Muğla
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

TÜRKAN SAYLAN PARKI'NI BİLEN VAR MI?

26 Eylül 2023, Salı 13:02
TÜRKAN SAYLAN PARKI'NI BİLEN VAR MI?

Belediye Başkanı Şener Tokcan zamanında, benim de içinde bulunduğum belediye meclisinde oybirliği ile bir parka, Türkan saylan adı verilmesi kararlaştırıldı. 
    Orada epey çalışmalar yapıldı. Sonra nedense unutuldu. Türkan Saylan'ın ölüm yıldönümünde, “Bir tabela bile asamadınız!” diye yazdım.
    Bu haber üzerine, Park ve Bahçeler Datça Şefi Sayın Volkan KARAKUŞ büyük çaba gösterdi. Oraları temizledi. Tam park olacakken, oranın kimi maganda, çevreye duyarsızları ,bitki atıklarını park yanındaki çöp koyteyneri yakınına yığmaya başladılar. Volkan Bey haklı olarak isyan etti! 
    Volkan Karakuş ne yapsın? Kendisini tanıma fırsatım oldu. Çok idealist birisi. Onu dinleseler, oralar cennet gibi olur. Bütün parklara ve çevresine kamera istiyor. Neden olmasın! 
    Parkın Çocuk oyuncakları bölümünü pırıl pırıl yapmış, ama öte yanını yine bitki atıklarıyla doldurmuş magandalar! Fotoğraflarda göreceksiniz.
    Çocuk parkındaki çocuklar parklarına, oyuncaklarına sahip çıkıyorlar. Buna bayıldım. Nereden mi biliyorum?
    Oradan geçerken bir iki fotoğraf alayım dedim, o sırada çocuklardan biri yediği gofretin kağıdını yere atınca biri uyardı:
    -Seçil, o kağıt oraya atılmaz. Bak az ileride çöp kutusu var. Oraya atmalısın , deyince
    Adının Seçil olduğunu öğrendiğim kız, hemen aldı, oradan geçen bana da bir suç işlemiş gibi baktı. Helal olsun!
    Ama büyükler bu çocuklarımız kadar duyarlı değil. Özbel çevresinde , Türkan Saylan Parkı yakınında oturanlara sesleniyorum. Çok büyük cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz…
    O çevredeki tüm sakinlere de bir iki sözüm var; Volkan Karakuş'a yardım edin lütfen. Ben bu tabela asılana kadar, o parkın adına yakışır duruma gelmesi için ,bu yazılara devam edeceğim…


Okunma Sayısı: 829

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.