Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İLGİLİ MAKAMA

28 Ağustos 2023, Pazartesi 17:17

İlçe­mi­zin çe­şit­li ko­nu­da­ki prob­lem­le­ri­ni, çözüm yol­la­rı hak­kın­da­ki dü­şün­ce­le­ri­mi, bu kö­şe­den siz­ler­le pay­la­şı­yo­rum. Mün­fe­rit veya ka­rı­şık ola­rak, il­gi­li ma­ka­mı kas­te­de­rek yap­tı­ğım çağ­rı­la­ra ses veren ol­ma­dı­ğı­na göre, söz ko­nu­su prob­le­min mu­ha­ta­bı il­gi­li makam yok ka­nı­sı­na var­mak is­te­me­sem ­de, sonuç bu. De­fa­lar­ca sözlü veya ya­zı­lı ola­rak, il­gi­li makam veya ma­kam­la­rı hedef gös­ter­se­niz bile, ses çık­mı­yor, so­ru­na sahip de çı­kıl­mı­yor. Ne olur bir de­fa­cık olsa, bu iş benim di­ye­bi­le­lim...

Ben yi­ne­ de il­gi­li Makam ve il­gi­li­le­rin dik­kat­le­ri­ne di­ye­rek, gö­re­bil­di­ğim so­run­la­rı yazıp söy­le­me­ye devam ede­ce­ğim.
Hangi konu daha önem­li/acil der­se­niz, bunun tak­di­ri­ni il­gi­li­si­nin tak­dir­le­ri­ne bı­ra­kı­yo­rum. !!!!!

-Yıl­lar­dır bık­ma­dan tek­rar­la­dı­ğım bir ko­nu­dur SU. Ya­rı­ma­da­nın su re­zer­vi­nin ye­ter­siz­li­ği ol­sa ­da ,mev­cu­du ye­te­rin­ce akıl­lı kul­la­na­bi­li­yor ­mu­yuz.? Bil­has­sa mer­kez ma­hal­le­le­ri­nin su da­ğı­tım şe­be­ke­si­nin ye­ter­siz­li­ği, yıp­ran­mış­lı­ğı, aşırı yük­len­me ne­de­niy­le sık sık pat­la­ma­lar, halkı bık­tır­dı. Hiz­met ve­ren­ler­de bık­mış va­zi­yet­te. Yama yama üs­tü­ne tut­mu­yor. Çok az ye­ter­siz bir kadro ile bu hiz­me­ti yü­rüt­mek mu­ci­ze. Aşırı tü­ke­tim­de işin başka bir yönü. Derin ku­yu­lar­la ye­ral­tı su re­zerv­le­ri­nin (aki­fer) bo­şal­tıl­ma­sı­nın so­nuç­la­rı­nı gö­rü­yo­ruz. Kız­lan/Ka­ra­köy su hav­za­la­rın­da her yıl ye­ral­tı su se­vi­ye­si daha de­rin­le­re in­mek­te.?Bu du­ru­mun çevre ve do­ğa­ya ge­tir­di­ği olum­suz­luk­lar, art­mak­ta. Siz­le­re so­ru­yo­rum, su­suz­luk­tan ku­ru­yan ağaç­la­rı gör­dü­ğü­nüz zaman, içi­niz hiç cız de­mi­yor mu.? Yüzey su­yun­dan bes­le­nen zey­tin ağaç­la­rı­nı bu ay­lar­da su­la­ma­sak ,ku­ru­ya­cak­lar.
Bu ko­nu­da ha­zır­la­na­cak güzel bir proje ile, mer­kez ma­hal­le­le­rin­de­ki su şe­be­ke­si­nin bölüm bölüm ye­ni­le­ne­rek, ka­yıp­la­rın as­ga­ri se­vi­ye­ye in­di­ril­me­si ge­re­kir. Yerel yö­ne­tim­le­rin bu yükün al­tın­dan kalk­ma­la­rı im­kan­sız gibi.?Mer­ke­zi yö­ne­ti­min hatta DIŞ KAY­NAK (Kredi) ola­nak­la­rı­nın araş­tı­rıl­ma­sı ge­re­kir.
Elekt­rik ener­ji­si ile ça­lı­şan su pompa is­tas­yon­la­rı­nın, GÜNEŞ ener­ji­si ile ça­lış­tı­rıl­ma­sı , bu ko­nu­da ba­ğım­lı­lı­ğa son ve­ril­me­si ge­re­kir. Zaten ye­ter­siz olan elekt­rik ne­de­niy­le zaman zaman olan su ke­sin­ti­le­rin­den
kur­tu­lu­ruz
.El­bet­te mev­si­min­de su­la­rın de­po­lan­ma­sı da şart.
De­fa­lar­ca yaz­dım, ön­ce­lik­le yerel yö­ne­ti­mi­miz gü­neş­ten elekt­rik üret­me ko­nu­sun­da önden yü­rü­sün dedim. Sokak/çevre ay­dın­lan­ma­sı için örnek yap­tı­ğı­nız bir şey­ler olsun. Bi­na­mı­zın ça­tı­sı, per­so­ne­lin si­ga­ra içme alanı ol­ma­yı­ver­sin.

Mesai sa­at­le­ri dı­şın­da yerel hiz­met­le­ri ko­or­di­ne edecek bir baş­vu­ru ma­sa­sı/nok­ta­sı te­si­si için büyük ya­tı­rım mı ge­rek­li.?

Has­ta­ne dönüş kav­şa­ğın­da bir is­ti­nat du­va­rı, bu­ra­sı­nın ya­ra­sı­nı sa­ra­cak bir YARA BANDI gibi olur. İlle bir he­ye­la­nın ol­ma­sı mı ge­rek­li. ?

Kum Zam­bak­la­rı nın üre­ti­mi ko­nu­sun­da il­çe­miz TARIM teş­ki­la­tı­mı­zın Be­le­di­ye­miz­le ortak bir ça­lış­ma yap­ma­sın­da ne gibi bir engel ola­bi­lir.? Bir fes­ti­va­li­mi­zin sem­bo­lü ola­maz mı.? Ya­sak­la­ma çözüm değil.

Bu yıl BADEM ol­ma­dı­ğı gibi, Zey­tin de durum aynı. Bu ko­nu­da biz­le­rin ih­ma­li ne olaki..??
Kurak geç­mek­te olan mev­sim ne­de­ni ile BAL (bil­has­sa ÇAM) üre­ti­mi­nin ­de sı­kın­tı­lı ola­ca­ğı gö­rü­nü­yor. Bu ko­nu­da ti­ca­ret ve üre­tim ya­pan­la­rın des­tek­len­me­si, alım ga­ran­ti­li üre­tim ,hiç ak­lı­nı­za ge­li­yor mu.?

Ağaç­lan­dır­ma­da DEFNE ağacı se­çe­ne­ği , il­çe­miz orman teş­ki­la­tı­mı­zın ağaç­lan­dır­ma prog­ra­mın­da var­mı­dır. ? Çi­çe­ğin­de­ki POLEN arı­cı­la­rı­mı­zın dik­ka­ti­ni çek­mi­yor mu.? Ben­den söy­le­me­si.. Yap­ra­ğı­nın ­da katma bir de­ğe­ri­nin ol­du­ğu­nu he­pi­miz bi­li­riz...!!!!!

Bu­gün­lük hoşça ka­lı­nız...


Okunma Sayısı: 771

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.