Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KEŞKE / İYİ Kİ

15 Şubat 2024, Perşembe 18:06

Bu kö­şe­den yıl­lar­dır yazar du­ru­rum. Konu baş­lık­la­rı­nı seç­mek­te bu kadar müş­kül­pe­sent ol­du­ğu­mu pek ha­tır­la­mı­yo­rum.
Çünkü;
Gün­de­mi­miz o kadar çabuk de­ğiş­ti­ri­li­yor ki, kendi ken­di­me ne olu­yo­ruz yahu de­me­den ken­di­mi ala­mı­yo­rum. Ya­şa­ya­bil­di­ğim şu üç çey­rek asır­lık zaman di­li­min­de, de­ği­şim o kadar çabuk olu­yor ki, ko­nu­yu takip etmek şu­ra­da dur­sun, konu baş­lık­la­rı­nı bile ha­tır­la­mak zor olu­yor. Onun için­de, bu hızlı de­ği­şim o kadar çok ki, iyi ki diye, ya­pa­bil­dik­le­ri­min ya­nın­da, keş­ke­ler  dağ­la­rı oluş­tur­muş. Onun için­de sev­di­ğim dost­la­rı­ma . son gün­ler­de hatı­rı­mı sor­duk­la­rın­da BU GÜN İÇİN NOR­MALİM deyip ge­çiş­ti­ri­yo­rum. Neyse ge­çe­lim bun­la­rı.

Ay­lar­dır iz­le­me için ken­di­me söz ver­di­ğim, bir türkü din­le­ti­si­ni 07,02.2024 ak­şa­mı Be­le­di­ye­mi­zin Ece­vit Kül­tür Mer­ke­zin­de iz­le­dim. Daha çok son yıl­lar­da il­çe­mi­ze Ana­do­lu­mu­zun çe­şit­li böl­ge­le­rin­den gelip yer­le­şen va­tan­daş­la­rı­mı­zın oluş­tur­du­ğu, Pir Sul­tan Abdal Der­ne­ği Halk Mü­zi­ği ko­ro­su. Ama­tör bir an­la­yış­la ver­di­ği kon­se­ri ,sa­lo­nu dol­du­ran din­le­yi­ci­ler il­giy­le din­le­di. Kon­ser te­ma­sı EGE TÜR­KÜ­LERİ ola­rak be­lir­len­miş ol­sa­ da, Ana­do­lu­mu­zun pek çok yö­re­sin­den ta­şı­nan ez­gi­le­rin iz­le­ri bana göre daha bas­kın­ca idi. KEŞKE ili­miz tür­kü­le­ri­nin daha bas­kın ola­bil­di­ği bir re­per­tu­ar oluş­tu­ru­la bil­sey­di. El­bet­te bir yıl önce vuku bul­muş olan, dep­rem fe­la­ke­ti­nin bu­ruk­lu­ğu unu­tul­mu­yor.?Katılım­cı­lar ne kadar il­çe­miz­de kay­naş­mış gibi gö­rü­nü­yor­lar sada, geçen yıl­la­ra rağ­men gel­dik­le­ri yö­re­le­rin kül­tür iz­le­ri­ni sil­kip ata­mı­yor­lar. Bu bana o Kons­tan­tin Ka­va­fis' in o ünlü ŞEHİR şi­iri­ni ha­tır­la­tı­yor. Bu dün­ya­dan göçüp gi­din­ce­ye dek ,doğ­duk­la­rı şehri sırt­la­rın­da git­tik­le­ri her yere ta­şı­ya­cak­lar . Bu da bizim kül­tür zen­gin­li­ği­miz de­ğil­ mi.?

İki si­ya­si par­ti­nin Be­le­di­ye Baş­kan aday­la­rı­nın da iz­le­di­ği kon­ser­de, daha sa­mi­mi bir se­lam­laş­ma­nın ya­şa­ya­bil­me­si­ni arzu eder­dim. Yi­ne ­de yu­ka­rı­da­ki po­li­ti­ka­cı­la­ra inat; BU­RA­SI DATÇA VE BİZLER DAT­ÇA­LI­YIZ. KIS­KA­NAN­LAR ÇAT­LA­SIN de­ğil ­mi.

Söz -vaad enf­las­yo­nu­nun tavan yap­tı­ğı bu yerel seçim dö­ne­min­de , kim­le­rin ayak­la­rı yere ba­sa­cak ba­ka­lım. İyi ki beş yılda bir seçim var.
Önü­müz­de­ki gün­ler­de aday­la­ra so­ra­lım ba­ka­lım, DEĞİRMENİN SU­YU­NU NE­RE­DEN GETİRE­CEKSİNİZ DİYE...

Sağ­lı­cak­la....


Okunma Sayısı: 152

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.