Muğla
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DAT­ÇA­LI EŞ­ŞEK­LER­LE RÖ­POR­TAJ (16)

17 Ekim 2022, Pazartesi 17:11

Foto : Key­fin­ce an­ga­la­nan Datça'nın özgür ve özgün ruhlu eş­şek­le­rin­den biri..​Datça'nın git­tik­çe üre­yen iki ayak­lı eş­şek­le­ri­ne özen­miş..
Eşek­ler­le buram buram ge­ri­lim kokan soh­be­ti­miz devam edi­yor­du..
Asi ruhlu genç eş­şek­ler beni kö­şe­ye sı­kış­tır­mak­tan müt­hiş zevk alı­yor­lar­dı..
--Utan­ma­dan, bay­ram­lar­da sey­ran­lar­da, ilkel ve vahşi zevk­le­ri­niz için öküz­le­ri gü­reş­tir­di­ği­ni­zi iti­raf edi­yor­sun..
--Edi­yo­rum.. Kar­de­şim..​Kendimiz­ce haklı ne­den­le­ri­miz vardı..
--Ne gibi haklı ne­den­ler..?
--Bak an­la­ta­yım.. Do­ğa­da her canlı bir­bi­riy­le yarış ha­lin­de­dir..​ Bu yarış, ya­şa­ma atı­lan ilk adım­la baş­lar.. Erkek sperm hüc­re­le­ri di­şi­yi döl­le­ye­bil­mek, yu­mur­ta­lı­ğı­na ula­şa­bil­mek için kı­ya­sı­ya ya­rı­şa gi­rer­ler..​Bu yarış yaşam boyu sürer gider..
--İnsa­noğ­lu değil misin..? Uya­nık­sın.. Şey­ta­ni­sin..​Ko­nu­ya de­rin­den gir­din.
Hadi ba­ka­lım.. Lafı daha fazla ge­ve­le­me­den, geç­miş­te 30 Ağus­tos Zafer Bay­ra­mın­da öküz­le­ri niçin gü­reş­tir­di­ği­ni­ze gel...
--Her canlı gibi öküz­ler ara­sın­da da li­der­lik ya­rı­şı , pi­ra­mi­din te­pe­si­ne tır­man­ma ya­rı­şı ha­kim­dir.. İnsa­noğ­lu bu ko­nu­da if­ra­ta kaç­mış­tır.
Lafı uza­tıp ,aynı şeyi tek­rar edip du­ru­yo­rum.. Geç­miş­te biz Dat­ça­lı­la­rın öküz, eşşek, at gibi büyük baş hay­van­la­rı kış ay­la­rın­da dağa, yay­la­la­ra, ot­lak­la­ra hay­kır­ma ge­le­ne­ği­miz vardı..​Orada doğal ko­şul­lar­da ya­şı­yor­lar.. Yiyip içi­yor­lar, ya­şam­la­rı­nı devam et­ti­ri­yor­lar­dı.. İlk­ba­har baş­la­rın­da bu hay­van­la­ra tek­rar ih­ti­ya­cı­mız ol­du­ğu için gidip, bı­rak­tı­ğı­mız yer­ler­den alır­dık..
--Vay.. vay.. vay.. İhti­ya­cı­nız ol­du­ğu için haaa..
--Evet.. iti­raf edi­yo­rum.. ih­ti­ya­cı­mız ol­du­ğu için..​Bu hay­van­lar, özel­lik­le öküz­ler bu özgür or­tam­da , daha rahat ya­şa­ya­bil­mek, ken­di­le­ri­ni ko­ru­ya­bil­mek için mut­la­ka kendi ara­la­rın­da gü­re­şir­ler, kavga eder­ler bir lider se­çer­ler­di..
--Bu li­der­lik se­çi­mi­nin bazen kanlı bit­ti­ği de olur­du.. Öküz­ler gü­re­şir­ken bazen boy­nuz­la­rıy­la bir­bir­le­ri­nin kar­nı­nı de­şer­ler­di. Hatta ve hatta bir­bir­le­ri­ni uçu­rum­lar­dan aşağı ite­le­dik­le­ri de olur­du..
işte bu tür kanlı olay­la­ra se­be­bi­yet ver­me­mek için biz Dat­ça­lı­lar ön­ce­den öküz­le­ri gü­reş­ti­rir, li­de­ri­ni seçer, sonra dağa hay­kı­rır­dık..​Bunun için en el­ve­riş­li gün de 30 Ağus­tos Zafer bay­ra­mıy­dı. Yani yaz sonu, kış baş­lan­gı­cıy­dı..
En asi, anar­şist ruhlu genç eş­şek­ler­den biri da­ya­na­ma­dı..
--Ulan helal olsun siz in­sa­no­ğul­la­rı­na ..​Vahşe­ti­ni­zi ört-baş etmek için ne us­tu­rup­lu ba­ha­ne­ler bu­lu­yor, uy­du­ru­yor­su­nuz...
Biz eş­şek­ler için söy­le­di­ği­niz söz­ler­den bi­ri­si­ni aynen size iade ede­riz..
-TAHSİL CE­HA­LETİ ALIR..İNSAN­LIK BAKİ KALIR...(sü­recek)


Okunma Sayısı: 1037

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.