Muğla
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KEŞKE DEMEDEN

06 Kasım 2023, Pazartesi 18:21

Yaşadığımız   her gün, yaşamış   olduğumuz   günlerin   hesabının    verildiği   anlar   olsaydı, bir   adım  ileri    gidemezdik  diyorum. Yarınlar    için   bir   planımız/ümidimiz   olmasa, yaşamanın da    bir    anlamı/amacı   olmuyor.   İşte   bu   gün  ,benim    için   bir    hayatı   içine   sığdırabildiğim    iki   kelimeden    anlayabildiği mi   sizlerle    paylaşmaya     çalışacağım .

  Bence   bu    iki   kelime, dünyadaki   yaşamın    her     alanda  üstüne   oturmamız -düşünmemiz    gereken   iki   sözcük. 

Evet:     KEŞKE    DEMEDEN.!!
Öncelikle   kendimizden    başlayalım. Dünyaya gelme    yerimizi ,  ailemizi ,milliyetimizi   seçme   tercihimizin   olmadığını   düşünürsek ; Mesleğimiz,
 eşimiz, arkadaş ,dostlarımız   ve yaşadığımız   ülkemizi    keşke    ile   sorgulamanın    anlamı   yok. Sevdiğimiz  her şeye    sevgi    ile  yaklaşmak ve  ondan  sevgi   anlamında    bir  pay   alabilmek   için yaşadığımızı    kabul   etmeliyiz. İşte   ben   bu  nedenle, hayata   birlikte   yelken    açanlara  ilk   önerim, birbirinize   sevdiğinizi   söylemekte    cimri   olmayın    ve    utanmayınızdır. Birlikte hayata   başlayıp     giderken, çeşitli  nedenlerle   arada  oluşan   ayrık   otlarına   takılmanın    anlamı    var mıdır.? Hayata  yalnız   devam   etme   devresi   başladığı   zaman , yapılmış   olan   bir  eyleme  AH   KEŞKE     yapmasaydım   gibi  bir   tepkiyle  cevap    vermenin  ne   anlamı /yararı   var.? Neyse   geçen  hayatımızın   keşkelerle   işgal    edilmemiş   olması  dileğiyle.

Dönelim    ilçemize;
Öncelikle her  zaman   gündemimizde   olmasını  arzu   ettiğim     SU, önümüzdeki  yıl    için de   başımızı   ağrıtacak   gibi. İnşallah   yeterli/düzenli  yağışlı  bir   kış   mevsimi     geçiririz. Bu  konuda    keşke  dememek    için  yağmur  sularının  depolanması   yanında ,mevcut derelerin    de   ıslah     edilmesi   şart  değil mi..?

Dostlar   alışverişte     görsün  diye ,bir    ağaçlandırma  etkinliğini, geçen  yıllar   gibi ,EŞEĞİ   SALDIM   ÇAYIRA   MEVLAM  KAYIRA   şeklinde   kadere    terk   etmemek   için,  sahiplenmek   ve takip  şart. Geçen  yıllara    keşke  dememek    için...!!!!!!

Yapılan   yarım   bırakılan   MARİNA   inşaatları ,  kamu   binaları ,her   türlü   imar     uygulamaları     için    KEŞKE      dememek     için,  yer   seçimi     ve    uygulamaları     için bir  kazma     vurmadan    önce  kılı   kırk   yararak   düşünmek   şart   değil mi.?

Kıt   kamu mali    imkanlarının  kullanımına  karar     verenlerin ,  yapılan yanlışlar   için hesap    vereceklerine   keşke     inanabilseler.

    İLÇEMİZİN  ,   DATÇA      İSMİ   İLE    ANILMASI     91.  YIL    önce      04.12,1933     TARİH   VE  15382   Sayılı ,  Reisicumhur  Gazi    Mustafa  Kemal   Atatürk    imzalı   Bakanlar   Kurulu   Kararı    ile     onanmıştır.
  Bu  tarih    KEŞKE ,  bir   anma   günü   şeklinde    uygun   bir   şekilde    hatırlansa.!!!  Bu   konuda   bir   engel/kural    var mıdır   acaba.?

İlçemizde    o  kadar   çok   yanlış   imar    uygulamaları    var ki, sayısını  bilen    varsa   beri    gelsin.   Merkez    imar   planını    yapmış   olanlar, KEŞKE ,   Antik
  Knidos   şehrinin    imar   planını  yapanlar    Antik   dönemin   şehir   plancısı,   HİPPODAMOS  u    biliyorlar mıydı    acaba.?

Hayatımızda    keşkelerin   en   az   olması    dileklerimle..

Sağlıcakla..


Okunma Sayısı: 198

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.