Muğla
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İHANET NE DEMEK ACABA ?

17 Şubat 2023, Cuma 11:31

Gün­lük men­fa­at­le­ri gö­ze­te­rek, ya­sa­la­rın ar­ka­sın­dan do­la­şa­rak veya ya­sa­la­rı ken­di­mi­ze göre yo­rum­la­ya­rak hatta, ya­sa­la­rı ken­di­mi­ze göre de­ğiş­ti­re­rek yap­tı­ğı­mız iş­le­rin fa­tu­ra­sı­nı ca­nı­mız­la öde­me­ye baş­la­dık. Bunun en tipik ör­ne­ği­ni şu gün­ler­de ya­şa­mak­ta ol­du­ğu­muz DEP­REM fe­la­ke­ti ve so­nuç­la­rı.
Hata yap­tık­la­rı­nı , hatta iha­net et­tik­le­ri­ni iti­raf eden­ler hak­kın­da yargı ken­di­li­ğin­den bir ­şey yap­mı­yor veya yap­ma­sı­na engel olu­nu­yor­sa işte o zaman tuzun kok­tu­ğu andır artık.
Çe­şit­li alan­lar­da yap­tı­ğı­mız iş­ler­den/ha­ta­lar­dan do­la­yı suçlu bu­lun­du­ğu­muz zaman ce­za­lan­dı­rı­lı­rız. Hatta hapse atıl­dı­ğı­mız bile olur. De­tay­la­rı­nı pek bil­me­di­ğim ceza ka­nu­nu­muz­da bir madde var der­ler: İYİ HAL in­di­ri­mi. Suçun ce­za­nın iyi hali nasıl olur, bu ya­şı­ma gel­dim an­la­ma­dım gitti.

Gü­nü­mü­zün ko­nu­su olan imar uy­gu­la­ma­sı iha­ne­ti­nin fa­tu­ra­sı­nı , bin­ler­ce ca­nı­mız­la ödü­yo­ruz. Suçlu kim . İha­net eden hain kim diye sor­sa­nız or­ta­lık­ta kim­se­le­ri gö­re­mez­si­niz. Evet tüm ül­ke­miz­de pek çok ko­nu­da ol­du­ğu gibi, imar ko­nu­sun­da da ÜLKEMİZE İHANET EDİYORUZ, ET­ME­YE­DE DEVAM MA­ŞAL­LAH. Her seçim ari­fe­sin­de veya zaman zaman İMAR AFFI diye bir yasa çı­ka­rı­rız. Suçun ha­ta­lı uy­gu­la­ma­nın pa­ra­ya dö­nüş­tü­rül­me­si iş­le­mi kı­sa­ca. Sanki bu af ile tüm imar uy­gu­la­ma­la­rı­nın prob­lem­le­ri­ne çözüp bi­tir­dik. Ma­şal­lah biz­le­re.

Başta kamu ola­rak, imara aç­tı­ğı­mız alan­la­rın ya­pı­laş­ma­ya uygun olup ol­ma­dı­ğı, şehir planı/ es­te­ti­ği, yapı gü­ven­li­ği, plan­la­ma ve alt­ya­pı ye­ter­li­li­ği ile dep­rem riski hiç dü­şü­nü­lü­yor mu acaba.? Hatta coğ­raf­ya/ula­şım bu yo­ğun­lu­ğu kal­dı­ra­bi­lir mi..? Bu kadar nüfus yo­ğun­lu­ğu­nun, pek çok ko­nu­da ya­rat­tı­ğı risk­ler. Hatta doğal kay­nak ye­ter­li­li­ği ile, çev­re­sel et­ki­le­ri. Siz­le­ri biraz bü­rok­ra­si­ye boğ­dum gi­bi­me ge­li­yor. Bun­la­rı dü­şün­mez­sek uyu­la­maz­sak, fa­tu­ra­sı­nı işte böyle ca­nı­mız­la öde­riz.

Datça Mıza ge­lin­ce:
Plan­sız­lık­tan öte öte, neye ben­ze­di­ği belli ol­ma­yan bir şe­hir­leş­me planı, hangi yöne doğru bi­lin­me­yen ge­liş­me planı, neye ben­ze­di­ği an­la­şıl­ma­yan bir bir ya­pı­laş­ma es­te­ti­ği (bil­has­sa dış cephe) ko­lay­lı­ğı ne­de­niy­le tarım alan­la­rı­na konan beton di­kit­ler, tüm ül­ke­miz­de ol­du­ğu gibi tarım alan­la­rı­nın göz göre göre yok edi­li­şi, alan/tarla yapı alanı açma amaç­lı ya­maç­lar­da ya­pı­lan uy­gu­la­ma­lar, yeşil maki yor­gan ör­tü­sü­nün or­ta­dan kal­dı­rıl­ma­sı, BİR İHANET DEĞİLSE NEDİR. ?
İnsan­la­rın bir­bi­rin­den uzak­laş­tı­ğı/kaç­tı­ğı şu gün­ler­de, Dat­ça­mı­zın her ta­ra­fın­da çok da­ğı­nık va­zi­yet­te ge­li­şen ya­pı­laş­ma çıl­gın­lı­ğı­mız iha­net de­ğil­se nedir. ?
Ya­sa­la­rın ver­di­ği es­nek­li­ğe da­ya­na­rak ger­çek­leş­tir­di­ği­miz bu ya­pı­laş­ma uy­gu­la­ma­mız so­nun­da, ka­mu­dan hiz­met bek­le­me­yi nasıl izah eder­si­niz.?
Tüm bun­la­ra rağ­men bil­has­sa, kamu gö­rev­li­le­rin­de halkı bil­gi­len­dir­me­le­ri bir görev değil midir.? Ceza kes­mek, mü­hür­le­mek çıkış yolu ol­ma­ma­lı. Ol­mu­yor ­da zaten.

Hep sor­dum so­ra­ca­ğım: Hü­kü­met Ko­na­ğı­nı, Öğ­ret­men Evini, Dorya Otel'i neden yap­tık, neden yık­tık. ? Esen Ada­da­ki Eski Hü­kü­met ko­na­ğı neden hala te­mel­le­ri üs­tün­de ka­la­bil­miş?
Kamu veya şahıs ola­rak, hesap ve­re­ce­ği­mi­zi ve bunun AFFI' nın ol­ma­ya­ca­ğı­na ina­nır­sa­nız, gö­re­vi­mi­zi öyle ya­par­sak, di­ye­ti can­la­rı­nız­la öde­me­yiz.
Kalın sağ­lı­cak­la...


 


Okunma Sayısı: 244

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.