Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

3 - BUN­DAN /ŞUN­DAN/ ONDAN

07 Aralık 2020, Pazartesi 16:57

 

DENİZDEN GELEN
Elin adamı , ken­di­sin­den ön­ce­ki ku­şak­lar­dan kalan her türlü ob­je­yi , al­la­yıp pul­la­yıp yeni ne­sil­le­re ak­ta­rır­ken, üze­rin­de ya­şa­dı­ğı­mız coğ­raf­ya­nın bir ha­zi­ne san­dı­ğı ol­du­ğu­nun far­kın­da ol­ma­dan ,üze­rin­de otu­rup du­ru­yo­ruz.​Bu kül­tür coğ­raf­ya­sı­nın için­de bo­ğul­ma mız ge­re­kir­ken ,göz­le­ri­miz ka­pa­lı bakıp du­ru­yo­ruz çev­re­mi­ze .Bu ül­ke­miz­de her alan­da durum aynı. Ül­ke­miz­de ol­du­ğu gibi, bu ya­rı­ma­da yaşam ala­nı­mız ol­du­ğu­na göre ,çev­re­mi­ze bir ba­ka­lım ve NE/NEDEN/NİÇİN diye bir sor­gu­la­ma­ya baş­la­ma­yı neden hala ge­cik­ti­ri­yo­ruz, ben an­la­mı­yo­rum.
Biz in­san­la­rın elin­den çık­mış, halen ÇAKAL (Küçük Çakal) mev­ki­in­de de­ni­zin bize; ALIN GİDİN ŞU MA­LI­NI­ZI diye sa­hi­le fır­la­tıp at­tı­ğı iki obje ,yıl­lar­dır bu sa­hil­de mi­sa­fir.​Pik demir döküm olan bu iki obje ol­duk­ça yıp­ran­mış iki ŞA­MAN­DI­RA gibi ol­sa­lar­ da ,bi­ri­si sanki pat­la­mış bir deniz ma­yı­nı gibi sanki.(Küçük olan) Kim­lik tes­pit­le­ri­nin ya­pı­la­rak, İlçe­mi­zin uygun bir ye­rin­de ser­gi­len­me­si ha­lin­de, birer ilgi odağı ola­cak­la­rı mu­hak­kak. İlgi­li­le­re de­fa­lar­ca bil­di­ril­me­si­ne rağ­men, meş­gu­li­yet­le­ri ne­de­ni ile her­hal­de vakit bu­la­mı­yor­lar.!!! De­ni­zin ve do­ğa­nın yıp­ran­ma­sı­na ne za­ma­na kadar di­re­nir­ler ,bi­lin­mez.
YAĞ­MUR /SU
Ül­ke­mi­zin ol­du­ğu gibi ,Dat­ça­mı­zın­ da en büyük so­ru­nu SU. Ara­lık­lı ol­sa­ da, bir­kaç gün­dür yağan yağ­mur ,biraz do­ğa­yı ye­şert­ti ise de, ye­ter­siz.​Her­ke­sin ken­di­si­ne göre aç­mak­ta ol­du­ğu AR­TEZ­YEN çıl­gın­lı­ğı­na bir dur diyen ne zaman çıkar acaba. Kı­şın­da böyle kıt yağ­mur alır­sak, vay ha­li­mi­ze.
ÇEVRE/ TEMİZLİK
Sa­na­yi si­te­si çev­re­sin­de­ki atık har­man­la­rı ,yol­la­ra taş­mak­ta. Öyle :BU­RA­YA ÇÖP/MOLOZ DÖK­MEK YA­SAK­TIR ya­zı­lı lev­ha­la­rı ile sorun çöz­mek müm­kün olsa, her ta­ra­fı bu lev­ha­lar­la do­na­tı­lır­dı.

TRAFİK
iLÇENİN MER­KEZ MA­HAL­LESİNDE bazı yol­la­rın tek yöne dö­nüş­tü­rül­müş ol­ma­sı­nı din­le­yen pek yok.​Buna kamu gö­re­vi yapan araç­lar­da ek­le­nir­se ,vay ha­li­mi­ze.​Datça­mız ­da fahri tra­fik Mü­fet­tiş­li­ği neden iş­le­til­mez ki.?
PAZAR YERİ
Köy­le­re/Ma­hal­le­le­re giden Mi­ni­büs­le­rin kal­kış yeri olan yerin çev­re­si­nin, de­vam ­lı küçük bir KÖYLÜ PA­ZA­RI şek­lin­de dü­zen­len­me­si­nin ne gibi bir prob­le­mi ol­du­ğu­nu an­la­mı­yo­rum. Böyle bir dü­zen­le­me bu alan da bir can­lı­lık ka­zan­dı­rır. Hem de mas­raf­sız.
MAVİ MASA
Yerel yö­ne­ti­min halk­la te­ma­sı­nı sağ­la­ya­cak bir baş­vu­ru nok­ta­sı­nın ,Ana Cadde üze­rin­de bu­lun­ma­sı, hiz­met­le­rin daha çabuk ve­ril­me­si­ne neden ola­bi­lir.​MAVİ MASA diye anı­lan bu baş­vu­ru nok­ta­sı, yerel yö­ne­ti­min mer­kez­de­ki gözü ku­la­ğı olur. SAYIN BAŞ­KAN NE DERSİNİZ.?

KENT KON­SEYİ
İlçede ya­pıl­ma­sı ge­re­ken hiz­met­ler için , öneri üre­ten ,takip ve ka­tı­lı­mı sağ­la­mak için daha faal ol­ma­sı ge­rek­mez mi.? Kağıt üze­rin­de ,dosya ara­sın­da sı­kı­şıp kal­ma­nın an­la­mı NE,?
Bu ilçe bizim. He­pi­mi­zin ya­pa­bi­le­ce­ği ufak te­fek­te olsa işler var.
LAF ÜRET­MEK DI­ŞIN­DA.!!!
Sağ­lı­cak­la,,,


Okunma Sayısı: 3264

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.