LAÇİNNN
kalp ucu datça
Muğla
01 Temmuz, 2025, Salı
  • DOLAR
    39.87
  • EURO
    47.09
  • ALTIN
    4267.9
  • BIST
    9.949
  • BTC
    106981.92$

SİYAH BEYAZ - BÜYÜK DÜŞÜNMEK TEK ÇARE

01 Ocak 1970, Perşembe 03:00

Ne yazık ki bir türlü gelişme, büyüme, kalkınma, trendini yakalayamayan “Datça'nın yerel yöneticileri” bu başarısızlığı yaratan “umutsuzluk çöküntüsü algısını” dağıtmak için karşıtlarına kamu gücünü kullanarak saldırmayı bir çıkış yolu olarak uygulamışlardı, bir dönem. Şimdilerde saldırı inandırıcılığını yitirdiği için, başkaca gerekçe gösterilecek neden olmayınca, sukunetle içinde bulundukları başarısızlık döneminin yaratığı bunalım sonucu, içine düştükleri darboğazdan kurtuluş yolunu aramaktansa, kendini Datça kıyılarının en sarp ve ürkütücü yalımlarından birinden, sanki atlayarak intihar edeceklermiş gibi bir görüntü ve pikolojiyi sergilemektedirler.

Kısır ve küçük düşünmenin sonucu eskide uyguladıkları hırçın gaddar, kindarlığın, kalıntılarının bir yandan utancını yaşarlarken, bir yanda da siyasi geleneklerine uygun yandaşlarını kayırma kaygısı, karşıtlarını pasifize etme entrikaları, haksız dolaylı yollarda çıkar devşirme içgüdüsü, yakınlarını nemalandırmak entrikaları,  en önemlisi ise bilgisizlik ve beceriksizlik meziyetleri örtmek için hamasiyet yapıp, çok ve boş konuşup, her dönemde İlçe Halkını karanlığa, sefalete ve umutsuzluğa zorlamaları adeta gelenek haline getirilmiştir.

Seksenli yıllarda Dünya'nın ve Türkiye'nin gözde Turistik alanı olarak keşif edilen Datça yarımadasının kendine özgü değerleri ile yüksek gelir düzeyine sahip Turistlerin ilgi odağı haline gelmişti. Yabancı Seyahat acentaları yeterince yatak kapasitesi bulamadıkları için müteşebbis şahıslara, Otel yaptırmak maksadı ile bir yıl önce avans nitelikli ödeme yaparak bir sonraki sezona yatak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlardı.

Ancak bunca çabalarının takdir edilmediğini görünce Datça'dan vaz geçmişlerdir. Yerli İşadamlarımız niyetlendikleri her yatırım için harcadıkları emek ve çabanın değerini bilmeyen, yaptıkları yatırıma köstek olan, kendilerini yolunmaya müsait kaz gibi görmeye çalışan yönetici, esnaf ve halkın kem bakışları arasında kayıp gittiler. En başarılı projeler daha uygulamaya geçmeden kurucu, iş adamlarımızla ilçeyi teker teker terk ettiler.

Yıllar önce planlanmış Devlet Limanları Genenel Müdürlüğünün tozlu raflarında bekleyen, “Datça'nın gemi yanaşma liman projesinin” ne zaman uygulanacağını merak edenlerdenim. Ancak görünür gerçek daha çok bu gibi hayati projeleri görmemek, duymamak  gibi ketum davranışın devam edileceğidir.

Gönül arzu eder ki iyi standartlarda hazırlanmış bu gibi yatırım projelerin hayat bulması, mekanların yaşatılması için şartları zorlamak. Büyük düşünmek içinde bulunduğumuz kısır döngüden kurtulmanın tek çaresidir. Düzgün hizmet sunabilecek, Datça nın bir ayıbını giderecek bu iş yerlerinin ertelenmesi kime yarar sağlar.


Okunma Sayısı: 517

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.