SİYAH BEYAZ - PİŞKİNLİK KİMSEYE PAYE KAZANDIRMAZ
01 Ocak 1970, Perşembe 03:00Datça'nın değişmez kaderi olan geç açılan ve erken biten sezonun bu yılda bu kuralı bozmayarak aksine! Ramazan öncesi hiç açılmadan, bayramla birlikte yaşanan geçici yoğunlukla başlamış oldu. Mayıs, Haziran aylarını bütün olarak boş geçirdikten sonra,Temmuz aydınında Ramazan nedeniyle ilk 25 gününü yine boş geçirerek böylece İşletmeler, sezonun ilk üç ayını da boş geçirerek, son yılların en verimsiz sezonuna moralsiz başlamış oldukları, görüşleri ağır basmaktadır.
Ayrıca iklim koşullarının değişmiş olması, bahar aylarının yağışlı geçmesi ile rezervasyonların % 80 azaldığını belirten Turizm işletme sektörleri yetkilileri bir çıkış yolu aralamaya çalışmaktadırlar. Bayramla birlikte yeniden hareketlilik artar görüşünü belirten sektör yetkilileri Bu hareketlilikte uzun sürmez Okulların açılması ile sezonu biter
Göründüğü gibi kısır bir döngü içindeyiz; Hani meşhur bir sözümüz var.” Bu gidişle ne uzar ne de kısalırız” denir ya! Bu ifadeye bile razıyız. Bizim uzamamız imkânsız ama kısalmak hatta yok olma ihtimali daha yüksek bir ihtimal gibi görünmektedir.
Şu olayın vahametini ve doğuracağı sonuçlarını düşünün bakalım, yıllarca tekne turizmini nimetleri ile geçinen, liman son yıllarda sefaletin, yavaş yavaş yaklaşan ayak seslerini duymaya başlamış. Yeni yapılmakta olan marinanın da, istenmeyen yatırım sınıfında mütalâa edilince, yarımadanın Denizden geçinme şansı kalmamış demektir. Kısacası Datça'nın bu günlerde limanın kapısı kapalı. Bu güne kadar yeni yapılmakta olan marınanın inşaat süresinde suni olara yaratılan sorunlarına, bu sorunun sonuçlarına ilgisiz kalan yönetim ve yetkililer hala büyük bir pişkinlik içinde duyarsızlık göstermektedirler.
Benim sürekli dediğim tam da bu! Plan. Plan. Plan. Hiçbir toplum geleceği ile ilgili bir yol haritasını çizmeden, geleceğine umutla bakamaz. Bu yol haritasını oluşturan unsurlar ise kısa, orta, uzun, vadeli plan ve programlardır. Bu programların toplumun şekillenmesinde önemli rol oynayacağından dolayı özelikle gelişmiş toplumlarda programın detayları halka sunulur, tartışmaya açılır, son şeklini alıncaya kadar akademik çalışmalarla sonuçlandırılarak uygulanır.
Çok merak ediyorum acaba bu İlçenin geleceğine, kendi geleceklerini bağlayan bunca insanın istikbalini, geçimini, huzurunu, emniyetini ve benzer ihtiyaçlarını kalem, kalem, inceleyerek bu günkü durumlarını, ihtiyaç duyulan yenilikleri, zamanın doğuracağı değişiklikleri, irdeleyen, düşünen, kendisini sorumlu bulan, yetkili birileri varımdır acaba.
Bütün Dünyanın milenyum çağına girerken öncelikleri, bilimden, İlimden, teknolojiden, çağdışlıktan, evrensel demokrasi den daha fazla yararlanmak için Yönetimler yarış içinde çalışmaktadır. Datça yönetiminin bu süre içinde, peş, peşe, alınan yanlış kararlarla her yıl biraz daha geri gitmesi, öz kaynaklarını tüketmesi, kader değil! Yanlış yönetim, yolsuzluklar, usulsüzlükler ve bu olumsuzluklara karşı gösterilen aşırı duyarsızlık sonucudur.
Merak içindeyim! Yönetimde ikinci beş yılını sürdüren siyasî kadrolar acaba! Paylaşacağı, danışacağı, araştıracağı hiçbir konu yok mu ki! Halkı ile toplanarak birlikte görüşüp tartışıp karar verilmesi gereken, bir sorunun sebep ve sonuçlarını tartışmaya ve çözüm bulmaya. Kaldı ki bayram nedeni ile hazırsızlık içinde yakalanan ilçenin, temizlik ve hijyen sorunu, bakımsızlık, susuzluk, oto park sorunu, alt yapı noksanlığı, gibi geleceğe dair S.O.S. sinyalini verirken, doğal oluşan Bayram yoğunluğunu bir çalışma sonucu elde edilmiş başarı gibi göstererek, ilçemizdeki otellerin doluluk oranı % 100 seviyesine ulaşmıştır” söyleme pişkinliğini göstermek hiç kimseye paye ve değer kazandırmaz, hiç kimseyi inandırıcı kılamaz.
Okunma Sayısı: 467
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.