Muğla
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

Datça Turizm Müdürü'nden Anılar

29 Şubat 2024, Perşembe 16:04
Datça Turizm Müdürü'nden Anılar

Datça ile tanışmam 1996 yılında görev yaptığım Münih Tanıtma Ataşeliği yıllarının son aylarına
gider. Turizm Bakanlığından arkadaşlarımdan Datça Turizm Danışma Müdürlüğü'ne atandığımı öğrenince 'Datça nerde' diye sorup, Türkiye haritasını önümüze almıştım. Haritayı açıp baktığımda,6000 nüfuslu Güneybatı Egede küçük bir ilçe olduğunu keşfediyordum..
1997 Ocak ayının son günlerinde, Muğla'ya gelmiş, İl Turizm Müdürlüğünde, Turizm İl Müdürü Ufuk Soğancı ve arkadaşlarla tanıştıktan sonra, Datça'ya giden bir dolmuşta kendimi bulmuştum.
Marmaris'i geçtiğimizde hava kararmış, az sayıda yolcuyla 70 km'lik dar dolambaçlı yolu bir sağa, bir sola savrularak 2 saatlik yolculuktan Datça, Atatürk caddesindeki son durakta inmiştim.
Turizm Danışma Müdürlüğündeki Şener Batırlı'yı beni bekler buldum. Şener'in yer ayırttığı pansiyona yürüyerek ulaştığımızda, Hükümet konağındaki Turizm Danışma Müdürlüğü levhası karşımdaydı. Pansiyon sahibi Foto Fevzi ile o zaman tanışmış, aynı zamanda Anadolu Ajansı muhabirliğini yaptığını söylemiş, Şener'i evine gönderdikten sonra bir süre sohbet etmiştik. 
Datçaile ilgili bilgileri aldığım ilk kişi Foto Fevzi olmuştu. Akşamları pek fazla açık lokanta olmaz, Korsan' ın lokantası açıktır diyerek beni oraya gönderiyordu.
Yemek sonrası Datça Limanına yürüyüş yaparak şehri tanımaya çalıştım. Limanda birkaç balıkçı teknesi vardı. Çoğu işletmeler kapalıydı, ama yıllar sonra, mavisini göremesem de deniz kokusu almak güzeldi.15-20 Dakika sonunda yürüyüşümde karşılaştığım kişi sayısı ancak birkaç kişiyi bulmuyordu.
İlk izlenimim. Sessiz, sakin kent. Münih'te alışveriş yerleri kapanınca sessizleşen ve ıssızlaşan cadde ve sokakları aramayacağımı düşündüm o an. Datça'yı gün ışığında görmek gerekliydi. (SÜRECEK)


Okunma Sayısı: 212

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.