Muğla
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

KÜLTÜR EVİNE YAKIŞTI

30 Mart 2023, Perşembe 17:42

Hı­zır­şah Ma­hal­le­miz yolu üze­rin­de­ki res­to­ras­yo­nu GEKA ve Be­le­di­ye­mizce ta­mam­la­nan ve çe­şit­li kül­tür et­kin­lik­le­ri­ne ev sa­hip­li­ği yapan, Ki­li­se­nin gi­ri­şi­ne, yer­leş­ti­ri­len - ko­nan BÜYÜK YAĞ KÜPÜ, Kül­tür Evine bir gü­zel­lik kattı. İlçe­mi­zin se­vi­len iş adam­la­rın­dan Sayın NURİ KAYA nın (Pet­rol Ofisi) bu güzel he­di­ye­si, pek çok kişi ta­ra­fın­dan tak­dir­le kar­şı­lan­dı.
Zey­tin yağı, il­çe­mi­zin önde gelen ta­rım­sal ürün­le­rin­den biri. Antik dö­nem­de de durum aynı idi. Muh­te­me­len bu yağ küpü, il­çe­mi­ze başka bir yer­den ge­ti­ril­miş ol­du­ğu mu­hak­kak. Obje ko­nu­nun uz­man­la­rı­na ema­net. Bek­li­yo­ruz..
Pet­rol is­tas­yo­nu­nun bah­çe­sin­de bir kö­şe­ye atıl­mış va­zi­yet­te yıl­lar­ca ka­de­ri­ne terk edil­miş va­zi­yet­te ,için­de yıl­lar­ca ton­lar­ca zey­tin ya­ğı­nı mu­ha­fa­za etmiş, ancak, doğa ko­şul­la­rı­na da­ya­na­ma­dı­ğı zaman göv­de­sin­de­ki çat­la­ğa/kı­rı­ğa ya­ma­nan beton ça­mu­ru ma­dal­yo­nu !!, onun ödülü olmuş, bir kö­şe­ye atıl­mış terk edil­miş.

Zaman aman , bu kül­tür evi­nin bah­çe­si­nin ,küçük bir et­nog­ra­fik müze ha­li­ne dö­nüş­tü­rül­me­si ha­lin­de, bu­ra­sı­nın daha cazip bir hale ge­le­bi­le­ce­ği öne­ril­di. Ancak il­gi­li ma­kam­la­rın, gö­nül­lü kişi ve ku­ru­luş­la­rın bü­rok­ra­si kal­ka­nın­dan kur­tu­la­ma­dık­la­rı­nı gö­rü­yo­ruz. Ki­li­se içine kadar yan­sı­mış olan RU­TU­BET ema­re­le­ri­ne gör­me­mek ayıp de­ğil ­mi.

Be­le­di­ye­nin Halk­la İliş­ki­ler Mü­dü­rü Sayın Ufuk Bey ve Kül­tür evi gö­rev­li­si Ar­ke­olog Sayın Okan Bey in du­yar­lı­lık­la­rı, son yıl­lar­da pek gö­rül­me­yen, ar­zu­la­nan ve bek­le­nen bir dav­ra­nış, bu küpün kur­tu­lu­şu olmuş.
Datça Mıza özgü Et­nog­ra­fik ob­je­le­re ilgi du­yan­la­rı­mı­zın daha du­yar­lı ol­ma­la­rı bek­le­ni­yor el­bet­te. Ko­nuş­tu­ğu­muz her­kes, bu dav­ra­nı­şın de­va­mı­nı bek­le­dik­le­ri­ni gö­rü­yo­ruz.


Okunma Sayısı: 201

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.