Muğla
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

GÜZEL FLAŞ HABER

17 Şubat 2022, Perşembe 16:19

Ga­ze­te­miz im­ti­yaz sa­hi­bi ve Be­le­di­ye Mec­lis Üyesi Sayın Haluk LAÇİN in ,başta ağaç­lan­dır­ma olmak üzere, Dat­ça­'mı­zın alt­ya­pı so­run­la­rı­nı mec­lis top­lan­tı­la­rın­da dile ge­tir­me­si ,küçük do­ku­nuş­lar­la ,alt­ya­pı so­run­la­rın­da azda olsa bir ra­hat­la­ma ge­ti­ri­le­bi­le­ce­ği­ne vur­gu­la­ma­sı el­bet­te se­vin­di­ri­ci.

İskele Mer­kez Ma­hal­le­miz­de ,in­şa­atı yıl­lar­ca sür­mek­te olan Ma­ri­na İnşa­atı­na gös­te­ri­len ,haklı veya hak­sız du­yar­lı­lık­ta biraz geç ka­lın­ma­dı mı, de­mek­ten ken­di­mi ala­mı­yo­rum. Doğal sit di­ye­bi­le­ce­ği­miz o TOPAN ADA yerle bir edi­lir­ken ,ne­re­dey­dik?

SİT alan­la­rı diye sı­nır­lan­dı­rı­lan yer­ler , yal­nız­ca eski yer­leş­me­le­rin bu­lun­du­ğu me­kan­lar de­ğil­dir. DOĞAL SİT diye ta­nım­la­dı­ğı­mız çev­re­nin /do­ğa­nın in­şa­at do­yum­suz­lu­ğu­na kur­ban edil­me­si­ni kı­nı­yo­rum. Bil­has­sa mer­kez ma­hal­le­le­ri­mi­zi yakın alan­lar­da ya­pıl­mak­ta olan in­şa­at­lar­da ,alan ka­zan­mak amacı için ya­pıl­mak­ta olan haf­ri­yat­lar, her ta­raf­ta .Sahi doğal ya­pı­yı ko­ru­mak gibi bir so­rum­lu­luk, imar uy­gu­la­yı­cı­la­rı­nın gö­re­vi değil midir?. TAŞ/KUM/ÇAKIL gibi in­şa­at mal­ze­me­le­ri üret­mek için, dağ ve te­pe­ler öğü­tü­le­rek, dağ ve te­pe­le­rin silüeti or­ta­dan kal­dı­rıl­mak­ta­dır. Bun­dan ra­hat­sız olan da YOK ma­şal­lah.
Sahi Dat­ça­'mı­zın kul­la­nım suyu ko­nu­sun­da :Ka­ra­köy ma­hal­le­miz­den açı­la­cak kuyu/ku­yu­lar­dan , Betçe yer­le­şim yer­le­ri­ni su basma pro­je­si ma­li­ye­ti/ya­pı­la­bi­lir­li­ği/bu yö­re­ye ve­re­bi­lecek za­rar­lar, dü­şü­nül­dü mü acaba.?
Bu­ra­sı­nın taban su­la­rı her yıl daha de­rin­le­re in­mek­te.​Ben­den söy­le­me­si.
Bu arada Sayın Haluk LAÇİN in, Kız­lan Ma­hal­le­miz­de bir İlko­kul yapma pro­je­si ol­duk­ça ses ge­tir­di. İnşal­lah yakın bir za­man­da temel atı­la­rak, önü­müz­de­ki yıl eği­tim yı­lı­na ye­ti­şir.
Al­dı­ğı­mız bir du­yu­ma göre:
Dat­ça­'mı­zın önde gelen işa­dam­la­rı, bil­has­sa in­şa­at ala­nın­da önde ge­len­ler­den ( ismi bizde mah­fuz) ba­zı­la­rı­nın ,öğ­ren­ci yurdu, Sağ­lık ocağı hatta bir HUZUR EVİ gibi sos­yal ya­pı­la­rı il­çe­mi­ze ka­zan­dır­mak için ara­la­rın­da ko­nuş­tuk­la­rı­nı du­yu­yo­rum. Ba­ka­lım bu alan­da kim öne çı­ka­cak. Ben bu ya­pı­laş­ma ala­nın­da ken­di­ni ispat etmiş olan pek çok iş ada­mı­mı­zın ,du­yar­lı­lı­ğın­dan kuş­kum yok.!!!!!

Bir başka konu : Dat­ça­'mı­zın rüz­ga­rı­nı elekt­ri­k'e dö­nüş­tü­ren­le­rin­de, bu­ra­ya karşı bir so­rum­lu­luk­la­rı yok mu? Kalın sağ­lı­cak­la.....


Okunma Sayısı: 4519

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.