s
Muğla
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

DOĞRU ANLAMAK. 15. YAŞAM ÖLÇEKLERİ

10 Haziran 2024, Pazartesi 18:29

Ayın yüzüne neden doğmadığını soruyorsan yüzüne, güneşin neden vurmadığını pencerene, sebebini doğada arama boşuna. Hala aralanmamış kalp gözünde ara. Ca .
Sevmek,hayatta önemli şeydir. Sevilmek olağanüstü önemli bir şey.Hem sevmek,hem sevilmek ise dünyada  yaşanabilecek en mükemmel hayattır. CA. 
Bir şeyler üretmekle meşgul ol. Her türlü acı ve sıkıntıya en etkili ve ucuz ilaç, Daima yapacak bir şeylerin olmasıdır. ca
Yerini vaktinde terk etmeyi bilmek, gerçek olgunluktur. Gerisi can yakıcı bir gaflettir.ca 
Hayat zor değıl aslında.bunu zorlaştıranlar, ne ıstedığını bılmeyenlerdir. Ca.
Eğer kendinizi, yanlış kapıya gırmış bır anahtar sanırsanız, açmaya zorlamayın.hem siz,hem kilit kırılabilir. Vazgeçin gitsin. Ca.
Hayat işte böyle. Dün kahrını çektiklerimiz,bugün hatırımızı bile sormaz olabiliyor.Bu hayatta çetiğimiz acıların çoğu,kendini şah zanneden piyonlara hak etmedikleri değeri vermemiz yüzündendir çoğu zaman.Böyle olduğu sürece,ölünceye kadar  mat olmak kaderimiz olacaktır.ca.  
1.     Şu ayırımı da unutmamalı: Gerçeği arama heves ve isteğinde olanlar ile gerçeği bilip anlamış olanlar aynı tartıda ölçülemez. Biri,  gerçeği sevmek ise, diğeri gerçeği bilip öğrenmiş olmaktır. Yani seven, daha işin başlangıcında sayılır. Diğeri ise sonuca varmıştır.                                             
2.    Hepimizin insan olarak bu dünya yaşamında,  öncelikli görev ve sorumluluğu vardır. Bizi insan yapan bu görev ve sorumluluğun esası, her konu ve alanda, varlığımızı ve yaşam şeklimizi yüceltmek adına gerçeği aramak ve keşfetmektir.                                                        
3.    Hayatta, dünyada ve evrende, merak edilecek, arayacak o kadar çok gerçek var ki, Binlerce yıl sürecek bir arayışın malzemesi demektir.                                          
4.    Her şeyi, dünü, bu günü yarına umutla bakmayı, güzel umutları, heyecan verici hayalleri, idealleri,  hayatı kolaylaştırmayı, yaşama konforunu, bilimi, ahlakı, sosyal adaleti, demokrasiyi, cumhuriyeti , kısaca hepsini, gerçeği arama tutku ve çabasına borçluyuz.                                                  
5.Yalanları çoğu zaman herkes kolay kabul eder. Ama gerçek söz acıtıcıdır. Acı olan sözü de söyleyeni de kimse kolay kabul edemez.                                                      
6.Gerçek her zaman acı veya şaşkınlık veren bir durumu anlatır. O yüzden herkes göze alamaz. Sadece bazı dostlar bu acı veren gerçeği dile getirebilir. Çoğumuz, varlığımıza ve karakterimize uygun bir hayat şekli ararız.  Oysa ancak, uzun yıllardan sonra son şeklini alan bir karakterimiz vardır. İşte bizim, öncelikle farkında olmadan,  çıktığımız arayış , kendimizi ve kişiliğimizi arayış yolculuğudur. 
 


Okunma Sayısı: 127

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.