Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

BUN­DAN ŞUN­DAN ONDAN

27 Temmuz 2023, Perşembe 15:23

Son za­man­lar­da düşen yap­rak­lar gibi, ara­mız­dan ay­rı­lan­lar ço­ğal­dı sanki.

Datça Mızın ilk akar­ya­kıt sa­tı­cı­la­rın­dan biri olan ,sev­gi­li Nuri kar­de­şi­mi­zin ba­ba­la­rı Sayın Hü­se­yin KAYA ağa­be­yi­mi­zi de son­suz­lu­ğa uğur­la­dık. Yıl­lar önce bi­don­la ge­ti­re­bil­di­ği ben­zin ve diğer pet­rol ürün­le­ri­ni pa­zar­lar­ken iş­let­me­si­ni bir Pet­rol İstas­yo­nu­na evi­ren Hı­zır­şah eş­ra­fın­dan rah­met­li yi , rah­met­le ha­tır­lar ,aile­si ya­kın­la­rı ve se­ven­le­ri­ne sa­bır­lar di­le­rim.

Yine geçen haf­ta­lar için­de ;Sev­gi­li kar­de­şim Muh­ta­rı­mız M.?Metin KA­RA­DAĞ­LI' nın kar­de­şi Av. Nedim KA­RA­DAĞ­LI da ara­mız­dan erken ay­rı­lan­lar­dan oldu. İzmir­'de ça­lış­ma­la­rı­nı sür­dü­rür­ken, geçen yıl­lar­da diğer kar­de­şi ÇETİN 'i yi­tir­me­le­ri aile­nin bir diğer acı kay­bıy­dı. Bu ve­si­le ile tüm KA­RA­DAĞ­LI aile­si­ne ve se­ven­le­ri­ne baş­sağ­lı­ğı ve sa­bır­lar di­li­yo­rum. O eski Datça kö­ken­li Avu­ka­tı­mı­zı öz­lem­le Sev­gi­li oğ­lu­mun mes­lek­ta­şı­nı hep ha­tır­la­ya­ca­ğım.
Hep­si­nin me­kan­la­rı cen­net olsun.
Hayat Dat­ça­'da devam edi­yor:
Ek­sik­le­ri ve bana göre yan­lış­la­rıy­la ;Betçe yö­re­si­ne dö­şe­nen SU hattı hiz­me­te açıl­dı. İşlet­me­si Elekt­ri­ğe da­ya­nan sis­te­min ve­rim­li­li­ği­ni önü­müz­de­ki gün­ler­de gö­re­ce­ğiz. Su temin re­zer­vi­nin ek­sil­me­si çevre ta­rım­sal et­ki­le­ri ise , (YANİ ÇED) apay­rı bir konu. Dü­zen­li bir elekt­rik da­ğı­tı­mı­nın ya­pıl­dı­ğı söy­le­me­ye dilim var­ma­dı­ğı Dat­ça­mız­ da bunun tipik ör­ne­ği­ni geçen haf­ta­lar gör­dük. Ne­den­le­ri ne olur­sa olsun AYDEM in ye­ter­li­li­ği son gün­ler­de sor­gu­la­nı­yor. Aydem ile diğer kamu bi­rim­le­ri ara­sın­da bir iş ­bir­li­ği ise (bil­has­sa Yerel yö­ne­tim) ev­le­re şen­lik. İste bu ne­den­ler­le güneş ener­ji­sin­den elekt­rik üre­ti­mi­nin teş­vik edil­me­si ve buna örnek ol­ma­sı için­de, bil­has­sa Be­le­di­ye­mi­zin şehir /sokak ay­dın­lat­ma­sın­da ön­cü­lük et­me­si, ko­nut­lar­da ise çatı güneş pa­nel­le­ri­nin teş­vik edil­me­si ,hatta su terfi is­tas­yon­la­rın­da MUSKİ'  nin güneş ener­ji­si kul­lan­ma­sı öne­re­bi­le­ce­ğim ko­nu­lar­dan ba­zı­la­rı. Son ola­rak ge­ti­ri­len Je­ne­ra­tör­ler ise hiz­me­tin yü­rü­tül­me­sin­de çözüm/çare ola­ca­ğı dü­şün­ce­si­ni ta­şı­mı­yo­rum. Ta­şı­ma suyla de­ğir­men DÖNER Mİ....!!!!!
Çok kurak geçen kış mev­si­min­den sonra ye­ral­tı su­la­rı­mı­zın re­zer­vi düştü ve düş­me­ye devam edecek. Önü­müz­de­ki yıl­lar­da da du­ru­mun aynı ola­ca­ğı mu­hak­kak. Çünkü Dünya ku­rak­la­şı­yor. Bu ne­den­le de­ni­ze ze­min­den ula­şan su­la­rın de­po­lan­ma­sı , tarım alan­la­rın­dan (hav­za­la­rın­dan) derin ku­yu­lar va­sı­ta­sı ile su temin yön­te­min­den uzak­laş­ma­mız bana göre ŞART....

Hangi il­gi­li makam yük­le­nir­se yük­len­sin, Datça Mızda su ve elekt­rik ol­maz­sa hayat da durur. UNUT­MA­YA­LIM...
İşlet­me sa­hi­bi es­na­fı­mı­zın sahil ve yaya yü­rü­yüş alan­la­rı­nı iş­ga­li­ye­le­ri­nin bir sı­nı­rı ol­ma­lı. Öyle de­ğil­ mi sayın Yerel yö­ne­ti­mi­miz. !!!!!!
Şim­di­lik sağ­lı­cak­la.....


Okunma Sayısı: 357

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.