Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

2 -ŞUN­DAN / BUN­DAN /ONDAN

04 Aralık 2020, Cuma 12:14

ÇOK ŞÜKÜR:
Bir yıl­dır gelip ge­çer­ken takip et­ti­ğim ,Hı­zır­şah Kül­tür Evi kar­şı­sın­da bu­lu­nan MOBİL WC yi yı­kıl­mak üze­rey­ken kal­dır­mış­lar. İlgi­li­le­rin bu du­yar­lı dav­ra­nış­la­rı­na te­şek­kür­ler. Bi­rin­ci de­re­ce SİT alanı olan bu yerin, AR­KE­OPARK ola­rak dü­zen­len­me­si ne zaman biter bi­lin­mez de, tek­rar çöp/moloz atık alanı ha­li­ne dö­nüş­tü­rül­me­me­si tek di­le­ğim.
ATIK ATIK ATIK:
Sa­na­yi si­te­si çev­re­si­nin , sa­na­yi atık­la­rı ya­nın­da ,kul­la­nıl­mış oto las­tik­le­ri­nin de­po­lan­dı­ğı bir me­ka­na dö­nüş­tü­rül­me­si PEK GÜZEL OLMUŞ.!!! Bil­has­sa Betçe /batı yolu ke­na­rın­da yığın ha­lin­de iken ,bir yan­gı­na ve­si­le olur­sa hiç ya­dır­ga­ma­yı­nız. Mer­mer atöl­ye atık­la­rı­nın yığın ha­lin­de bu­lun­ma­sı ,il­gi­li­le­ri­mi­zin pek gö­zü­ne ta­kıl­mı­yor ol­ma­lı.
Ba­ba­ya­nı köp­rü­sün­den, batı yö­nü­ne doğru , ko­nuş­lan­dı­rıl­mış BETON SANT­RAL­LERİ, v e çev­re­le­ri­ne bı­rak­tık­la­rı beton atım­la­rı ile BA­BA­YA­NI DERESİ çok­tan tarih olmuş. Üze­rin­de ya­pa­nın is­mi­nin bu­lun­du­ğu KÖPRÜ ise, üze­ri­ne dö­kü­len be­to­nu ta­şı­ma­ya ça­lı­şa­rak, top­ra­ğa gö­mü­lü­yor.!!!
HALEN YERİNDE:
Hı­zır­şah Ma­hal­le­miz/Kö­yü­müz için­de bu­lu­nan iki MER­MER LAHİT den biri kırık çat­lak hali ile (ka­pak­la­rı kı­rı­la­rak ne­re­le­re sav­rul­du bi­lin­mez) eski me­zar­lık kar­şı­sın­da çeş­me­de YALAK ola­rak görev yap­mak­ta. Di­ğe­ri ise, ESKİ ÇA­MA­ŞIR­HA­NE nin bu­lun­du­ğu, kuru çeşme ye­rin­de , ka­de­ri­ne terk edil­miş. Bi­ri­le­ri­nin hış­mı­na uğ­ra­ma­dan ,il­gi­le­nil­me­si­ni bek­le­mek­te.
YEL/RÜZ­GAR DEĞİRMEN­LERİMİZ:
Yarım Ada­mız üze­rin­de kaç YEL DEĞİRMENİ var­dır bir bilen var­mı­dır.?Kışın SU, Ya­zın­da YEL/Rüz­gar de­ğir­men­le­rin­de ,Buğ­day/Arpa öğü­te­rek un­la­rı­nı temin eden yerel hal­kı­mı­za /geç­mi­şi­mi­ze bir vefa bor­cu­dur, bun­lar­dan bir ­ka­çı­nın res­to­re edil­me­si.​Ilıca ve Kar­gı­da­ki iki SU de­ğir­me­nin ça­lış­tı­ğı­nı gör­müş biri ola­rak, bu benim te­men­nim­dir.​Ilıca­da­ki Res­to­re edil­di , ancak şahsi mül­ki­yet ol­ma­sı ne­de­ni ile tek­rar ka­de­ri­ne terk edil­di gibi. Kız­lan­da res­to­re edil­miş ve ka­mu­ya ait olan YEL de­ğir­men­le­rin­den biri ile bir Kamu Ku­ru­lu­şu­mu­zun il­gi­len­di­ği­ni duy­duk. İnşal­lah de­va­mı gelir.
Ben bu kö­şe­den de­fa­lar­ca yaz­dı­ğım bir ko­nu­yu tek­rar ede­ce­ğim. As­lı­na uygun ola­rak , şimdi tarih olmuş olan, TOPAN ada­nın batı cep­he­sin­de­ki ya­ma­ca inşa edi­le­bi­lecek en az üç YEL/ Rüz­gar, de­ğir­me­ni Liman gi­ri­şi­mi­ze apay­rı bir gü­zel­lik ka­ta­bi­lir.(Bod­rum/Rodos ör­nek­le­ri ) Hele arıt­ma te­si­si­nin bu­ra­dan kal­dı­rıl­ma­sı ha­lin­de, bu­ra­ya ka­ta­ca­ğı gü­zel­li­ği bir dü­şü­nü­nüz.!!!!
DATÇA FM
Gü­ve­ni­lir bir kay­nak­tan al­dı­ğı­mız du­yu­ma göre, DATÇA FM rad­yo­mu­zun se­si­ni duyar gi­bi­yim. Haydi ha­yır­lı­sı..
Şim­di­lik kalın sağ­lı­cak­la..


Okunma Sayısı: 2870

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.