna da kötü davranırım demiş. 
Zaten kadının evlenmek istediği , eski kocanın rakibi, kadınla evlenmemek için binbir dereden su getiriyormuş. Sadece gününü gün ediyormuş. Aynı zamanda kadının servetine de el koymanın yollarını arıyormuş. 
Bundan cesaret alan kadın artık yanındaki çocuklara şiddeti arttırmış, kasabanın serserileri de eski kocasına kadını saldırtmak için her şeyi yapmaya başlamışlar.
Durumdan haberdar olan koca uyarılarına rağmen çocuklarına kötü davranankadının evini basarak, iki çocuğunu alıp götürmüş…
Kadınla eski kocası arasındaki kavgayı fırsat bilen kadının takıldığı adam" Sen merak etme ben ve kasabanın tüm erkekleri! Senden yanayız, sakın korkma" diyerek kadını kışkırtıp durmuş. Bundan cesaret alan kadın, eski kocasının kardeşine de saldırır olmuş.
İşin tehlikeli bir hal aldığını gören eski koca, kadının daha fazla çirkin oyunlara kalkmaması için, kadının evini basmış, evinden kovmuş. Bu arada arkandayız diyen serseriler ortana tüymüş. Ama el altından"Sen korkma arkandayız" diyorlarmış….
Her şeyi elinden alınan kadın, şimdi kara kara düşünüyormuş.
Acaba eski kocama dönsem mi diye!
Öğrencisine dönen öğretmen;
-Söyle bakayım anladın mı şimdi"
Öğrenci"Evet öğretmenim demiş ve eklemiş…
-Koca Rusya, karısı Ukrayna, kadının gönül eğelndirdiği kişi Amerika, kasabanın serserileri NATO ülkeleri ve çocuklar Kırım, Donetsk ve Luhanksk
              Öğretmen:
         -Peki kocanın kardeşi kim?
Öğrenci: Belarus…
Öğretmen: Peki sen kimden yanasın?
Öğrenci: Elbette kocadan yanayım
Öğretmen: Erkek olduğun için mi?
Öğrenci: Büyük önder Mao bize erkeklerle kadınların eşit olduğunu öğretmişti.
Öğretmen: Peki neden kocadan yanasın?
Öğrenci: Çünkü kadını kandıran, gönül eğelendiren, servetine el koymak isteyen sonradan da yarı yolda bırakarak kaçan Amerika'ya karşıyım. 
Sınıfta kız-erkek herkes öğrenciyi alkışlamış…
NOT: Bu hikayenin tamamını okumak için Hüsnü Mahalli'nin Korkusuz gazetesindeki makalesine bakmanızı öneririm. Bu konunun devamını da yazmak istiyorum.

Okunma Sayısı: 7446

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.