Muğla
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    28.59
  • EURO
    30.52
  • ALTIN
    1783.9
  • BIST
    7768.17
  • BTC
    36743.46$

Mutfak Tasarımlarında İç Mimar Desteği

01 Nisan 2021, Perşembe 17:11

Mutfağınızı yenilemek istiyorsunuz ama ne yapacağınızı bilemiyor musunuz ? Mutfak tasarımı deyip geçmeyin teknik olarak çözülmesi gereken çok fazla detay vardır. Bu detaylar doğru şekilde çözülebilirse mutfakta harcayacağınız zamanı yarıya düşürmeniz bile mümkün olabilir.
1)Doğru Yerleşim Planı
En önemli konu doğru yerleşim planı ile başlamaktır. Buzdolabı, evye ve ocak bölümleri doğru konumlandırılmadığında mutfak içerisinde gereğinden çok daha fazla yol kat etmek zorunda kalırsınız. Doğru bir yerleşim planı için mutfağın şekli, ölçüleri ve kullanıcının ihtiyaçları iyi analiz edilmelidir. Bu sebeple mutfak tadilatı yapmadan önce bir içmimar desteği almak çok doğru olacaktır. Aksesuar seçimleri yine işlevsellik açısından çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Mutfak dolabında kullanılacak olan kiler, çekmece, çöp kovası v.b. kapak aksesuarlarının işlevleri gibi yerleşim yerleri de çok önemlidir. Böylelikle hem düzenli bir mutfağa sahip olursunuz hem de dolaplardaki yer kayıplarını önlemiş olursunuz.
2)Aydınlatma Mutfak Tasarımımızın Vazgeçilmez Parçası

Bir diğer önemli konu ise aydınlatmalardır. Öncelikle olabildiğince güneş ışığından faydalanacak  şekilde bir tasarım yapmak gerekir. Mutfağın genel aydınlatmasının dışında tezgah ve varsa yemek bölümlerinin aydınlatmalarına dikkat etmek gerekir. Açık mutfaklarda dimmer (ayarlanabilir) anahtar tercih edilerek istenildiğinde aydınlık istenildiğinde loş bir ortam elde edilebilir.  Ayrıca kiler dolapları, çekmece ve dolap içleri için geliştirilmiş olan aydınlatma sistemlerini de tercih edebilirsiniz. Mutfak dolaplarının tasarımlarında da yine kumandayla yada hafifçe dokunarak açılan ve kapanan kapak, çekmece ve ray sistemleri yükselen trendler arasında.  Bu sistemler sayesinde hem kullanışlı hem de son derece şık mutfaklara sahip olmak mümkün.
3) Mutfak Tasarımında Kullanılan Renkler ve Etkileri
Tüm bunların yanı sıra mutfak dolabında, tavanlarda, zeminlerde, duvarlarda ve hatta aksesuarlarda kullanılacak renklerin ve malzemelerin birbiriyle ve mekan ile uyum içerisinde olması gerekir. Örneğin kırmızı iştah arttıran bir renktir, mavi ise tam aksine yeme isteğini azaltır ve bu sebeple mutfaklarda tek başına kullanılması tavsiye edilmez. Kırmızı iştah açar, enerji verir fakat geniş yüzeylerde kullanılması da rahatsız edici olabilir. Koyu renk zemin tercihleri mekanı olduğundan küçük, açık renk ise olduğundan geniş gösterecektir. Bu ve benzeri birçok teknik bilgi ve tecrübe ile kullanıcı zevklerini bir araya getirmek ve doğru yönlendirmeler ile şık  ve kullanışlı mekanlar yaratmak mümkün olabilir.
4) SONUÇ;
Bu bilgiler ışığında projenizin bir içmimar tarafından yapılıp gerçek görüntü kalitesi ile size sunum yapılması, projenin ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılamasını sağlayarak, uygulama sonrasında telafisi ağır olabilecek hataları da engelleyerek proje takibi ve kontrolünün içmimarınız tarafından yapılması en ufak projenizin bile hayatınızın en büyük sorunu olmasına mani olacaktır.Tüm bunların evinize ve size en uygun şekilde tasarlanabilmesi için bir içmimar ile çalışarak evizin her köşesinde olabileceği gibi mutfaklarınızda da harika sonuçlar elde edebilirsiniz.Asıl unutulmaması gereken doğru tasarım ve gerçek içmimar hayatı kolaylaştırır...


Okunma Sayısı: 3445

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.