Muğla
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

FAR­KIN­DA OLMAK

07 Nisan 2020, Salı 11:40

Bu Co­ro­no sal­gı­nı elbet bir­ gün gelip ge­çecek. Bu dünya ve ül­ke­miz geç­miş­te ne fe­la­ket­ler ya­şa­dı .Bel­ki ­de ge­le­cek­te ne fe­la­ket­ler ya­şa­ya­ca­ğız,bil­mi­yo­ruz. Benim ülkem in­sa­nı: ,yö­re­sel veya ülke ça­pın­da pek­ çok kar­şı­laş­tı­ğı zor­luk ve fe­la­ket­le­ri da­ya­nış­ma ve yar­dım­laş­ma an­la­yı­şı için­de hal­let­ti. Ancak ma­ale­sef bu apay­rı bir fe­la­ket­miş.Dünya ça­pın­da tüm sırça köşk­le­ri , sınır ve en­gel­le­ri düm­düz etti. Kı­sa­ca­sı tüm in­san­la­rı eşit­le­yi­ver­di. En eko­no­mi­ler al­tüst oldu.?Yi­ti­ri­len en önem­li şey ise İNSAN: Yap­tı­ğı­mız onca yol,köprü ,hava alan­la­rı ,AVM ler , saray , vil­la­lar,fab­ri­ka­lar,uçak­lar, ve di­ğer­le­ri, in­sa­nı ya­şat­ma­ya yet­me­di.?Eski bir ata­sö­zü var­dır,bi­len­ler bilir,:İNSANI MAL DEĞİL ,BİLGİ KORUR diye.?Elimiz­de­ki tüm var­lı­ğı­mı­zı BETON'a göm­dü­ğü­müz gibi,ya­rın­la­rı­mı­zı­ da ipo­tek al­tı­na almış gö­rü­nü­yo­ruz.

Tan­rı­nın bize bir lütfu ola­rak kabul et­ti­ğim o rah­met­li MUS­TA­FA KEMAL ATA­TÜRK ü gelde anma.?Ta­rım­sal üre­tim­de milli şu­urun ge­liş­me­si için Dev­let Üret­me Çiftl­lik­le­ri­nin ku­rul­ma­sı bir te­sa­düf­ mü­dür.? KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR deyip,ken­di­si­de adı ile anı­lan An­ka­ra­ da ­ki Ata­türk Orman Çift­li­ği­ni ne hale ge­tir­dik.?Bu alana inşa et­ti­ği­miz ,beton di­kit­ler­le övü­ne­lim. Şimdi ise, bu sal­gın ne­de­ni ve çift­çi­mi­zin içine düş­tü­ğü eko­no­mik sı­kın­tı se­be­bi ile, üre­tim ya­pı­la­ma­ma­sı­nın ta­rım­sal
üre­ti­min ek­sik­li­ği­nin ya­ra­ta­ca­ğı teh­li­ke ka­pı­mı­zı çal­dığı zaman ne ya­pa­ca­ğız acaba.? Geçen yıl kış mev­si­min­de SOĞAN ve PA­TA­TES için gir­di­ği­miz kuy­ruk­la­rı çabuk unut­tuk. Onu bir TMO gibi KİT leri sa­ta­rak veya atıl va­zi­ye­te ge­ti­rir­ken dü­şü­ne­cek­tik.
Ya­şa­dı­ğı­mız pek çok eko­no­mik kriz­le­ri ,şöyle böyle at­lat­tık.Fa­tu­ra­sı­nı kim ödedi der­se­niz,yine bu ül­ke­nin in­sa­nı el­bet­te.?Ancak bu sal­gın fe­la­ke­ti­nin he­de­fi insan/insan ha­ya­tı.Do­la­yı­sı ile eko­no­mi­mi­zi­ de epey sil­ke­le­yecek gibi.?Hani İlko­kul­lar­da biz­le­re öğ­re­ti­len önem­li bir öğ­re­ti vardı: AK AKÇE KARA GÜN İÇİNDİR diye. Bu ko­nu­da epey­ce ted­bir­siz ol­mu­şuz gö­rü­nü­yor.
Far­kın­da­mı­yız acaba.?
Sağ­lı­cak­la ka­lı­nız.


Okunma Sayısı: 1644

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.