Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BÖLÜK -PÖR­ÇÜK- D A T Ç A ......BALIKAŞIRAN-KAYIKAŞIRAN (9)

03 Mart 2022, Perşembe 18:14

Şu kah­ro­la­sı ben­li­ği­mi­zi, ego­mu­zu bir türlü dip­siz ku­yu­la­ra ata­ma­dık.. İkide bir "Ben...​ben.. .. ben.. " deyip du­ru­yo­ruz.​Ben yine de "ben" deyip...
"BEN BA­LI­KA­ŞI­RAN'DAN BU TA­RA­FA DELİ GİBİ AŞI­ĞIM " di­yo­rum. Aş­kı­mı artık Datça'ya vak­fet­tim. Çünkü kova burcu(!) olmam ne­de­niy­le önüme gelen ka­dı­na aşık oldum..​Hemen hepsi kal­bi­mi dar­be­li mat­kap­la deşip geç­ti­ler...
Hadi ba­ka­lım. Yine ko­ca­man bir N E Y S E.... çek­ip  Ba­lı­ka­şı­ranı an­lat­ma­ya devam ede­lim..
Zaman kay­ma­sı yapıp 2500 yıl ön­ce­si­ne gi­de­lim.
Ba­ka­lım Kni­dos­'lu ata­la­rı­mız bu gü­ze­lim ya­rı­ma­da­yı niçin "ada" yap­mak is­te­miş­ler. ? ve de... baş­la­rı­na neler gel­miş..?
Pers is­ti­la­sı Ana­do­lu'ya kabus gibi çök­müş­tü. Di­re­nen kent­ler dü­şü­yor ve ya­kı­lıp yı­kı­lı­yor­du.. Kni­dos'­lu ata­la­rı­mız saç­la­rı­nı baş­la­rı­nı yolup, yak­la­şan bu teh­li­ke­ye karşı önlem al­ma­yı dü­şü­nür­ler.
Tek çare ola­rak ;Ya­rı­ma­da­nın en dar yeri olan bu günkü ba­lı­ka­şı­ran kıs­ta­ğı­nı kazıp, bu­ra­da kanal açıp va­tan­la­rı­nı ada ha­li­ne ge­tir­me­yi ön­gö­rür­ler.
Şimdi bun­dan son­ra­sı­nı Ta­ri­hin ba­ba­sı HE­RO­DOT' tan din­le­ye­lim*
"....​Knidos'­lu­lar aşağı yu­ka­rı beş stad ge­niş­li­ğin­de­ki kıs­ta­ğı kaz­ma­ya baş­la­dı­lar...​Yurtla­rı­nı ada ha­li­ne ge­tir­mek is­ti­yor­lar­dı.." (sü­recek)
*Kay­nak :
He­ro­dot ta­ri­hi.


Okunma Sayısı: 1733

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.