LAÇİNNN
kalp ucu datça
Muğla
31 Temmuz, 2025, Perşembe
  • DOLAR
    40.59
  • EURO
    46.56
  • ALTIN
    4307.1
  • BIST
    10.619
  • BTC
    118345.42$

ENERJİMİZİ EN ÇOK NE ETKİLİYOR? FENG SHUİ NEDİR?

28 Temmuz 2025, Pazartesi 16:47

Sabah uyanırsın, banyoya gidersin, yüzünü yıkayacaksın, sular kesik,
    Neyse kenarda köşede birikmiş su var, yüzünü üstünkörü yıkarsın.
    Acele kahvaltı yaparken, reçel üzerine dökülür.
    Otobüs durağa on dakika sonra gelir.
    İş yerine daha adımını atar atmaz, patron fırça atar.
    Çok berbat bir gün geçirdiğini düşünüp, hızlı bir şekilde eve kapağı atarsın,
    Televizyonu açarsın, aynı yüzler, aynı yalanlar!...Bunalırsın.
    İşte o anlarda insan bir şeyleri değiştirmek ister. . Ama neyi, nasıl değiştireceğini bilemez.
    Feng Shui diye bir şey varmış. Geçenlerde bir yerde okudum. Uzak Doğudan çıkmış bir yaşam felsefesiymiş. Batı ruhsal açlık çekerken imdadına yetişmiş  bir yaşam sanatı…Aslında kökeni  binlerce yıl öncesine, Çin'in  Taoist  felsefesine dayanıyor. 
    Yaşam alanlarını doğanın enerjileriyle uyumlu hale getirmeyi amaçlayan bir felsefe.
    Feng: rüzgarı, Shui: suyu temsil eder. Bu iki unsurun dengesi, yaşam enerjisi olan  CHİ nin akışını yönlendirir.
    Bu öğretiye örnek vermek gerekirse; evindeki, işyerindeki  eşyaların yerleşimi, renklerin kullanımı ve mekanın düzeni senin enerjini etkiliyor.
    FS'ye göre evinizdeki eski, kırık veya bozulmuş eşyalar bulundurmak negatif enerjiyi arttırabilirmiş.
    Kapının tam karşısına ayna koymak enerjinin dışarı kaçmasına sebep olabilirmiş.
    Yani evindeki veya iş yerindeki sandalyeyi doğru yere koyarsan, hayatın da yoluna girer diyor bu felsefe. 
    İlk bakışta saçma gelebilir. Ama hemen ön yargılı olmamak gerekiyor.
    Hepimiz, hayatta hep dışarıyı düzeltmeye çalışmıyor muyuz? Koltuğun yerinin değiştirilmesi, bakış açımızı da değiştirebilir kim bilir.
    Başlangıçta Çin'de  mezar yerleşimiyle başlamış. Buradan saray planlamasına kadar kullanılmış
    Doğal akışa, nehre, rüzgara göre yerleşim yerleri seçilmiş, düzenlenmiş. Çünkü onlar için doğayla uyum sağlamak hayatta kalma meselesiymiş. Ama modern insan bunu küçücük odacıklarına hapsetmiş. Paris'teki büroda da, İstanbul'daki iş yerinde de değişik kesim insanları kullanır olmuş. 
    Eğer yaşam alanınızı Feng Shui'ye göre düzenlemek istiyorsanız;
    *Öncelikle fazlalıklardan kurtulmak
    *Doğal ışığı arttırmak
    *Pozitif enerjiyi destekleyen renkleri kullanmak iyi bir başlangıç olabilir diyor, felsefe.
    Peki , gerçekten, bazı insanlar masanın ya da koltuğun yerini değiştirmekle, bir şeylerin de değişeceğine inanır.
    Çünkü, günümüz insanı çaresiz. Ne kadar parası olursa olsun, ne kadar yüksek kata çıkarsa çıksın, içindeki boşluk değişmiyor. Ve daha kötüsü, büyük değişimlere cesaret edemiyor. 
    *Evliliği bitiremiyor…
    *İşini değiştiremiyor,
    *Doğduğu yeri, ülkesini terk edemiyor.
    *Peki ne yapıyor? Özellikle hanımlarımız? Koltuğun yerini değiştiriyor. Çünkü kontrol edebildiği, değiştirebildiği tek şey bu!
    *Koltuğun yeri değişince kader değişir mi? O da bir inanç meselesidir.
    İnsanlar değiştirmeyi bir öğrense. Dünya daha yaşanılır olacak!


Okunma Sayısı: 348

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.