Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BÖLÜK - PÖR­ÇÜK - D A T Ç A,,,,,

27 Ocak 2022, Perşembe 17:11

Çakır Ayşe ni­ne­mi­zin hazin so­nu­nu an­lat­ma­ya bir türlü dilim var­mı­yor. Daha doğ­ru­su onu öl­dür­mek is­te­mi­yo­rum.. İlerde bir eşref sa­atim­de belki an­la­tı­rım.
Biz en iyisi.. Datça'ya ge­le­nin gi­de­nin biraz ak­lı­nı ka­çı­ran ,Datça'nın güm­rük ve akıl ema­net ka­pı­sı BA­LI­KA­ŞI­RAN' a ta­kı­la­lım..​Ha­va­lar­da soğuk.. Biraz ısı­na­lım.
Ta­rih­te iki defa bir­leş­me, ka­vuş­ma teh­li­ke­siy­le kar­şı­la­şan bu iki ko­yu­mu­zun gel­mi­şi­ni geç­mi­şi­ni araş­tı­ra­lım..
HE­RE­DOT ba­ba­mız­dan, 2500 yıl önce Datça'nın ada ya­pıl­ma öy­kü­le­ri­ni din­le­te­cek­tim. Vaz geç­tim..​Bunu sona bı­rak­tım.
Bu­ra­ya niçin ba­lı­ka­şı­ran den­di­ği­nin öy­kü­sü basit...​Ba­lı­ğı bir ta­raf­ta ya­ka­la­yıp öbür ta­ra­fa ak­ta­rın­ca­ya kadar balık öl­mü­yor.. Çünkü me­sa­fe kısa 825 metre mi ne..?
Gelin is­ter­se­niz bu­ra­ya niçin KA­YI­KA­ŞI­RAN den­di­ği­nin öy­kü­sü­nü Datça aşığı HALİKAR­NAS BA­LIK­ÇI­SI, rah­met­li Cevat Şakir abi­miz­den din­le­ye­lim.
"...Kırk­beş deniz mili uzun­lu­ğun­da­ki Datça ya­rı­ma­da­sı ,Güney Batı Ana­do­lu'nun en son ve hey­bet­li bur­nu­dur.
YA­RI­MA­DA­NIN EN DAR YERİNE KA­YI­KA­ŞI­RAN -DİYAS­PORİ- DENİLİR.. ÇÜNKÜ...(sü­recek)
Kay­nak : Deniz Gur­bet­çi­le­ri-Ha­li­kar­nas ba­lı­kçı­sı


Okunma Sayısı: 850

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.