SİYAH BEYAZ - SENİN GÖRDÜĞÜNÜ BEN NEDEN GÖREMİYORUM?
01 Ocak 1970, Perşembe 03:00 Datça Belediyesinin yıkıntı haline gelmiş hizmet algısını düzeltmek için yönetim yandaşı bir genç yanıma yaklaşarak! “Abi bildiğin gibi değil, yeni seçilmiş Belediyenin meclis üyeleri sabahın köründe sokaklara dökülüp hizmetleri denetliyorlar. Sokaktaki çiçekten böceğe, boyadan badanaya,çöp çarıktan etraf kirine, ana caddeden ara sokağa, varıncaya kadar her yeri didik didik denetliyip görevini yapmayana hesap soruyorlar.” İlahi delikanlı! Senin gördüklerini ben niye göremiyorum?
Bir kez daha hatırlatmak isterim ki, sizin gibi olmayan başarıya hamasiyetle yaklaşan başı boşlara. İlçemizde etkili olan ekonomik darboğaz her gün biraz daha etkisini göstermektedir. Sadece hazırı tüketen, miras yedi gibi, mevcut varlıklarımızı bitirerek bir yere varmak mümkün değildir. Üstelik hazırı tüketip Banka kredileri ile yaşamak! Felaketlere davetiye çıkarmak anlamını taşır. Bizden sonra gelecek kuşağın istikbalini kurmamız gerekirken, bilakis onların ceddinden gelen kaynaklarını tüketmemiz büyük bir aymazlıktır.
Kapitalizme karşı, emeğe, çevreye, saygılı tezlerle ortaya çıkıp, halkın ekonomik geleceğini kişisel çıkarları uğruna sermaye sınıfına peşkeş çekenler, utanıp, sıkılmadan, bu halktan özür dilemeden, edindikleri haram ve kara servetlerini, muhafaza etmeye, çoğaltmaya, yeni yeni şantiyeler kurarak, kara paralarını aklamaya çalışmaktalar. Aldatılan halk rekabet gücünü yitirdiği için, işsiz, çaresiz, umutsuz, bir biçimde düştüğü darboğazdan kurtulmaya çalışmakta. Ama nafile!
Bunca olumsuzluk çemberinin içinde ki kurtuluşun koşul ve şartlarını, yönetim kadrolarınca belirlenecek, kısa, orta, uzun, vadeli programlarla atlatmak mümkün. Ancak bu yıkıntının yaratıcısı kadroların, yaratıkları hasarı onarmaya pek niyetleri yok gibi görünmekte. Oysa behemahal mevcut durumun iyi irdelenip çözüm ve çareler üreterek, buna göre yeni planlanan hedeflere ulaşmak için yatırımlar uygulamaya konulmalıdır.
Yerli esnafla alış veriş teşvik edilmedikçe, güçlendirilmedikçe, Bakkaliye, Zücaciye, parfümeri, manav, kasap, gibi sektörlerin “Hiper Marketlerin legal rekabet güclerine göre” gelişemeyeceği açıktır. Diğer ticari sektörlerin gelişmesine gelince, ancak ilçeye yapılacak yeni yatırımların çeşitliliğine bağlı olarak mümkün olabilir. Devletçe yapılacak çeşitli konaklama, eğlence, Turizm, liman, marina, Ulaşım, gibi yatırımlara bağlı yan ticari sektörlerin gelişmesine imkân sağlayacaktır. Ancak yerel yönetim bu yatırımlara pek talepkar görünmemekte.
Toplumsal yara haline gelmiş yerel esnafın çaresizliğine çözüm olarak, yerel esnafla alış veriş teşvik edilmeli. Devlet yarırımlarına talep yaratılmalı, tanıtım ve enformasyon imkanları artırılmalı, O halde top yönetim kadrolarındadır. Onları çakılı yerinden oynatmak için gerekirse küskü kullanılmalı, çünkü önlemler ve çareler ne kadar geç alınır uygulanırsa, bu halk o kadar çok fakirleşir.
Okunma Sayısı: 1511
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.