Muğla
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

İLGİLİ MAKAMA -3

24 Eylül 2018, Pazartesi 19:04

Hayat akıp gi­di­yor. İşte Eylül ayını da bi­ti­ri­yo­ruz.?Sahi son yıl­lar­da dün­ya­mız da­ha ­mı hızlı dö­nü­yor.El­bet­te bin­ler­ce yıl­dır ,dü­zen­len­miş olan dü­ze­ni sey­re­dip ,göçüp gi­di­yo­ruz .
Eği­tim öğ­re­tim yılı yine baş­la­dı. Bu alan­da görev yapan her­ke­se ve el­bet­te sev­gi­li yav­ru­la­rı­mız ve genç­le­re gö­nül­den ba­şa­rı­lar te­men­ni edi­yo­rum.
De­fa­lar­ca aynı konu ve ko­nu­la­rı tek­rar­la­mak­tan ben bık­ma­dım.Ancak il­gi­li ma­kam­lar ve ki­şi­ler ,ina­dı­na duy­ma­mak­ta ısrar edi­yor­lar.?Ga­rip­tir sor­gu­la­yan ,yalan söy­lü­yor­sun di­yen­de yok. EVET ben yine SU di­ye­ce­ğim.Yıl­lar ön­ce­de yaz­dı­ğım , çe­şit­li makam  ve ki­şi­le­re söy­le­di­ğim gibi,teh­li­ke çan­la­rı­nın ilk se­si­ni ,KA­RA­KÖY den aldım.?Derinli­ği­nin ne kadar ol­du­ğu­nu bil­me­di­ğim bir bir derin kuyu (ar­te­zi­yen) dan temin edi­len su ile , yeni dik­ti­ği güz Do­ma­tes­le­ri­ni su­la­yan çift­çi­miz ,do­ma­tes ağaç­la­rı­nın ku­ru­ma­ya baş­la­dı­ğı­nı gö­rün­ce ,suyu kont­rol eder ve tuzlu suyla kar­şı­la­şır.Fi­de­le­ri­ni başka yer­den ge­tir­di­ği su ile su­la­yan bu va­tan­da­şı­mız, sonuç ala­bil­di mi , bil­mi­yo­rum.İskele Ma­hal­le­miz­de de bazı otel­le­ri­mi­zin de, ar­te­zi­yen­le­rin de deniz suyu ile ta­nış­tık­la­rı­nı du­yu­yo­rum.Kız­lan Ova­mız bu­lu­nan su se­vi­ye­le­ri­nin de ,epey düş­tü­ğü­nü biz­zat işit­mek­te­yim.Ya­rı­ma­da­mı­zın BETÇE yö­re­si apay­rı bir fe­la­ket. Hemen hemen Mart ayın­dan beri yağ­mur ala­ma­yan ya­rı­ma­da­mız­da ,so­nu­cun böyle ola­ca­ğı­nı söy­le­mek için KAHİN ol­ma­ya gerek mi var.Yakın bir ge­le­cek­te yağ­mur gelir de, doğa biraz nefes alır,in­şal­lah .
Çok bil­di­ği­ni sa­na­rak laf üre­ten o sev­gi­li bi­len­le­ri­miz,Ma­kam­la­rı­mız ,bil­has­sa Zey­tin ve Badem ağaç­la­rı­mı­zın du­ru­mu or­ta­day­ken hala gör­me­mek­te ,duy­ma­mak­ta ve çözüm arama ko­nu­sun­da gay­ret sarf et­me­me­le­ri­ni gö­rün­ce insan hay­ret edi­yor.?Hani ; DENİZ BİTTİĞİ ZAMAN MI ,DENİZİN BİTTİĞİNİN FAR­KI­NA VA­RA­CA­ĞIZ.
Son yıl­lar­da bazı ke­li­me­le­rin he­ce­le­ri kı­sal­tı­la­rak , (Muski gibi) kul­lan­dığı­mız ke­li­me­le­re bir ilave yap­mak is­ti­yo­rum. Kı­sa­ca­sı : UYAN DATÇA SABAH OLDU YANİ: UDSOL söz­cü­ğü­nü hiç kul­lan­ma­ma­yı ter­cih ede­rim..

Ama üzü­le­rek hay­kı­rı­yo­rum, HUUUU ........ duyan yok mu.?

SAĞ­LI­CAK­LA,,


Okunma Sayısı: 5724

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.