Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

ESKİLER­DEN ESİNTİLER... KESİNTİLER..(1)

20 Temmuz 2023, Perşembe 16:24
ESKİLER­DEN ESİNTİLER... KESİNTİLER..(1)

Foto : Dat­ça-1970'li yıl­lar.
Cum­hu­ri­yet mey­da­nı -
Elant­rik­ler (!) ke­si­lip ce­hen­nem ze­ba­ni­le­ri sökün edip he­pi­mi­zi hır­pa­la­yın­ca or­ta­lı­ğı vel­ve­le­ye ver­dik..
Datça'da elant­ri­ğin(!) ta­ri­hi­ne, gel­mi­şi­ne geç­mi­şi­ne şöyle bir da­la­lım.. Ana­sı­na av­ra­dı­na rah­met oku­ta­lım is­te­dik..
Ola­yın canlı şa­hit­le­ri ve biz­zat fa­il­le­ri Datça'yı ka­ran­lık­tan te­sa­dü­fen kur­ta­ran as­lan­la­rın as­la­nı Yazı köylü kar­deş­le­ri­miz de­ğer­li kap­ta­nı­mız Atil­la Aslan yo­rul­maz ve Ab­dul­lah Akbaş halen sıh­hat ve afi­yet için­de­dir­ler..
Emi­nim 1981 kı­şıy­dı... Şöyle emi­nim .. Ce­re­yan­lar ke­si­lin­ce... Şimdi f o r a ote­lin bu­lun­du­ğu yer­de­ki Tok­can pan­si­yon­da kalan hippi ar­tı­ğı bir Ala­man tu­rist in­ti­har et­miş­ti..
O yıl­lar­da çi­çe­ği bur­nun­da bir Avu­kat­tım ve bu Ala­man tu­rist­le ta­nış­mış­tım.. Zaten buram buram bu­na­lım ko­ku­yor­du..?Hippi' liğin öl­dü­ğün­den.. Yeni tü­re­yen p a n k ç ı 'ların ,ka­li­te­siz­li­ğin­den dem vurup du­ru­yor ...İnti­har ede­ce­ği­ni söy­lü­yor­du..
Allah rah­met ey­le­sin.. O yıl­lar­da küçük bir ba­lık­çı ka­sa­ba­sı - hat­ta köyü- olan Dat­ça­mız de­di- ko­du' suz­luk­tan kan ağ­lı­yor­du.. O kış bu­na­lı­mın­da ya­ra­la­rı­mı­za mer­hem ol­muş­tu bu za­val­lı Ala­man tu­rist..
Yine o yıl­lar­da elant­rik, yük­sek ce­re­yan, şar­ter ,ana trafo falan iş­le­ri dev­let te­ke­lin­dey­di. Üs­te­lik ül­ke­mi­zin üze­rin­den si­lin­dir gibi geçen, sağ-sol de­me­yip ha­va­ya kal­kan el­le­ri kıran , dü­şü­nen, sor­gu­la­yan ka­fa­la­rı ezen 12 Eylül. 1980 dar­be­si' nin de çi­çe­ği bur­nun­day­dı..
Dev­let başta,  kuz­gun leş­tey­di..
N E T E K İ M ...(!)
O gün­le­rin esin­ti­le­ri ve ke­sin­ti­le­ri hala devam edi­yor..?Allah be­te­rin­den sak­la­sın..
Uzat­ma­ya­lım.. Üze­ri­mi­ze 12 Eylül ben­ze­ri kabus gibi çöken sisli, puslu do­lu'­lu yağ­mur­lu bir kış gü­nüy­dü,...
Nem­den midir? Yağ­mur­dan mıdır..? Dev­le­tin aziz­li­ği midir ?Al­la­h'ın tak­di­ri midir...? Nedir.. ?
Datça'da elekt­rik­ler bir ­den bire gitti..
Yandı gülüm keten hel­va­sı...
G i d i ş- O- g i d i ş ...(sü­recek)


Okunma Sayısı: 331

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.