Muğla
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

“…TANI BUN­LA­RI TANI DA BÜYÜ ADİLOŞ BEBEM….”Ahmet Arif,KATİLİNİZİ İYİ TA­NI­YIN!

27 Aralık 2019, Cuma 10:58

Yer­yü­zü­nü bir örüm­cek ağı gibi saran ço­ku­lus­lu bi­yo­kim­ya sa­na­yi­si;in­san­la­rı önce ze­hir­le­yip sonra da te­da­vi edi­yor(ne te­da­vi ama!)
Bugün dün­ya­da bi­yo­kim­ya tek­no­lo­ji­si­ni elin­de tutan şir­ket dev­le­ti di­ye­bi­le­ce­ği­miz ünlü şir­ket­ler şun­lar:MON­SAN­TO,DU­PONT,NO­VARTİS VE BAYER . Ya bu ad­lar­la iş gö­rü­yor­lar,ya da or­ta­ğı ol­duk­la­rı de­ği­şik ad­lar­la iş yapan şir­ket­le­ri var. Ör­ne­ğin,Tür­ki­ye'de Mon­san­to'nun alt ku­ru­lu­şu olan CARGİLLNBŞ(ni­şas­ta bazlı şeker te­ke­li­dir) Ona so­rul­ma­dan Türk hü­kü­me­ti bile şeker ko­ta­sı ayar­la­ya­maz. Bu çok id­di­alı bir cümle. Ama ar­ka­sın­da dur­ma­ya ha­zı­rım. Bu­nun­la il­gi­li bir çok bilgi ve belge de var!
Kan­ser yapan, hor­mon­lu besi ve süt hay­van­la­rı ,bu bi­yo­kim­ya en­düst­ri­si­nin bir ba­şa­rı­mı(per­for­man­sı) GDO'lu to­hum­lar bir bi­yo­kim­ya eseri.
*YİYE­CEK­LERİ VE SU­LA­RI KİRLE­TEN,
*KİMYA­SAL TARIM İLAÇ­LA­RIN­DAN,DE­TER­JAN­LA­RA
*PLASTİKTEN,TEF­LO­NA,
*SİGA­RA­DAN,BA­ĞIM­LI­LIK YAPAN HAP­LA­RA KADAR BELLİ SA­YI­DA ŞİRKETİN MARİFETİ!
As­pi­rin­den,en ge­liş­miş kan­ser ila­cı­na; hasta et­tik­le­ri insan ve hay­van­la­rın”TEDAVİ” eden ilaç­lar da on­la­rın be­ce­ri­si,ce­sa­re­ti!
Ço­ku­lus­lu bu kimya te­kel­le­ri bir­çok ül­ke­nin büt­çe­sin­den fazla ka­zan­mak­ta­dır. Onlar için bu önem­li­dir. İnsan canı hiç ama hiç önem­li değil!
Çoğu zaman için­de ze­hir­li ol­duk­la­rı an­la­şı­lan ino­vas­yon ürün­le­ri­ni in­san­lık ya­ra­rı­na diye yut­tur­mak üzere rüş­ve­te bağ­la­dık­la­rı la­bo­ra­tu­ar­lar,sözde bilim in­sa­nı,ba­şın­da prof.?ya­zan­lar,azgın ve bas­kın PR(pi­ya­sa araş­tır­ma) lo­bi­le­ri var. Hü­kü­met­le­ri par­ma­ğın­da oy­na­tı­yor,po­li­ti­ka­cı­la­rı ve bilim in­san­la­rı­nı satın alı­yor,ya­sa­lar boz­du­ru­yor,ya­sa­lar yap­tı­rı­yor­lar.
Kü­re­sel çapta pa­zar­la­dık­la­rı son yalan;
“YER­YÜ­ZÜ KAY­NAK­LA­RI İNSAN NÜ­FU­SU­NU BES­LE­ME­YE YET­ME­YECEK,gdo'LU TARIM ŞART”olan bun­la­rın son he­de­fi,tüm dün­ya­da­ki besin alan­la­rı­nı ele ge­çir­mek. Bu­ra­da küçük bir örnek ver­mek is­ti­yo­rum:”ABD,Irak'ı işgal eder etmez ilk ele ge­çir­di­ği yer,Irak Tohum Islah İstas­yo­nu'dur”Bu ka­da­rı bile ne demek is­te­di­ği­mi an­lat­mı­yor mu?
Bin­ler­ce yıl­dır eki­lip,bi­çi­len doğal to­hum­la­ra pa­tent alıp kul­la­nı­mı­nı ya­sak­la­mak! Rüş­ve­te bağ­la­dık­la­rı po­li­ti­ka­cı­lar sa­ye­sin­de G.?Ame­ri­ka'daki tarım top­rak­la­rı­nın ço­ğu­nu ele ge­çir­di­ler(Ar­jan­tin'in GDO'lu mısır ihraç eden ül­ke­le­rin ba­şın­da gel­me­si,Mek­si­ka'daki tarım çift­lik­le­ri bazı ör­nek­ler­dir)
GDO'lu ürün ek­ti­ri­yor­lar.?Ama Mek­si­ka ve Bre­zil­ya'daki köy­lü­ler,ge­le­nek­sel,doğal,do­la­yı­sıy­la za­rar­sız tohum sa­vun­ma­sın­da kah­ra­man­ca di­re­ni­yor(da­rı­sı Türk çift­çi­si­nin ba­şı­na!)
Bu düş­ma­nı iyi ta­nı­yın!Çünkü kan­ser has­ta­lı­ğı­nın ne kadar ya­yıl­dı­ğı belli ol­ma­sın diye 2005 yı­lın­dan bu yana İSTATİSTİK TU­TUL­MA­YAN VE YA­YIN­LAN­MA­YAN TÜRKİYE'DE,KAN­SERLİ DOĞAN HER BEBEĞİN KADERİNİ:
*Çev­re­yi kir­le­ten,
*Yi­ye­cek­le­ri ze­hir­le­yen­ler çi­zi­yor.
Eriş­kin­ler­de kor­kunç bo­yut­la­ra ula­şan,yu­mu­şak doku(lenf,pros­tat,meme,yu­mur­ta­lık vb.) kan­ser­le­rin­de ta­rım­da kul­la­nı­lan kim­ya­sal gübre,böcek ve za­rar­lı ot ilaç­la­rı­nın;gıda sa­na­yin­de pan­car şe­ke­ri­nin ye­ri­ni alan mısır şu­ru­bu­nun;besi ve süt hay­van­la­rı­na ve­ri­len ze­hir­li katkı mad­de­le­ri­nin,hor­mon­la­rın,an­ti­bi­yo­tik­le­rin et­ki­si var.
Tür­ki­ye'de Mon­san­to var. Ül­ke­miz­de ge­le­nek­sel pan­car şe­ke­ri­nin feda edil­di­ği,İznik Gölü su­la­rı­nın peş­keş çe­kil­di­ği CAR­GILL,Mon­san­to'nun bir şir­ke­ti….
Sizi sı­kı­yor muyum bil­mi­yo­rum. Bunu bo­ya­lı ve fo­ya­lı ba­sın­da oku­ya­maz­sı­nız,Tv le­rin­de iz­le­ye­mez­si­niz. 


Okunma Sayısı: 4337

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.